Home » Childhood Memories: Monchhichi

Childhood Memories: Monchhichi

Van de week, al lezend op een ander blog, werd iets gevraagd over iets dierbaars uit je jeugdjaren. Vrijwel meteen gingen mijn gedachten naar het dressoir op de slaapkamer. Daarop prijken namelijk drie monchhichi-aapjes. Speelgoed uit mijn kinderjaren. Man, wat was ik verzot op die lieve, kleine schattige aapjes.

Veel van mijn oude speelgoed, poppen en Barbies is in het verleden verkocht geworden op rommelmarkten of weggegeven. Maar deze drie apensnoetjes, daar kon en kan ik gewoon geen afscheid van nemen. Nog steeds hebben ze een mooie plekjes ergens in huis.

Monchhichi

Monchhichi is een speelgoedlijn van de Japanse speelgoedfabrikant Sekiguchi. De knuffelbeestjes werden voor het eerst geïntroduceerd in 1974. De poppetjes worden geproduceerd door de Sekiguchi corporation uit Tokio, Japan. Koichi Sekiguchi kwam begin jaren ’70 op het idee om een product op de markt te brengen dat een boodschap van Schoonheid en Liefde moest uitdragen.

Het product bleek een groot succes en wereldwijd steeg de vraag naar de aapjes. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen werd in verscheidene landen het product in licentie geproduceerd door onder meer Mattel en Clipper. In het midden van de jaren ’80 verdwenen de monchhichi-aapjes langzaam uit de Europese winkelrekken maar wereldwijd is het product nooit helemaal verdwenen geweest.

De naam is een samenstelling van de twee Franse woorden ‘mon’ (mijn) en ‘petit’ (klein). (bron)

Monchhichi

Ben je op zoek naar meer informatie:

Monchhichi. Al sinds 1974 het populairste speelgoed knuffelaapje. Retro speelgoed. Speelgoed van voeger en nu. #Kinderspeelgoed

Ken jij de Monchhichi nog? Heb je er toevallig nog een?

5 Comments

 1. 10 maart 2012 / 10:18

  Voor jouw Mon chichi’s waren er Meckies dat waren van oorsprong egels in kaboutergedaante. Heel af en toe vind je er nog een meckie

 2. 10 maart 2012 / 12:13

  Ik herken ze wel, nooit geweten dat ze die naam hadden haha

 3. Serena
  10 maart 2012 / 21:18

  Oh, had als kind de hele familie!!!

 4. 12 maart 2012 / 17:03

  Ik heb ze ook gehad, eentje in ieder geval. Hij is denk ik bij mijn ouders gebleven of weggegaan. Leuk om ze weer eens te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.