Meteen naar de inhoud
citytrip trier duitsland
Home » Citytrip naar Trier Duitsland

Citytrip naar Trier Duitsland

Tijdens onze zomervakantie brachten wij een bezoek aan het mooie Trier in Duitsland. Een heerlijke stad die ik in de toekomst zeker vaker ga bezoeken. Niet alleen omdat hij op nog geen uurtje rijden vanaf onze camping ligt. Maar ook omdat het een relaxte stad is vol mooie historische gebouwen, bezienswaardigheden, gezellige terrassen voor een hapje of drankje en genoeg winkels om heerlijk te kunnen shoppen. En daar hou ik wel van.

Trier – oudste stad van Duitsland

Trier is de oudste stad van Duitsland met prachtige bezienswaardigheden. Een populaire plaats die veel bezocht wordt door toeristen. Wanneer je in de Eifel bent mag een bezoek aan de oudste stad van Duitsland eigenlijk niet ontbreken. Trier is ook één van de bekendste plaatsen in Duitsland. De plaats trekt jaarlijks vele bezoekers en dat is niet voor niets. Deze prachtige oude stad herbergt een schat aan cultuur en geschiedenis.
Er zijn vele bezienswaardigheden waarvan veel stammen uit de Romeinse tijd. Een aantal staat ook op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. In Trier kun je je prima een dag of meerdere dagen vermaken door de vele bezienswaardigheden te bekijken, wandelen door de prachtige straten van de stad of te shoppen.

Hauptmarkt Trier

De Hauptmarkt van Trier (Grote Markt Trier in Nederlands) is één van de mooiste stadspleinen van de Eifel en zelfs van Duitsland. Bij een bezoek aan Trier mag de Hauptmarkt daarom niet ontbreken. Vanuit daar kun je alle andere bekende bezienswaardigheden bezoeken en bekijken.

Op de marktbron die dateert uit 1595 na Chr. is de heilige Petrus afgebeeld. Hij was zowel de beschermheilige van de stad Trier als de Dom. Het beeld wordt omringd door figuren die “wijsheid”, “kracht”, “soberheid” en “gerechtigheid” uitbeelden en er zijn enkele andere figuren bij aangebracht. 

Hauptmarkt van Trier
Hauptmarkt van Trier – heilige Petrus
De Hauptmarkt van Trier
Veel tourisme op de Hauptmarkt
Het marktkruis op de Hauptmarkt
De Hauptmarkt met het marktkruis

Trier bezienswaardigheden – Porta Nigra

De Porta Nigra, zwarte poort, is de bekende stadspoort. Gebouwd in 180 na Chr. en één van de best bewaarde oude Romeinse stadspoorten ten noorden van de Alpen. Het bouwwerk is het oudste en grootste monument van zijn soort in Duitsland.

een van de bezienswaardigheden in Trier: Porta Nigra
een van de bezienswaardigheden in Trier: Porta Nigra

Shop Till You Drop

Ook de liefhebber van winkelen komt in deze stad prima aan zijn trekken. Vanaf de gezellige Hauptmarkt kun je de drie belangrijkste winkelstraten bereiken, de Simeonstrasse, de Brotstrasse en de Fleischstrasse. Deze winkelstraten zijn autovrij. In de Fleischstrasse vind je vind je ook Trier Galerie, een shoppingmall van drie verdiepingen met ongeveer zeventig winkels, restaurants en bars. Dus ook tijdens een regenachtige dag kun je hier goed vertoeven.

winkelen in de vele leuke winkelstraten
winkelen in de vele leuke winkelstraten

Trier helemaal gezien? Vanuit Trier kun je ook prima een of meerdere dagen naar Luxemburg uitwijken.

Meer Duitsland:

Sommige stukken tekst zijn geleend: bron

Heb jij Trier al eens bezocht?

15 reacties op “Citytrip naar Trier Duitsland”

  1. Mooie foto’s! Lijkt mij een interessante stad. Ik ben zelf echt nog nooit in Duitsland geweest geloof ik..Overal in Europa behalve Duitsland 😛

  2. Ik ben ooit eens in Trier geweest, maar vond het daar niet zo leuk. Misschien hebben we er de slechtste dag uitgenomen om tot daar te gaan, want de stad was heel druk. Misschien moet ik het ooit eens overdoen en valt het me beter mee 🙂

  3. Hele, hele, hele leuke stad, vooral tijdens de kerstperiode. Echte aanrader !! Goede en hoogwaardige Kerstmarkt en daarnaast overvloedig winkelaanbod. NIet zo druk als Keulen, Dusseldorf, Dormund of Oberhausen waar je over de Nederlanders loopt. Dagtocht naar Luxemburg is tevens aanrader. Zal zeggen goede schoenen aan en creditcard mee. Hotel Ibis Style (midden in de winkelstraat) is een echte uitstekend, hebben tevens parkeerplaats voor hotelgasten. ‘s-avonds lekker dineren in de stad, genoeg locaties tegen schappelijke prijzen (voordeliger dan in NL).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.