Home » Dilemma

Dilemma

Gisteren om half één sloot het gemeentehuis. Balen, want ik had pas om één uur motorrijexamen. Zou ik slagen (wat ook gebeurd is, yeah!) dan was er dus geen mogelijkheid om meteen mijn rijbewijs te laten uitbreiden met een nieuwe categorie.

Vroeger liep je dezelfde dag nog na een bezoek aan het gemeentehuis, breed grijzend, met je zojuist behaald rijbewijs naar buiten. Tegenwoordig mag je vijf werkdagen wachten voordat je het nieuwe rijbewijs daadwerkelijk in handen krijgt. Iets waar ik eigenlijk niet zo heel blij mee ben.
Natuurlijk omdat ik langer moet wachten voordat ik op mijn motortje kan stappen. Maar ook omdat ik vanaf maandag geen auto meer mag rijden. Mijn autorijbewijs is dan verlopen (fijne timing heb ik toch). Me met de scooter verplaatsen is natuurlijk een optie. Doe ik altijd als ik de auto niet kan gebruiken. Maar mochten ze me aanhouden, zal ik mijn rijbewijs moeten laten zien. Zal Meneer Politieagent dan tevreden zijn met een verlopen rijbewijs?

Nu heb ik begrepen dat het mogelijk is om iets van €50,- extra te betalen. Dan kan men wél tempo maken en zorgen dat ik dinsdag al mijn nieuwe roze papiertje plastiekje in handen heb.

Dilemma: risico lopen op een boete en heel veel geduld hebben. Of €50,- extra lappen…

7 Comments

 1. Chantal
  11 november 2006 / 11:14

  “Rijden op de openbare weg met een ongeldig rijbewijs is niet toegestaan en kan bij schade leiden tot problemen met uw voertuigverzekering. U loopt bovendien de kans een bekeuring te krijgen van de politie.”

  Toch maar ff op de scooter. Die paar dagen overleef je toch wel?

 2. 11 november 2006 / 11:25

  Maar ook:
  Rijd je zonder rijbewijs toch met een snorfiets, bromfiets of brommobiel? Dan ben je strafbaar en riskeer je een forse geldboete. Bovendien loop je de kans dat je verzekeringsmaatschappij eventuele schade niet dekt.

  Dus ook dan riskeer ik een boel…

 3. .:: Predator ::.
  12 november 2006 / 12:22

  Rijd je zonder rijbewijs op een fiets, of met het openbaar vervoer, is er niets aan het handje (A)

 4. 12 november 2006 / 16:15

  Ik zag dat inderdaad ook in de krant staan. Op zich wel jammer als je je rijbewijs hebt gehaald en je enthousiast gelijk een ritje wilt rijden!

  Eigenlijk zouden ze je een soort verklaring moeten geven die 5 dagen geldig is, als bewijs dat je geslaagd bent en je auto mag rijden, maar nog op je rijbewijs wacht :-p Ofzo! Haha.

 5. 13 november 2006 / 14:41

  De reactie is veels te laat, I know, maar het papiertje wat je krijgt na het halen van je examen. Het papiertje wat je laat zien (volgens mij niet inlevert) op het gemeentehuis, is dat niet een soort van tijdelijk rijbewijs?

 6. 13 november 2006 / 16:28

  @bramn: Dat papiertje krijg je dus niet meer. Gaat tegenwoordig allemaal via de PDA’s die de examinators bij zich hebben…

 7. Gooly
  14 november 2006 / 5:50

  Een beetje laat, maar alsnog proficiat! Overigens, toen ik mijn motorrijbewijs haalde kon ik het inderdaad dezelfde dag ophalen. (en tot die tijd was inderdaad mijn bewijs van slagen mijn tijdelijke rijbewijs). Maar met mijn autorijbewijs, nog vroegerdah diende ik drie weken te wachten. Vroeger was niet alles beter dus *grinnique*

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.