Bye Bye Pivot, Hello WordPress!

Categorie: Algemeen
Getagd:

Enkele weken geleden was ik op zoek naar ideeën om mijn weblog activiteiten weer wat nieuw leven in te blazen. Alles stond namelijk al geruime tijd op een vrij laag pitje. Al googlend kwam ik op de WordPress website terecht. Daar wat rond geklikt en de boel uit nieuwsgierigheid eens gedownload en geïnstalleerd. De eerste stapjes WordPress waren wat onwennig maar al snel merkte ik de voordelen van een database gestuurd weblogsysteem dat uitgebreid kan worden met de nodige plugins.

Maar zou ik de overstap wagen?

Vijf jaren lang heb ik Pivot aan het lopen gehad. Een prima stukje software wat ik in de loop der jaren heb zien uitgroeien naar een goed weblogsysteem. Pivot was vertrouwd, ik kende elk hoekje en gaatje. En met elke nieuwe update werd het alleen maar beter.
Maar ik miste iets. Iets wat WordPress mij wel kan bieden: aparte pagina’s (zoals bijvoorbeeld een about-pagina). De beslissing was genomen…

Yeah!, ik heb een nieuwe uitdaging, nieuw spul om mee te fröbelen. En fröbelen is een ding wat ik heel graag doe.

Maar ik zou ik niet zijn als ik tevreden zou zijn met een standaard wordpress template. Nee, het moet precies zijn zoals ik het wil. Vandaar dat het allemaal iets langer duurde dan gepland. Maar zie. Ik ben er weer!

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!
ReizenReizen

12 Reacties

 1. Mr WordPress

  Hi, this is a comment.To delete a comment, just log in, and view the posts’ comments, there you will have the option to edit or delete them.

 2. Gooly

  Saskia mag ik mijn complimenten maken over dit schitterende weblog? Jeetje wat heb jij een fantastisch oog voor stijl. En je weet het nog voor elkaar te krijgen ook. Je zou er bijna jaloers van worden. Zo, dat heb ik altijd al eens tegen je willen zeggen, maar dit keer kan ik mijn mond echt niet meer dichthouden 🙂

  Bij mij waren de aparte pagina’s ook een van de redenen om over te stappen. Plus de brede plugin ondersteuning. Waarvan ‘Postie’ wel mijn favoriete is. Ik moblog ermee, maar het is eigenlijk een ‘mail-log’ plugin. De gebrekkige moblog functionaliteit van Pivot die al twee jaar was beloofd en nog altijd maar mondjesmaat werd ondersteund was ook een reden.

  Nu je binnenkort gaat motorrijden, kunnen we hier dan ook moblogjes verwachten, rechtstreeks vanaf een van je tours? Daar in jullie buurt is het toch een koud kunstje om de prachtigste landschappen te fotograferen 😉

 3. Saskia

  Dank dank! Ik zou er bijna verlegen van worden 😉

  Hier en daar moet er nog wat gebeuren en er staan ook nog wat plug-ins op de uitprobeer-lijst. Die ‘postie’-plugin gaat daar zeker bij. Thnx voor de tip!

 4. Blizzard

  Welkom terug 🙂
  ’t Ziet er weer allemaal netjes en verzorgd uit!

  ps. alleen je error pagina nog even netter maken 😉 (voor als niet alles netjes ingevuld is)

 5. triDanny

  Je bent weer met een mooi design op de proppen gekomen. Als dit je eerste ontwerp is met een nieuwe tool, hoe moeten de rest van ontwerpen (jou “kennende” zullen die er komen, want het ontwerpen van een site vind jij één van de leukste zaken) dan wel niet worden?

  En nu dan inderdaad het moeilijkste, berichten plaatsen.

  Keep it up! 😉

 6. Cynthia

  Mooooi! Ik sluit me verder bij de vorige reageerders aan.
  Wordpress is fijn… 🙂

 7. .:: Predator ::.

  Echt weer helemaal vet, vet, toppie!
  Meer kan ik er niet van maken 😉
  En nu maar hopen dat je weer wat vaker gaat loggen.

 8. Manon

  Ziet er weer goed uit!

 9. R@lf

  Ziet er weer geweldig uit zoals gewoonlijk!! Super!

 10. Arvid

  Ziet er netjes uit. Ik heb nog een script om alle posts vanuit Pivot naar WordPress over te zetten. Wellicht interesse?

  Ennuh, uhm als je toch de verjaardagskalender niet meer host, zou ik hem dan mogen hosten? *kijkt lief*

 11. Mannie

  Zo dat is weer een knap staaltje van je ;).

  Kon ik het maar zo goed hehe

 12. Bakkel

  (jaloers)Had ik al gezegd dat ik helemaal weg ben van je layout? (/jaloers)

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.