Getting Personal

Childhood Memories: Monchhichi

Van de week, al lezend op een ander blog, werd iets gevraagd over iets dierbaars uit je jeugdjaren. Vrijwel meteen gingen mijn gedachten naar het dressoir op de slaapkamer. Daarop prijken namelijk drie monchhichi-aapjes. Som ook wel geschreven: Monchichi. Speelgoed uit mijn kinderjaren. Man, wat was ik verzot op die lieve, kleine schattige aapjes.

Veel van mijn oude speelgoed, poppen en Barbies is in het verleden verkocht geworden op rommelmarkten of weggegeven. Maar deze drie apensnoetjes, daar kon en kan ik gewoon geen afscheid van nemen. Nog steeds hebben mijn monchhichi’s (of Monchichi) een mooi plekje ergens in huis.

Monchhichi

Monchhichi is een speelgoedlijn van de Japanse speelgoedfabrikant Sekiguchi. De knuffelbeestjes werden voor het eerst geïntroduceerd in 1974. De poppetjes worden geproduceerd door de Sekiguchi corporation uit Tokio, Japan. Koichi Sekiguchi kwam begin jaren ’70 op het idee om een product op de markt te brengen dat een boodschap van Schoonheid en Liefde moest uitdragen.

Het product bleek een groot succes en wereldwijd steeg de vraag naar de aapjes. Om aan de vraag te kunnen blijven voldoen werd in verscheidene landen het product in licentie geproduceerd door onder meer Mattel en Clipper. In het midden van de jaren ’80 verdwenen de monchhichi-aapjes langzaam uit de Europese winkelrekken maar wereldwijd is het product nooit helemaal verdwenen geweest.

De naam is een samenstelling van de twee Franse woorden ‘mon’ (mijn) en ‘petit’ (klein). (bron)

Monchhichi of Monchichi

Ben je op zoek naar meer informatie over Monchhichi’s?

Ken jij de Monchhichi nog? Heb je er toevallig nog een?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.