Home » De Voordelen van Kamperen

De Voordelen van Kamperen

De voordelen van Kamperen

Veel mensen kiezen standaard voor een hotel als ze hun vakantie boeken. Zelf laat ik ook altijd het huren van een caravan de revue passeren als ik de zomervakantie aan het uitzoeken ben. En als ik de voordelen van kamperen op een rijtje zet, helpt het jou misschien eens de keuze te maken voor een camping in plaats van een hotel.

De luxe van een hotel of de vrijheid van kamperen?

Een hotel heeft een stukje luxe. Een fijn bed om in te slapen, een mooie badkamer met een lekkere douche of soms een bad om eens languit in te relaxen. Het ontbijt wordt voor je klaargemaakt met vaak een enorme keuze aan veel lekkere dingen. Maar aan de andere kant, op je hotelkamer heb je niet meer dan een tv om naar te kijken. Verder ben je gebonden aan tijden qua ontbijt en indien geboekt, ook het diner.

Nu hebben wij de luxe om een vaste caravan te hebben op een heerlijk rustige camping in Duitsland. We vluchten hier regelmatig een weekendje naartoe om aan de hectiek van alledag te ontsnappen. Maar ook voor een langere vakantie willen wij wel eens kiezen voor het huren van een stacaravan. Kamperen en vooral in een wat luxere caravan, heeft zoveel meer voordelen dan een hotelkamer.

De voordelen van kamperen

De inrichting en voorzieningen van te huren caravans zijn tegenwoordig prima. Een goed bed, een douche en een wc, het is gewoon aanwezig. Geen gedoe meer met douchemuntjes en gewandel met pleerollen. Ook de inrichting van de keuken is vrijwel compleet. Bijna dezelfde luxe als een hotelkamer, maar dan inclusief de volgende voordelen:

 • Je bevindt je vrijwel de hele dag in de heerlijke buitenlucht.
 • Je kunt de hele dag rondlopen op je flip flops en in je korte broek.
 • Geen zin om iets te ondernemen? Lekker met een boek op je eigen terras kruipen en even helemaal niks doen. Me-time noemen ze dat!
 • Je maakt op een camping sneller contact met mensen.
 • Als de camping-regels het toestaan: ‘s avonds de vuurkorf aan. Een lekker drankje erbij en een beetje suf turen naar het brandende vuur. Of de mooie sterrenhemel. Ik weet uit ervaring dat dit enorm rustgevend kan zijn!
 • Nog een van de vele voordelen van kamperen: je hebt je eigen auto bij je. Een uitstapje naar een leuke stad of bezienswaardigheid is zo gemaakt.

Kiezen wat en waar je eet

En ook wat eten betreft heeft kamperen zo zijn voordelen! Geen lopende buffetten die elke dag hetzelfde zijn maar:

 • ‘s Morgens vers gebakken broodjes halen bij de campingwinkel. En in alle rust ontbijten aan je eigen ontbijttafel. Óf buiten in het zonnetje op het terras bij je caravan.
 • Voor het avondeten heb je de keuze, je kunt (luxe) gaan uiteten of je maakt zelf een makkelijke camping maaltijd klaar.
 • Of je hebt het geluk dat er een barbecue bij je caravan aanwezig is. Iets lekkers voor op de bbq is zo geregeld.
 • Want, niks is zo leuk om je boodschappen te doen bij de plaatselijke supermarkt. Of misschien zelfs de wekelijkse vers-markt.
 • en daarna dus een ijskast gevuld met lekkere dingen binnen handbereik.

Vakantie op een camping. Ik raad het je aan! Waar je naartoe gaat is geheel je eigen keuze. Je kunt kiezen voor één vaste verblijfplaats voor een of twee weken. Of je kunt meerdere campings aandoen op verschillende plaatsen in verschillende landen.

Met een gezin zou ik kiezen voor bijvoorbeeld Camping Union Lido. Deze camping is nabij Venetië gelegen en één van de meest complete campings van Europa. Deze camping ligt direct aan een uitgestrekt zandstrand en beschikt over twee grote aquaparken: Aqua Park Mare en Aqua Park Laguna. Tevens beschikt de camping over maar liefst 8 restaurants, vele winkels, leuke terrassen en een prachtig Wellnesscentrum met uitzicht op zee. Voor ieder wat wils dus.

Of wat dacht je van Camping Domaine du Verdon in Frankrijk. Deze camping bezochten we in 2008. Tijdens onze vakantie naar Gorges du verdon.

Voordelen van Kamperen - Gorges du Verdon, Frankrijk
Camping Domaine du Verdon – Gorges du Verdon, Frankrijk

Maar je zou ook kunnen kiezen voor het rustigere maar super mooie Schwarzwald in Duitsland. Het Schwarzwald leent zich uitstekend voor wandelen, fietsen en ook motorrijden. En kies dan bijvoorbeeld voor een heerlijke camping vlakbij pretpark Europa-park. Wij bezochten deze camping in 2009 voor een gave motorvakantie.

Voordelen van Kamperen - Schwarzwald
Onze caravan in het mooie Schwarzwald

Genoeg keuze dus, en kamperen geeft je een zoveel meer vrijheid. En is tegenwoordig nét zo luxe als verblijven in een hotel. Daarnaast, campings liggen op vaak op hele mooie plekken zodat je volop kunt genieten van de omgeving en de frisse buitenlucht.

Als je de voordelen van kamperen zo leest, zou jij dan de volgende keer kiezen voor een kampeer vakantie?

13 Comments

 1. Serena
  18 februari 2020 / 7:09

  Nope! Vorig jaar gaan kamperen. Nooit meer…
  Geef mij maar een luxe hotel. Veel meer privacy.

 2. 18 februari 2020 / 8:15

  Nee, je hebt me niet overtuigd. Ik word graag verwend tijdens mijn vakantie.
  Luxe hotel, liefst adults only zonder krijsende kinderen die al om 7 u ‘s ochtends buiten spelen.
  Camping? Ik moet er echt niet aan denken

 3. 18 februari 2020 / 9:47

  het is dat mijn vriend er niet van houdt, maar ik vond en vind het heerlijk. Helaas is mijn vriend een luxe poes en wilt graag in een goed hotel slapen

 4. 18 februari 2020 / 13:23

  Ik heb vroeger veel gekampeerd met vriendinnen, en ik heb er absoluut geen hekel aan, maar ik zie mezelf niet meer zo snel een paar dagen in een tentje doorbrengen. Een caravan huren hebben we wel eens overwogen en sluiten we zeker niet uit.

 5. 19 februari 2020 / 9:35

  Wij gingen vroeger altijd kamperen, en ik kan er ook wel van genieten. Op voorwaarde dat het goed weer is, natuurlijk!

 6. 19 februari 2020 / 15:05

  Ik ga sowieso niet op vakantie, en kamperen zou ik denk ik niet zo gauw doen. Ik woon al helemaal buitenaf, dus ik heb al genoeg natuur : )

 7. 19 februari 2020 / 18:19

  wij gaan niet op vakantie en kamperen gaat hem voor ons ook echt niet worden haha daar zijn we echt te verwent voor. ik moet echt alles bij de hand hebben anders word ik echt chagerijnig

 8. 19 februari 2020 / 19:07

  Kamperen staat nog heel hoog op mijn lijstjes. Het lijkt me super leuk om het een keertj te doen. Leuke blog.

 9. 19 februari 2020 / 19:51

  Ja! Ik zou zeker wel vaker willen kamperen. Lijkt me zo leuk 🙂

 10. 19 februari 2020 / 20:17

  Ik vind kamperen erg leuk om te doen. Het is wel echt een hele lange tijd voor mij geleden dat ik het gedaan heb.

 11. 20 februari 2020 / 22:49

  Een hotel vind ik prima voor een nachtje, maar langer hoeft voor mij echt niet. Dan kies ik liever voor een stacaravan of een appartement. Wij hebben in juni regelmatig een stacaravan gehuurd in zowel Frankrijk als Spanje en dat is ons iedere keer goed bevallen. Zolang ik maar mijn eigen badkamer heb, vind i het prima.

 12. Fleur
  22 februari 2020 / 12:43

  Wij houden ook van kamperen. Helaas afgelopen zomer weggeregend in de Verdon en toen waren we heel blij om toch nog een huisje bij het strand te vinden (waar de zon wel scheen)

 13. Villasappho
  27 februari 2020 / 12:47

  Vroeger vond ik het heerlijk, lekker buiten de caravan voor het koken en de spullen maar zelf in een tent. Nu met de huidige mens die alleen bezig is met telefoons en zichzelf moet ik er niet meer aan denken. Je kan je spullen niet alleen laten, douchen terwijl iemand zo een telefoon over het hokje kan houden nee dank u. Ik hoef niet meer op vakantie maar als ik ga een betaalbaar hotel met eigen douche en toilet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.