Meteen naar de inhoud
Citytrip Frankfurt am Main - Skyline
Home » Citytrip naar verrassend Frankfurt am Main

Citytrip naar verrassend Frankfurt am Main

Een verslag van onze citytrip Frankfurt am Main. Afgelopen weekend brachten René en ik een bezoek aan de Duitse stad Frankfurt am Main.

Een stad die mij enorm verrast heeft. Ik bedoel, oud vakwerkhuizen naast moderne architectuur. En hoewel ik geen winkel ben binnen geweest heeft deze stad tevens een groot aanbod aan winkels om heerlijk te shoppen. En vooral ook niet te vergeten de gezelligheid en het heerlijke eten. Wij hadden het ultieme voordeel om een privé rondleiding door Frankfurt am Main te krijgen, door een goede vriend D, woonachtig vlakbij deze stad. Kijk je mee naar onze stedentrip Frankfurt am Main.

CityTrip Frankfurt am Main

Als eerste bezochten we stadsdeel Frankfurt-Höchst. Höchst is een stadsdeel van Frankfurt am Main. De voormalige zelfstandige stad ligt in het westen van Frankfurt. Höchst is met ongeveer 14.000 inwoners een middelgroot stadsdeel van Frankfurt. Het kenmerkt zich door smalle straatjes met werkelijk prachtige authentieke vakwerkhuisjes. Vooral dit deel zouden wij niet bezocht en/of gevonden hebben zonder onze privégids.

Voetgangersbrug Eisener Steg

Na ons bezoek aan Frankfurt-Höchst de auto weer in en door naar Eiserner Steg.
Voetgangersbrug Eisener Steg is een 170 meter lange stalen brug die de Römerberg en het stadsdeel Sachsenhausen met elkaar verbindt. De brug over de Main is in 1868 en 1869 aangelegd, waarna het meerdere aanpassingen en herstellingen heeft ondergaan. In de Tweede Wereldoorlog is de IJzeren Brug vrijwel geheel verloren gegaan, waarna het in 1946 één van de eerste bruggen is geweest die herbouwd werd.
Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht op de skyline van ‘Mainhattan’ zoals Frankfurt ook wel liefkozend wordt genoemd door zijn inwoners.

Römerberg

We lopen aan de overkant van de brug even kort het centrum in. We lopen over de Römerberg, het centrale plein van Frankfurt met het stadhuis.  De voorbereidingen voor kerst zijn al in volle gang. Mooi zijn de weer typische vakwerkhuizen. We brengen ook nog een bezoek aan de kleinmarkthalle. Al die kleuren en geuren, hmm. Ik kan er niet met lege handen naar buiten lopen. Twee thee soorten en zak kokosvlokjes blijven aan mijn handen plakken 😉

Alt-Sachsenhausen

Dan is het langzaam tijd voor lunch. We lopen terug via de Eiserner Steg naar de auto om door onze privégids naar de wijk Alt-Sachsenhausen gebracht te worden. Het pittoreske Alt-Sachsenhausen ligt aan de zuidkant van de Main, is de uitgaansbuurt van Frankfurt en de plek waar je in ieder geval even een appelwijntje moet gaan proeven volgens meerdere reiswebsites.

In restaurant Apfelwein Wagner kies ik als gerecht voor de frankfurtse specialiteit; Gegrillte Schweinshaxe mit Bratkartoffeln. Mét uiteraard een appelwijntje! René kiest voor een schnitzeltje.

CityTrip Frankfurt – bezoek Frankfurt Maintower

We vervolgen onze citytrip Frankfurt met een bezoek aan de Main tower. De Main Tower is een wolkenkrabber in Frankfurt am Main, Duitsland. Het gebouw is 200 meter hoog (inclusief de zendmast 240 meter) en heeft vijf verdiepingen ondergronds en 56 boven de grond. Op de top is een gaaf uitkijkpunt over de stad.

Onze geweldige dag in Frankfurt am Main sluiten we af met een wandeling door de stad langs nog wat andere bezienswaardigheden. Via Alter Oper, een voormalig operagebouw dat tegenwoordig in gebruik wordt als concertzaal, naar het winkelcentrum. Daar bezoeken we het dakterras Galeria kaufhof voor een kop thee en het mooie uitzicht over de stad.

Frankfurt by night - uitzicht vanaf dakterras galeria kaufhof
Frankfurt by night – uitzicht vanaf dakterras galeria kaufhof

Ik hoop dat ik je met mijn blog geïnspireerd heb tot ook een citytrip naar Frankfurt am main. Ik heb er in elk geval een meer dan prima dag gehad.

bronnen: Wikipedia, steden.net

Misschien kan ik je ook je interesse wekken met deze toffe bestemmingen:

Citytrip Frankfurt

18 reacties op “Citytrip naar verrassend Frankfurt am Main”

  1. Frankfurt is zooooo leuk! Mijn vriendin heeft er een paar jaar gewoond. Wat ik zo leuk vind is dat je alles binnen handbereik hebt. En natuurlijk het ‘uit ontbijten gaan’ wat ik altijd enorm gezellig vind. Ook de markten waarbij je met een glas rondloopt en overal Sekt kan kopen en uitproberen, samen met een heerlijke Bratwurst natuurlijk. Mjam. En dan heb ik het nog niet over het shoppen gehad. Ook hartstikke leuk om daar te doen.

  2. Wat een leuke stad is dat! Ik ken Frankfurt eigenlijk alleen maar van het bord langs de snelweg haha. Ben er nog nooit geweest maar lijkt me zeker de moeite waard. En dat schnitzeltje..past amper op het bord haha lekker!!

  3. fijn blog!! Van de zomer ga ik mijn nichtje opzoeken die er op steenworp afstand vanaf woont. Ik had me er op verheugd mijn nicht eens in haar habitat te bezoeken, maar van Frankfurt had ik me niet zo veel voorgesteld. Nu verheug ik me ook op Frankfurt

  4. Leuk verslag! Frankfurt ken ik alleen van naam maar ben er nog nooit geweest. Zo te zien is het absoluut wel een stad die iets voor ons is, dus ik hou het zeker in gedachten bij een volgend uitstapje naar Duitsland!

  5. Leuk! Ik rijd er komende zomer langs, want dan gaan we op weg naar Praag. We hebben dan gekozen voor Bamberg en Dresden als stops. Maar dit ziet er ook wel leuk uit voor tijdens een ‘gewoon’ stedentripje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.