Home » De Happy Travel Tag

De Happy Travel Tag

Ik blijf nog even in de vakantie stemming, want na mijn blog over de voorbereidingen voor Florida, werd mij de Happy Travel Tag toegespeeld door Miriam. Een travel tag met allemaal fijne reis gerelateerd vragen. Benieuwd naar mijn reistips en van welk nummer ik vakantie kriebels krijg? Lees dan snel verder.

Wat is jouw gelukkigste reisherinnering?

Elke reis die we per motor gemaakt hebben vond ik bijzonder. We hebben hele mooie plekken gezien en uitdagende bergpassen gereden. Soms doodmoe of helemaal doorweekt aangekomen op bestemming, maar ook dat hoort bij reizen. Elke reis, kortbij of verder af heeft zijn mooie momenten. Ik koester deze dan ook. Collect moments not things! Toch?

Langere trips met de motor zitten er helaas niet meer in. Maar dat wil niet zeggen dat ik stop met de wereld te verkennen en mooie momenten te verzamelen.

Happy Travel Tag - Collect moments not things!
Happy Travel Tag – Collect moments not things!

Van welke keuken word je blij?

Ik word van elke keuken wel blij. Ik hou van eten! En als ik de kans krijg probeer ik altijd wel een lokaal gerecht uit. Ik kies mijn reis echter niet uit op het eten. Als dat wel zou moeten dan lijkt Japan me wel een hele toffe bestemming.

Welke films die zich in het buitenland afspelen vind je leuk?

Lord of the Rings, een van mijn favoriete trilogies. Die beelden uit Nieuw-Zeeland, daar ga je toch spontaan van kwijlen. Mocht ik ooit de kans krijgen dit land te bezoeken ga ik ook zeker even bij een van de filmlocaties zoals ‘the shire‘ kijken.

Van welk muzieknummer krijg jij vakantiekriebels?

Reizen en vakantie relateer ik met ‘in paradijs’ zijn. En dan denk ik dus meteen aan dit lekker nummertje van David Lee Roth.

Welk kledingstuk neem je graag mee op reis?

Niet zo zeer graag, maar wel heel nuttig: een paar hele goede wandelschoenen. Ik heb enkele jaren geleden ‘geïnvesteerd’ in een paar Lowa‘s. Nog geen moment spijt van. Ik kan er uren op lopen zonder pijn in mijn voeten én ze zijn ook nog eens waterdicht, want soms ook wel handig kan zijn.

Van welke verzorgingsproducten word je blij op reis?

Ik probeer altijd zo min mogelijk mee te nemen. Alleen het hoognodige. Maar als ik weet dat er een bad bij mijn accommodatie zit, dan gaat een lekker flesje bad-spul mee. Of ik koop het ter plaatse.

Wat doe je op de momenten dat het op reis even tegen zit?

Een kapotte motor, een doorweekt pak, met 35 graden in een file staan met datzelfde zwarte motorpak en een zwarte helm. Elke reis zal zo zijn momenten hebben dat het even niet meezit. Het hoort erbij vind ik. Zolang het maar geen berovingen en andere enge dingen worden.

Noem drie redenen waarom reizen jou happy maakt?

Genieten van mooie natuur, genieten van elkaar en genieten van de rust en de ontspanning. Even weg van de dagelijkse sleur. Het hoeft nog niet eens zo heel ver weg te zijn. Wij hebben ooit een prima vakantie gehad aan de Moezel in Duitsland.

Wat zijn je favoriete reistips?

 • Travel light! Ik ben het gewend van mijn vakanties op de motor. Je hebt in principe niet veel nodig om een prima tijd te hebben. Ik snap soms niet wat mensen allemaal in hun koffer meeslepen, zulke grote en logge koffers. Mocht je écht iets vergeten zijn, kun je het altijd nog wel ergens kopen.
 • Maak een pak-lijst. Schrijf van te voren op wat je allemaal mee wil nemen. En probeer je daaraan te houden en kijken of er ‘vakantie-formaat’ van te maken valt.

Dat waren mijn antwoorden op de Happy Travel Tag, die ik met veel plezier doorspeel naar iemand met dezelfde voorliefde voor het land Oostenrijk als ik: Wanda.

En jij? Van welk nummer krijg jij vakantie kriebels?

22 Comments

 1. Emma
  27 maart 2019 / 12:08

  Wat leuk om te lezen. Ik ben ook dol op reizen, al heb ik er de afgelopen paar jaar niet veel de kans voor gehad. Mijn vakantiekriebel nummer is Africa van Toto.

  • 31 maart 2019 / 16:33

   Ja, Toto is echt een typisch vakantienummer!

