Diary: Random Thoughts n’ lotsa Tea #8

Alweer een babbelblog. Ja, alweer. Ik wil niet dat het té lang stil blijft hier. Op het moment ontbreekt het me een klein beetje aan inspiratie.

En, ik moet echt even wennen aan het werken van meer uren en het indelen van mijn vrije tijd zonder terug te vallen in mijn oude gewoontes. Zoals al eens eerder gezegd, ik vind dat best een pittig en vermoeiend proces. Daarnaast wil ik het sporten op de eerste plaats laten staan omdat dit zo een vreselijk heerlijke uitlaat klep is. Het doet me zo ontzettend goed. Echt me-time die zijn vruchten afwerpt en mij weer goed in zijn velletje laat zitten. Ik ben bijna weer de oude en vrolijke Saskia. Bloggen is ook een mooi stukje me-time hoor. Maar ik moet leren prioriteiten te stellen en mijn tijd zo gezond/goed mogelijk in te delen. Bloggen staat dus even op een iets lager plekje.

Over sporten gesproken; les 15 van #HardlopenMetEvy zit er op sinds gisteren. Ik zit op de helft. Whoohoo! Nooit gedacht dat ik zover zou komen. Over vijf weken zou ik zomaar eens een volledige 5k kunnen hardlopen. Lijkt me nog steeds zo onwerkelijk, vooral omdat ik gewoon twee jaar heb lopen klooien op verkeerde schoenen. Maar ik ga ervoor. Ik heb zelfs al een voorzichtige uitdaging gekregen mezelf in te schrijven voor Maastrichts Mooiste, maar dat doen we dus nog even niet.

Gemiddeld sport ik nu zo’n 5 dagen in de week. Vaak ook meer. Ik probeer drie keer per week mijn hardloopschoenen aan te trekken. Een keer per week een stevige Kettlebell workout. En een keer per week een soort van Stretch en Relax workout waarin alle spieren eens goed onder handen worden genomen. En als ik er echt zin in heb, wat vaak het geval is de laatste tijd, stap ik een half uurtje tot drie kwartier op de hometrainer (fiets of crosstrainer), gevolgd door een super ontspannende Yoga workout.
Jeetje, nu ik het zo opsom, best veel eigenlijk. Aan de andere kant, mijn aangevreten stress-kilo’s beginnen langzaam hun strijd te verliezen 😉 Hallo leren Motorbroek!!

Onderstaande plaatste ik in december bij mijn bureau. Als soort van reminder. Zo van toepassing op wat ik net allemaal geschreven getypt heb.

Do More Of What Makes You Happy

Do More Of What Makes You Happy

Ik zei al in het begin van deze babbelblog, het ontbreekt me even aan wat inspiratie qua nieuwe blogs. Ik sta echter ook niet volledig stil. Ik ben met enkele blogjes bezig die gewoon iets meer tijd kosten. Ik ben eindelijk eens aan een Bucketlist begonnen. Erg leuk om deze samen te stellen én eens goed na te denken wat ik nu eigenlijk nog allemaal wel eens zou willen doen. En een variatie op de ‘Back in time tag’ die ronddwaalt in blogland. Hiervoor moet ik erg diep in mijn archieven duiken.

Zo, dat was ‘m weer. Weer ven lekker van me af geschreven. Vanavond trouwens even geen gesport. Even mijn spiertjes een avond rust gunnen. Ik kruip lekker de bank op mijn mijn kattenkroost. Dekentje erbij. Mokje thee. En een filmpje. Er komt trouwens een goeie op Net5: The Butterfly Effect! Aanradertje!

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

15 Comments

 1. Nesrin

  The Butterfly effect is inderdaad een hele goede film. Is hardlopen met Evy echt een aanrader? Ik denk dat ik haar nodig heb namelijk.

  Leuk geschreven, heerlijk zo een babbel!

