Courgetti Aglio Olio
Food

Courgetti Recepten. Super lekker en koolhydraat arm!

Naast dat ik afgelopen zaterdag met Weight Watchers ben ik begonnen, probeer ik ook steeds vaker koolhydraat-arm te eten. Ik merk gewoon dat mijn buik onrustig wordt van (te veel/vaak) pasta, rijst en aardappelen. Een sneetje volkoren brood als lunch, dat doe ik nog gewoon hoor. Want je lichaam heeft toch koolhydraten nodig. Maar ik probeer te beperken in de slechte “witte” koolhydraten bij het avondeten. Sommige zullen nu wel denken, nah, dat is dus een ‘gezellig’ bord eten met alleen een stukje vlees, kip of vis en daarbij een portie groente. Maar de keuze om je portie pasta, aardappel of rijst te vervangen is groot. Door middel van de volgende Courgetti Recepten bijvoorbeeld.

Courgetti, of ook wel courgettini, als vervanger voor de spaghetti was nieuw voor me. Courgetti is een courgette in smalle reepjes gesneden. Van de week een pak meegenomen van de Appie. Want die hebben dat gewoon kant en klaar. Ik heb namelijk geen spiraalsnijder in huis. En daarna pas op zoek gegaan naar recepten. Want wat maak je nu in hemelsnaam met courgetti? Hoe maak je het klaar? En wat doe je erop, erbij of erdoor?

Een Spiraalsnijder om zelf Courgetti recepten te maken

Zo’n spiraalsnijder om zelf bijvoorbeeld courgetti recepten te maken, staat wel hoog op mijn verlanglijstje. Is het binnenkort niet kerstmis?

Maar goed, terug naar daar waar het om draait in deze blog, namelijk courgetti en welke recepten je daarmee kunt maken. Ik geef je ter inspiratie heerlijke recepten. De eerste twee recepten heb ik al op mijn bord gehad. En ik moet zeggen, super lekker! Je hebt niet door dat je pasta is vervangen door groenten. Recept 3 t/m 5 ga ik zeker nog eens proberen.

Courgetti Aglio Olio

Courgettini aglio olio

Courgetti met scampi’s en cocktailtomaatjes is het eerste recept wat ik probeerde. Het is een weight watcher recept. SmartPoints waarden per portie: 4. Het was eenvoudig te bereiden en lag binnen niet al te lange tijd op mijn bord. En het belangrijkste, het smaakte voortreffelijk.
het recept vind je hier.

courgetti met kippenballetjes in pestosaus

Courgetti met kippenballetjes in pestosaus

Courgetti met kippenballetjes in pestosaus is ook weer een WeightWatchers recept wat ik onlangs geprobeerd heb. SmartPoints waarden per portie: 4. Het bereiden was iets meer werk en van de pesto had ik het idee dat het uiteindelijk een veel te dikke smurrie was, daar heb ik dus wat extra citroensap en olijfolie bij gedaan.  Ik was ook een beetje huiverig voor de munt en koriander, omdat ik daar niet zo van hou. Eenmaal op het bord smaakte het prima.

Courgetti Bolognaise

Courgetti Bolognese

Twee variaties van Courgetti Bolognese. Ik moet ze nog proberen, maar alleen al bij het lezen van het recept loopt het water me in de mond. Courgetti Bolognese van supersnelgezond.nl vind je hier. En de weightwatchers variant, met een SmartPoints waarden per portie van 4, vind je hier.

Courgetti met Spinazie en Parmezaanse kaas

Dit 5-Ingredient Spinach Parmesan Zucchini Noodle recept lijkt me ook super heerlijk. Het bestaat uti vijf ingrediënten en zou binnen 20 minuten op tafel moeten staan. Zeker een keer het proberen waard. Je vind het recept hier.

En jij, heb jij al eens courgetti op het menu gehad? Of ga je, na het zien van deze zeer smakelijk courgetti recepten, dit eens proberen?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.