 2. 27 maart 2019 / 12:29

  Krijg vakantiekriebels bij een nummer van Suzanne Vega; Luka. Dat nummer was op de radio de eerste keer dat we richting de bergen reden. En sindsdien moet ik elke keer als we weer richting de Alpen gaan , aan dat nummer denken.

  • 31 maart 2019 / 16:33

   Apart nummer om vakantie kriebels van te krijgen. Gaat niet bepaald om een vrolijk onderwerp.

  • 1 april 2019 / 8:33

   klopt, maar doordat dat het eerste nummer was dat ik toen hoorde kruipt dat nummer steeds weer naar boven als de bergen tevoorschijn komen

 3. 27 maart 2019 / 13:35

  Wat een leuke blog! Respect voor dat motorgedeelte, lijkt me echt niks zo’n motor! Heb wel super veel zin om weer te gaan reizen. Ik krijg de vakantie kriebels van.. ik weet niet eens hoe die heet, ze zingen steeds: “ maya hi, maya ho, maha ja o o “ elke keer als we naar tsjechie gingen in de zomer vakantie was die er wel op, en later hadden we hem op cd’s en zo is die er altijd ingebleven!

  • René
   29 maart 2019 / 0:49

   Reactie van Dr. POP :
   Dat nummer is van O-Zone en heet: Dragostea Din Tei
   https://youtu.be/YnopHCL1Jk8
   Veel plezier met vakantie kriebels 😉

 4. 27 maart 2019 / 16:58

  Ik krijg hier zo zin van om op vakantie te gaan. Helaas word het niet dit jaar.

 5. 27 maart 2019 / 17:40

  Leuke tag! Ik neem hem graag van je over hoor! En ja, welk nummer?Ik heb geen idee joh, wij luisteren meestal naar de plaatselijke radio. Ik weet wel dat Informer in de remix een enorme hit is in Spanje want dat nummer werd plat gedraaid tijdens het carnavalfeest dit jaar, echt heel erg leuk om mee te maken.

 6. Frederique
  27 maart 2019 / 18:58

  Leuke tag, ik word altijd vrolijk van reisgerelateerde tags haha. Maar van welk nummer, echt een moeilijke vraag – ik denk riviera life van Caro Emerald wel.

 7. 27 maart 2019 / 23:42

  Superleuke tag. En ja ik sleep altijd teveel mee op vakantie. Mijn koffer is dan wel nooit te zwaar, alsnog gebruik ik niet alles.

 8. 28 maart 2019 / 11:43

  Oh wat gaaf! Op vakantie met de motor! En wandelen, dat doe ik ook graag. Ik krijg altijd vakantiekriebels van tropical house. Niet bij een bepaald nummer, maar van de hele playlist 🙂

 9. Maaike
  28 maart 2019 / 14:53

  Zo leuk! Ik houd van travel tags. Denk dat ik zelf ook een variant ga plaatsen!

 10. 29 maart 2019 / 10:24

  Travel light, een term die niet aan mij is besteed. Zeker nu er een klein meisje bij is gekomen. Zij gaat binnenkort bij Oma en Opa logeren en heeft nu al een hele inpaklijst: Grote babypop, 4 knuffels, tekenspullen, haar prinsessenjurk en bolero en oh ja, dan moeten pyjama en al dat soort werk er nog bij. In een ieniemienie trolley 😀
  Ik ben dol op bijvoorbeeld de muziek van Café del Mar. Heerlijke laidback tunes die mij doen denken aan chillen in een strandclub met een cocktail erbij.

 11. 30 maart 2019 / 10:44

  Ik heb een tijd in Australie gewoond in de tijd dat de Spice Girls doorbraken. Als ik een nummer van hen hoor heb ik meteen zin om weer terug te gaan

  • 31 maart 2019 / 16:31

   Wonen in Australie, wat ontzettend gaaf zeg!

 12. 30 maart 2019 / 11:52

  Ik ben zelf erg dol op reizen. Erg leuke tag. Leuk beantwoord ook.

 13. Tania
  30 maart 2019 / 14:28

  Wat een leuke vragen in deze tag. Travel light is bij mijn nooit het geval. Ik ben altijd bang dat ik iets vergeten ben.

 14. 30 maart 2019 / 18:22

  Wat een leuke tag, ik ben deze nog niet eerder tegengekomen. En wandelschoenen vind ik heeeel fijn voor op vakantie haha.

 15. íngrid
  1 april 2019 / 18:35

  een nummer weet ik zo niet maar het eerste lente weer, de zon op je huid. heerlijk dat lijkt al vakantie

 16. Cynthia
  2 april 2019 / 19:48

  Leuke blog! Ik krijg meteen de vakantiekriebels! Een paklijst maken doen we al, maar dat ‘travel light’ is niet mijn sterkste punt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.