  Reply
  • Saskia

   Ik ben ooit begonnen met Evy toen nog met mp3-trainingsprogramma’s, ergerde mij aan de muziek en probeerde het dus op eigen houtje. Ook het tweede jaar op eigen houtje. Gewoon elke keer een minuutje erbij. Helaas bleef ik sukkelen met blessures.
   Dit jaar toch weer met Evy geprobeerd, maar nu met een App die er ondertussen is. Veel verbeterd én eigen muziekkeuze 🙂
   App is gratis, maar trainingsprogramma’s betaal je een klein bedrag voor.
   Mij persoonlijk helpt het om hopelijk mij doel te behalen.
   Ook de winkel waar ik mijn schoenen kocht zei niks negatiefs over dit trainingprogramma.

 2. Xaviera

  Wat goed dat je al op de helft zit met de lessen van Evy! Die ‘Do more of what makes you happy’ poster heb ik ook staan, heel erg inspirerend! The Butterfly Effect is inderdaad een aanrader om te zien. Geniet van je avond!

  Reply
 3. Wanda

  5 keer in de week sporten? Pfff… petje af hoor! Ik zou eigenlijk ook minimaal 3 keer in de week moeten gaan sporten maar zou niet weten waar ik doordeweeks de tijd vandaan moet halen, althans als ik overdag gewoon heb gewerkt, valt het me ontzettend tegen om ’s avonds nog te gaan sporten. Straks wil ik wel weer gaan lopen als het langer licht wordt…

  Reply
 4. Anita

  Ja ik weet ook nog dat meer werken ineens zoveel meer energie kost. Fijn dat je een goede uitlaatklep hebt gevonden, je moet dat idd zeker de prioriteit geven!

  Reply
 5. Patricia Schmitz-Heres

  Leuk om te lezen!!! En wat ga je goed met Evy zeg!!!

  Reply
 6. Sas

  The Butterfly Effect wil ik nog steeds eens zien… Ga hem binnenkort eens even kijken.
  En goed bezig zeg met sporten: petje af. Hier regent het weer :’) Weg skate-weer

  Reply
 7. Flavie

  5x in de week sporten… chapeau!! Je bent goed bezig… ik wou dat ik zoveel wilskracht had 🙂

  Reply
 8. jackie

  die inspiratie komt vast wel weer…
  dit is ook erg leuk om te lezen hoor…

  Je bent goed bezig met al dat sporten..
  en een fijn ritme vinden is ook heel belangrijk, ik zoek daar eigenlijk ook nog steeds naar

  Reply
 9. Deisy

  Wat goed dat je met Evy op de helft zit: echt mooi prestatie! En ik ben blij om te horen dat je jouw oude ik weer begint te voelen: dat is namelijk zo belangrijk. En haha: ik moest wel even lachen om het sporten toen je opsomde>. Ik dacht echt van wauw die dame doet veel en is sportief zeg.. en op het einde zei je dan toen zelf 😉 Heel goed bezig dus 😉 X

  Reply
 10. Jenn

  Mooi om te lezen dat het zo goed gaat!

  Reply
 11. Mieke

  Kom maar op hoor, met die kletsblogjes. Super leuk om te lezen juist altijd.
  Wat ben je goed bezig met sporten enzo zeg! Echt petje af! Jammer dat ik zo ver weg woon, anders konden we een keer samen gaan hardlopen.

  Reply
 12. Northflix

  Gekletst is ook leuk, hoor!
  Ik kijk uit naar je nieuwe posts!
  En sommige blogposts kosten gewoon wat meer tijd.

  Reply
 13. Marcella

  Wat fijn, zo’n bijklets-blog. Ook heerlijk dat je zoveel sport. Maar vanavond lekker op de bank met een film. Geniet van je weekend lady!

  Reply
 14. Serena

  Hier is ook de inspiratie voor het bloggen even weg. Gelukkig komt er weer iets om te reviewen. Ach, is toch niet erg als het even iets minder is…
  Knap hoe intensief je aan het sporten bent, daar kan ik me echt nog even niet toe zetten.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...