Brugge

Brugge - Bourgondisch en historisch
Categorie: België | Citytrip

In oktober 2022 heb ik een kort bezoek aan het Belgische Brugge gebracht. En Brugge is winkelen, terrasjes, chocolade shopjes, mooie gebouwen en de grachtjes. Precies waar ik van hou! Brugge is een stad naar mijn hart. Een mooie historische stad waar ik graag nog eens uitgebreider terugkom.

Sint-Salvatorskathedraal - Brugge
Sint-Salvatorskathedraal
Terrasjes in de Belgische stad Brugge
Het indrukwekkende Belfort, een middeleeuwse klokkentoren. Je kunt de 366 treden beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.
Het indrukwekkende Belfort, een middeleeuwse klokkentoren. Je kunt de 366 treden beklimmen voor een prachtig uitzicht over de stad.

Brugge, het Venetië van het Noorden

Brugge, ook wel bekend als het “Venetië van het Noorden”, is een prachtige stad in België en de hoofdstad van de provincie West-Vlaanderen. Het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 9e eeuw en staat bekend om zijn goed bewaarde middeleeuwse architectuur en charmante kanalen.

Brugge was in de middeleeuwen een belangrijk handelscentrum en lid van het Hanzeverbond, een samenwerkingsverband van handelssteden in Noord-Europa. De stad bloeide op door de handel in textiel, specerijen en luxegoederen. Veel van de historische gebouwen en structuren die je vandaag de dag in Brugge ziet, dateren uit deze periode.

Het Provinciaal Hof op de Grote Markt van Brugge.
Het Provinciaal Hof op de Grote Markt van Brugge.

De stad heeft een uniek en goed bewaard gebleven middeleeuws stadsbeeld, met geplaveide straten, pittoreske grachten en prachtige gebouwen. De grachten voegen een extra charme toe aan de stad en hebben bijgedragen aan de bijnaam “Venetië van het Noorden”. Een ontspannen boottocht door de kanalen is een populaire activiteit voor toeristen.

Een stad waar het altijd druk is. Dat is ook goed te merken tijdens het maken van foto’s. Iets wat ik maar al te graag deed in deze mooie stad. Zelden dat je geen (langslopende) mensen mee fotografeert. Maar goed, het zal mede daardoor een goede indruk geven van deze mooie stad.

Brugge, culinair genieten

De Belgische keuken staat bekend om zijn chocolade, bier en wafels, en Brugge is de perfecte plek om hiervan te genieten. De stad heeft talloze chocolatiers, biercafés en gezellige restaurants waar je kunt genieten van heerlijke lokale gerechten.

Etalages vol met chocolade in de Belgische stad Brugge
Etalages vol met chocolade in de Belgische stad Brugge
Venetië van het Noorden
Gruuthusemuseum
Ingang Gruuthusemuseum

een stad naar mijn hart

Is Brugge de moeite van een citytrip waard? JA! Zoals al eerder aangegeven, Brugge is een stad naar mijn bourgondische hart. Maar ook iedereen die ik vraag of deze stad het bezoeker waard is, zegt “DOEN!”. Het is er wel een zeer toeristisch. En het is er altijd druk. Dat is iets waar je wel van moet houden. Hou je van shoppen, dan zit je in Brugge ook zeer zeker goed. Elke grote winkelketen heeft er wel een filiaal.

Andere stedentrips die ik aanraad zijn:

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

4 Reacties

 1. Claire

  Wat een prachtige foto’s! Brugge willen we ook zeker eens bezoeken. Ik hoor er zulke leuke en goede verhalen over!

  Antwoord
 2. Kijkje in huis en tuin

  Brugge vind ik zo sfeervol met al die grachten, een goede tip.

  Antwoord
 3. Wanda

  Leuk om al die mooie plekjes nu eens door jouw ogen te zien! Wij waren er vorige week op de terugreis nog eventjes en het was inderdaad genieten om al dat moois weer te zien.

  Antwoord
 4. Joyce - SomedayTodayNL

  Oh brugge stond al op mijn lijstje maar door jouw foto’s nog hoger! Lijkt me een heerlijke stad voor een weekendje weg.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein

Betoverend Rüdesheim am Rhein: Ontdek de Drosselgasse, bewonder het Niederwalddenkmal en meer. Rüdesheim am Rhein in Duitsland. Dit charmante stadje, gelegen aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische bezienswaardigheden en...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...