De eeuwige strijd met de kilos

Vol goede moed begon ik aan de maand januari. Met het plan die 8,5 kilo extra door het stoppen met roken en de overdadige feestdagen, kwijt te raken. En ik heb beloofd eerlijk te zijn over de resultaten, bij deze dus…

Een maandje met ups en down. Een maand met dagen achter elkaar veel sporten en nette hoeveelheden gezond eten. Om de daarop volgende dagen weer over te geven aan ongezonde hap, te veel gesnoep en te veel bankgehang. Goede en slechte dagen wisselden elkaar de hele maand januari af.
Het uiteindelijke resultaat; op en neer geschommel naar iets omlaag om vervolgens een halve kilo lager te eindigen dan waar ik begonnen was. In het kort; een half kilootje lichter. Dju! Niet het resultaat waar ik naar streefde. Tja, het is bekend, kilo’s kwijtraken is nu eenmaal een pittige strijd die je niet zomaar cadeau krijgt. Volhouden is hier het magische woord.

Ik twijfel al een tijdje of een shake dieet, zoals modifast, misschien een optie voor mij is. Even die overbodige kilo’s er in rap tempo af om vervolgens te proberen om op gewicht te blijven. Ik twijfel er nog te veel over.

Maar aan de andere kant, vorig jaar is het mij ook gelukt. Puur door goed en gezond eten, niet te veel te snoepen en genoeg te bewegen.

Deze laatste week van januari laten we het even voor wat het is. We maken het natuurlijk ook weer niet te bont nu. En dan vanaf maandag, nieuwe maand, nieuwe kansen, weer vol goede moed er tegen aan.
Ik hang gewoon mijn lederen motorbroek of dat leuke zomerjurkje vol in mijn blikveld, dat zorgt voor wat extra motivatie πŸ™‚

(Foto: idealmagazine.co.uk)

Ook leuk:

6 reacties

  1. Same here. Ik begon ook vol goede moed aan januari en het ging op het begin ook heel goed: Ik verloor zomaar binnen een week meer dan een kilo. Vond ik best knap. Maar daarna ging het helaas minder goed, ik heb de chocolade voorraad weer gevonden.. Oeps.. Wel heb ik bijna de 30 day squat challenge voltooid, morgen om precies te zijn. En daar ben ik stiekem wel een beetje trots op!

    Love,

    Rowan

    Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

  2. Ik ben zo tegen shakes. Crashen heeft gewoon geen zin hoe verleidelijk het ook is.
    Overigens ben ik dan wel veel afgevallen afgelopen jaar ik ben er ook nog lang niet. Het is zo lastig.. *zucht*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.