Enkele weken geleden was ik op zoek naar ideeën om mijn weblog activiteiten weer wat nieuw leven in te blazen. Alles stond namelijk al geruime tijd op een vrij laag pitje. Al googlend kwam ik op de WordPress website terecht. Daar wat rond geklikt en de boel uit nieuwsgierigheid eens gedownload en geïnstalleerd. De eerste stapjes WordPress waren wat onwennig maar al snel merkte ik de voordelen van een database gestuurd weblogsysteem dat uitgebreid kan worden met de nodige plugins.

Maar zou ik de overstap wagen?

Vijf jaren lang heb ik Pivot aan het lopen gehad. Een prima stukje software wat ik in de loop der jaren heb zien uitgroeien naar een goed weblogsysteem. Pivot was vertrouwd, ik kende elk hoekje en gaatje. En met elke nieuwe update werd het alleen maar beter.
Maar ik miste iets. Iets wat WordPress mij wel kan bieden: aparte pagina’s (zoals bijvoorbeeld een about-pagina). De beslissing was genomen…

Yeah!, ik heb een nieuwe uitdaging, nieuw spul om mee te fröbelen. En fröbelen is een ding wat ik heel graag doe.

Maar ik zou ik niet zijn als ik tevreden zou zijn met een standaard wordpress template. Nee, het moet precies zijn zoals ik het wil. Vandaar dat het allemaal iets langer duurde dan gepland. Maar zie. Ik ben er weer!