Home » Courgetti Recepten

Courgetti Recepten

Courgetti Aglio Olio

Naast dat ik afgelopen zaterdag met Weight Watchers ben ik begonnen, probeer ik ook steeds vaker koolhydraat-arm te eten.
Ik merk gewoon dat mijn buik onrustig wordt van (te veel/vaak) pasta, rijst en aardappelen. Een sneetje volkoren brood als lunch, dat doe ik nog gewoon hoor. Want je lichaam heeft toch koolhydraten nodig. Maar ik probeer te beperken in de “witte” koolhydraten bij het avondeten. Sommige zullen nu wel denken, nah, dat is dus een ‘gezellig’ bord eten met alleen een stukje vlees, kip of vis en daarbij een portie groente. Maar de keuze om je portie pasta, aardappel of rijst te vervangen is groot. Door middel van de volgende Courgetti Recepten bijvoorbeeld.

Courgetti, of ook wel courgettini, als vervanger voor de spaghetti was nieuw voor me. Courgetti is een courgette in smalle reepjes gesneden.
Van de week een pak meegenomen van de Appie. Want die hebben dat gewoon kant en klaar. Ik heb namelijk geen spiraalsnijder in huis. En daarna pas op zoek gegaan naar recepten. Want wat maak je nu in hemelsnaam met courgetti? Hoe maak je het klaar? En wat doe je erop, erbij of erdoor?

Spiraalsnijder

Zo’n spiraalsnijder om zelf bijvoorbeeld courgetti te maken, staat wel hoog op mijn verlanglijstje. Is het binnenkort niet kerstmis?

Maar goed, terug naar daar waar het om draait in deze blog, namelijk courgetti en wat je daarmee kunt maken. Ik geef je ter inspiratie heerlijke recepten. De eerste twee recepten heb ik al op mijn bord gehad. En ik moet zeggen, Lek vinger, lek doum! Je hebt niet door dat je pasta is vervangen door groenten. Recept 3 t/m 5 ga ik zeker nog eens proberen.

Courgetti Aglio Olio

Courgettini aglio olio

Courgetti met scampi’s en cocktailtomaatjes is het eerste recept wat ik probeerde. Het is een weight watcher recept. SmartPoints waarden per portie: 4. Het was eenvoudig te bereiden en lag binnen niet al te lange tijd op mijn bord. En het belangrijkste, het smaakte voortreffelijk.
het recept vind je hier.

courgetti met kippenballetjes in pestosaus

Courgetti met kippenballetjes in pestosaus

Courgetti met kippenballetjes in pestosaus is ook weer een Weight watcher recept wat ik onlangs geprobeerd heb. SmartPoints waarden per portie: 4. Bereiden was iets meer werk en van de pesto had ik het idee dat het uiteindelijk een veel te dike smurrie was, daar heb ik dus wat extra citroensap en olijfolie bij gedaan.  Ik was ook een beetje huiverig voor de munt en koriander, omdat ik daar niet zo van hou. Eenmaal op het bord smaakte het prima.

Courgetti Bolognaise

Courgetti Bolognese

Twee variaties van Courgetti Bolognese. Ik moet ze nog proberen, maar alleen al bij het lezen van het recept loopt het water me in de mond.
Courgetti Bolognese van supersnelgezond.nl vind je hier. En de weightwatchers variant, met een SmartPoints waarden per portie van 4, vind je hier.

Courgetti Spinach Parmesan

Courgetti met Spinazie en Parmezaanse kaas

Dit 5-Ingredient Spinach Parmesan Zucchini Noodle recept lijkt me ook super heerlijk. Het bestaat uti vijf ingrediënten en zou binnen 20 minuten op tafel moeten staan. Zeker een keer het proberen waard. Je vind het recept hier.

En jij, heb jij al eens courgetti op het menu gehad? Of ga je, na het zien van deze zeer smakelijk recepten, dit eens proberen?

2 Reacties

  1. 9 november 2017 / 15:17

    Ik ben dol op courgetti en ben dan ook maar wat blij met dit lijstje met recepten. Lekker hoor! Jammer dat de rest van mijn gezin er niet zo’n fan van is 🙁

  2. 27 november 2017 / 13:30

    hmmm ik hou van courgette! Wat een leuke tips om te koken. Ik wil zeker en vast eens de eerste met scampi klaar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: