Diary: Random Thoughts n’ lotsa Tea #10

Ik val maar meteen met de deur in huis, ik heb mijn blogdip weer eens te pakken. Deze keer is ‘ie alleen iets anders dan anders. Waar ik normaal geen inspiratie heb, heb ik deze nu te over. Ik heb alleen geen zin om achter mijn pc te kruipen. Ach ja, ook deze zullen we wel weer overleven. En het zou zo maar eens kunnen dat mijn dipje van de week alweer over is.

Ik heb nog een maandoverzicht van april te maken, ik kreeg de toffe tag van Wanda genaamd sharing is caring en ik heb zo nog wat ideeën in mijn Wunderlist app staan die ik wil uitwerken. Genoeg te doen dus, maar ja, die zin he. Ik heb me altijd voorgenomen dat mijn blog geen verplichting moet worden en daar probeer ik me dan ook aan te houden.

Wie me volgt op instragram zal het zeker opgevallen zijn; ik ben aan het ‘shaken’. Ik was nogal bijgekomen qua gewicht tijdens mijn ziekteperiode (en aanloop tot), maar sinds het begin van het jaar weer hard aan het werk deze stress kilo’s weg te werken. Het lukte, maar naar mijn mening ging het gewoon te langzaam. Mijn motorbroek paste nog steeds niet, ik kreeg het ding nog niet eens over mijn kont getrokken, laat staan de rits dichtmaken. Leer is nu eenmaal niet zo flexwiebel als stretch 😉
Met het begin van het motorseizoen had ik dus twee keuzes; óf meer (en sneller) afvallen óf twee- a driehonderd euro uitgeven aan een nieuwe motorbroek.
Je raad het waarschijnlijk al, ik ga voor optie 1. Duh!
Door middel van maaltijdvervangende shakes van Body & Fitshop lukt het best goed. Het resultaat van een week shaken was 3,4 kilo. Ik heb het stiekem geprobeerd, ik pas weer (al is het met een klein beetje proppen) in mijn motorbroek. Jeuj! Nog even volhouden!
image
Voor wie het wil weten, ik neem twee shakes op een dag en eet ’s avonds een gezonde maaltijd met vooral veel groenten, een stukje vis of vlees en minimaliseer de koolhydraten (aardappel, pasta, rijst etc). Heb ik een hardlooprondje of andere sportaktiviteit staan, dan een extra shake of reep. En ik neem zo af en toe nog zo’n klein bakje activia.

Over hardlopen gesproken, dat gaat góéd! De 5k gaat me steeds makkelijker af. Enige minpuntje is dat ik pijn blijf houden aan één voet. Het plan is dan ook om vanmiddag mét schoenen naar de winkel te gaan voor advies. Hopelijk zal een inlegzooltje het probleem oplossen.

Dit was net mijn uitzicht, lekker me-timen 😉

Maar Goed, mijn kop thee is op, en mijn nagels zijn ondertussen ook goed uitgehard. Ik ga er een eindje aan breien, of haken, want dat is tegenwoordig tof 😉

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

13 Comments

 1. Tessa | 52druppels.nl

  Prima toch als je even geen zin hebt, komt vanzelf wel weer… Of niet…
  Knap zeg 3,5 kilo in één week!! Ik heb me voorgenomen om vanaf vandaag ook weer echt gezond te gaan eten. Als ik dat verslorderen, gaat het langzaam van kwaad tot erger

  Reply
 2. Nicetobeout

  Haha dat plaatje geeft het goed weer zeg, herkenbaar.

  Reply
 3. Anita

  Bloggen moet idd geen verplichting worden, daarom had ik dit weekend een offline weekend ingepland. Ik was er teveel mee bezig en dat werkt ook averechts! Succes met je shakes, ik zie het niet als een goede manier maar als het goed voelt voor jou dan is het goed!

  Reply
  • Saskia

   Ik weet dat shakes niet het meeste ideale is. 😉 niet de meeste gezonde versie.

 4. Angelique

  Wow, dat gaat goed! Knap hoor. Volhouden! Wat bloggen betreft moet je natuurlijk doen wat goed voelt.

  Reply
 5. Saar

  Ach, de zin om te bloggen komt vanzelf weer. Wat ben je goed op weg met afvallen. Succes!

  Reply
 6. Wanda

  Ach, die blogdip verdwijnt vanzelf wel weer, aan je inspiratie ligt het in ieder geval niet en je weet het, het moet ook niet als een verplichting aan gaan voelen!

  Reply
 7. Sas

  Blogdips verdwijnen gelukkig meestal vanzelf weer.
  Leuke mok trouwens 😉

  Reply
 8. jackie

  Dat klinkt net als mij….
  Ideeën zat, maar het blijft steken op of geen tijd, zin, te moe of de uitwerking lukt niet…
  Ik probeer er wel mee bezig te blijven, ken mezelf als ik een pauze neem dan zijn we zo weer een jaar verder 😉

  Reply
 9. Morgaine

  Way to go! Dat is ook hoe ik ooit begon, met shaken, en dat is er nog altijd af! Ik ben er nog niet, maar die 30 kilo ben ik toch mooi kwijt, al ga ik heel langzaam 😉 Zolang het maar blijvend is, en ook ik denk erover om tijdelijk weer even aan de shakes te gaan, maar dan met het idee om mijn ontbijt weer op gang te brengen, en over te gaan op normaal ontbijtvoedsel, hahaha

  Wat dat bloggen betreft, ook herkenbaar, materiaal genoeg om over te bloggen, maar die zin om erachter te kruipen, uit te werken, heb ik vaak ook geen zin in, het weer wordt beter, mijn agenda is gewoon voller, kortom… Live life to the fullest! Van de winter hebben we weer tijd zat! 😀

  Reply
 10. Nesrin

  Herkenbaar van die kilo’s, hier zat er 6,7 aan Oreo’s aan 😉
  Knap werk dat je jij er zo veel eraf hebt weten te werken.
  Nu weer 3 eraf. We blijven bezig. Betreft je dip en geen zin hebben, je komt hier vast snel weer uit.

  Reply
 11. Serena

  Ik hoop dat je op gewicht blijft na die shakes. Nadeel is dat het erna altijd twee keer zo hard weer erbij komt… Wel al een nette score hoor!!!
  Ik ben ook niet zo heel actief met bloggen hoor, toevallig dat er deze week 3 online staan. Gewoon lekker doen waar je zin in hebt!

  Reply
 12. Mieke

  Wat goed dat je weer in je motorbroek past! Is toch een hele aanschaf…
  En herkenbaar, die blogdip. Hier ook een beetje last van. Heb voor morgen weer wat gepland. Maar het ontbreekt mij ook een beetje aan zin, maar ook aan tijd op dit moment. Komt vast vanzelf wel weer!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...