Diary: Random Thoughts n’ lotsa Tea #2

Kwart voor zes vanochtend was ik wakker. Klaarwakker! René had een ochtendienst en normaal draai ik me echt nog eens om. Nu niet want klaarwakker dus! Ben maar opgestaan en heb me nuttig gemaakt.
Om 11 had ik het huis compleet aan kant. Op de grondige manier inclusief schoon beddegoed, extra opruim rondjes en zo. Zelfs op zolder heb ik met de stofzuiger rondgerend. Tussendoor nog een blog geschreven over het gebruik van smileys. En een paar blogs gelezen. En heerlijk thee gedronken tijdens mijn pauzemomentjes.
Een schoon en opgeruimd huis! Lekker, dat maakt mijn hoofd goed leeg.

De boom staat sinds gisteren toch maar op. Kerst zonder boom is niet echt kerst. Het gaat redelijk goed met die twee stuiterende haarballetjes. Maar alleen laten bij mijn kostbare disney-ballen durf ik niet.

Over kerst gesproken. Wat zet jij op tafel? Wij doen eigenlijk alleen kerstavond en het ontbijt zelf. De rest bij (schoon)ouders. Ik ben slim geweest, ik heb al wat houdbaar spul ingekocht. Zoals dannerolles en chocolademelk. Heb al een paar jaar voor een leeg schap gestaan. Gebeurd me dus niet meer. Ik vind de kerstboodschappen sowieso altijd een ramp om te doen. De chaos van de mensen, djeez, alsof er een wereldramp te gebeuren staat.

Deze kwam ik laatst ergens tegen. So me.

Home: Where I can Look Ugly and Enjoy It

Home: Where I can Look Ugly and Enjoy It

Ik loop trouwens achter met reageren bij anderen. Ik kom écht nog langs hoor. Wees gerust. Het aantal leuke en te lezen blogs neemt gewoon met de dag toe. En iedereen schrijft zulke leuke stukjes.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

14 Comments

 1. Marion

  Wij doen dat ook, houdbare spulletjes kopen voor kerst. Ik heb vakjes met champigninragout en soep uit zak. Pizza ligt in de vriezer. Brood ook. Ideaal. Zoveel mogelijk vermijden die winkels. Hihihi, love the minion!

  Reply
 2. Dina

  Oh wat heerlijk dat je het huis helemaal schoon had (in de ochtend al!), dat is zo fijn!

  Reply
 3. Petra

  Wat heerlijk zo’n dag. Ik heb voornamelijk plastic ballen in huis. Met een tweejarige dochter in huis is dat de beste oplossing. Van de glazen ballen die ik had is er al 1 gesneuveld. Wij gaan beide kerstdagen weg en moeten voor beide dagen het voorgerecht maken. Heb nog geen idee. Ben een beetje inspiratieloos.

  Reply
 4. Jenn

  Wij doen ook alleen het ontbijt zelf, en gourmetten op kerstavond.

  Reply
  • Saskia

   Zoals het er nu uitziet gooie ook wij lekker de gourmetplaat op tafel. Lekker makkelijk en smakelijk. Elk zijn eigen lekkerste hapjes 🙂

 5. Kimberley

  Wij gourmetten, lekker standaard. Haha. Wel altijd heel gezellig! En inderdaad, voor de kerst lijkt het wel een oorlogsgebied in de supermarkten!

  Reply
 6. Wanda

  Ik loop ook achter met lezen en reageren hoor! Gewoon te druk en teveel blogs die ik volg… Het kerstdiner… ik heb werkelijk waar nog geen idee, kerstavond is nog volledig open, maar dan moet ik ook nog gewoon werken, 1e kerstdag alleen het ontbijt, dineren bij ouders en 2e kerstdag komt schoonvader eten en staat er in ieder geval iets met varkenshaas op tafel maar echt in verdiept heb ik me nog niet…

  Reply
 7. Mieke

  Leuk, zo’n bijkletsblogje.
  Goed bezig met schoonmaken en opruimen! Zo fijn, als je huis lekker aan kant is.
  En ik heb ook een hekel aan kerstboodschappen… Altijd een gedoe.

  Reply
 8. jackiedeklerk

  wat heerlijk om dit te lezen…
  en, wow half de ochtend al helemaal klaar met ‘huis’ dingen, heerlijk…

  Kerst nog niet over gedacht, elk jaar sta ik op het laatste moment in de supermarkt

  Reply
 9. sam

  whahaha die tekst bij die minion,. geweldig! Wij gaan met tweede kerstdag naar mijn familie dus voor die dag hoeven we maar weinig in te slaan 🙂 verder hebben we nog geen plannen eigenlijk..

  Reply
 10. Pirre

  Haha, die afbeelding! :p

  Reply
 11. Serena

  Ik hoef helemaal niks in huis te halen. Kerstavond gourmetten bij mijn ouders, 1e Kerstdag lunch op het werk en ’s avonds kaasfonduen bij mijn ouders.
  2e Kerstdag blijf ik gewoon lekker thuis en doe ik helemaal niks…
  Die Minion is top!!!

  Reply
 12. iliveformydreams.com

  Hahaha dat minion plaatje<3
  Ik eet zelf 2de kerstdag bij m'n schoonouders… Hoef zelf dus niks te regelen 😉

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...