In Maastricht op het gezellige Amorsplein ligt nog niet zo heel lang een Dille en Kamille. Jeuj!! Dille en Kamille Maastricht, echt zo’n winkel waar ik graag een uurtje rondneus en waar ik me écht moet inhouden om niet de halve winkel leeg te kopen. Zo kocht ik bij het eerste bezoek een thee-ei. Dat valt mee, toch?

Over Dille & Kamille

Dille & Kamille is een winkelketen die bekend staat om zijn assortiment aan huis-, tuin- en keukenartikelen, vaak met een focus op natuurlijke en ambachtelijke producten. De naam verwijst naar twee kruiden: dille, een kruid dat vaak wordt gebruikt in de keuken, en kamille, bekend om zijn rustgevende eigenschappen.

Dille & Kamille is opgericht in 1974 in Utrecht, Nederland, door Hans Geels. Het begon als een klein winkeltje met een focus op kruiden en specerijen.

De winkelketen staat bekend om zijn eenvoudige en natuurlijke benadering. Producten worden vaak geselecteerd op basis van hun duurzaamheid, ambachtelijkheid en natuurlijke materialen.

Dille & Kamille biedt een breed scala aan producten, waaronder keukenbenodigdheden, huishoudelijke artikelen, tuinartikelen, cadeaus en decoratieve items. Veel producten zijn handgemaakt en hebben een rustieke uitstraling.

Tijd nemen voor jezelf en je omgeving. Genieten van alledaagse dingen.
Het plezier van mooi servies, het gemak van keukengereedschap dat goed in de hand ligt, de verleidelijke geur van kruidenthee, de zachtheid van zeep. Een bijzonder accent op een alledaags product. Dat is wat het leven aangenaam maakt. Dat is Dille & Kamille.

Natuurlijke materialen. Functionele ontwerpen. Basic. Authentiek.
Bij Dille & Kamille vind je van alles voor huis, tuin en keuken. Onmisbare basics en lekkere hebbedingen, om jezelf te verwennen of om cadeau te doen.

De winkels van Dille & Kamille zijn winkels met een ziel.
Tussen alle drukte en hectiek in de winkelstraten van nu, is Dille & Kamille een verademing. Geen opsmuk, schreeuwerige displays, neon, modieuze stellingen of doordringende muziek uit de boxen: bij ons spreken de producten voor zich. Met eenvoudige middelen presenteren we ons brede assortiment, in een omgeving die warm is van sfeer en rustig van toon, waar klassieke muziek en de verleidelijke geuren van zepen, oliën en kruiden de ruimte vullen. 

Dille en Kamille Maastricht: Mini Shoplog

Afgelopen woensdag kocht ik iets meer bij Dille & Kamille Maastricht, maar wist me nog goed in te houden. Kijk je even mee wat ik allemaal kocht?

Twee geurkaarsen in de geuren Rosemary/Thyme en Wild Fig/Grape. De Wilde Vijg en Druif heeft laatst al een avondje gebrand en de geur is subtiel en prettig. Ik heb vaak bij geurkaarsen dat je de geur bijna proeft, veel te sterk, en dat heeft heeft deze gelukkig niet. Binnenkort de Rozemarijn/Tijm eens proberen. Deze geurt in het glaasje al iets pittiger.

Dille en Kamille Maastricht - Twee geurkaarsen in de geuren Rosemary/Thyme en Wild Fig/Grape.
Gekocht bij Dille en Kamille Maastricht – Twee geurkaarsen in de geuren Rosemary/Thyme en Wild Fig/Grape.
Dille en Kamille Maastricht - Twee geurkaarsen in de geuren Rosemary/Thyme en Wild Fig/Grape.

Een mooi theelichtje! Dat had ik écht nog niet, duh! Het feit dat het vlammetje door de gaatjes heen speelt vind ik gewoon heel gezellig uitzien.

Dille en Kamille Maastricht - Theelichtje
gekocht bij Dille en Kamille Maastricht – Theelichtje

En dit vind ik ook altijd zo heerlijk; geurzakjes! Ik gooi ze altijd in mijn kledingkast. Als je dan die kamer in loopt, hmmmm. Ik kies altijd voor een beetje frisse geur. Ik kocht er gelijk twee. Een voor thuis en een voor de kledingkast in de caravan.

Dille en Kamille Maastricht - Geurzakjes
Gekocht bij Dille en Kamille Maastricht – Geurzakjes
Dille en Kamille Maastricht - Geurzakjes

En dan nog een een lekker zakje dubbelzoute drop. Nou, ik heb me toch netjes weten in te houden he 🙂

Ken je deze Dille en Kamille in Maastricht? En zo ja, wat blijft er bij jou altijd aan de handen plakken? Heb je nog tips voor me?

Meer Maastricht

Wat je nog meer kan doen in Maastricht? In mijn blog Wat te doen in Maastricht – 10 tips van een local vertel ik je er alles over.
Zoek je na je bezoek aan deze leuke hotspot nog een lekker restaurantje om te eten? In mijn blog uit eten in Maastricht zet ik je een paar typische Maastrichtse restaurantjes op een rij. Een andere toffe hotspot in Maastricht is Maison Blanche Dael, een Koffiebranderij en Theewinkel in Maastricht