Dille & Kamille Maastricht

dille kamille maastricht

In Maastricht op het Amorsplein ligt nog niet zo heel lang een Dille & Kamille. Jeuj!! Echt zo’n winkel waar ik graag even een uurtje rondneus en waar ik me écht moet inhouden om niet de halve winkel leeg te kopen. Zo kocht ik bij het eerste bezoek een thee-ei (dat valt mee, toch?).

Over Dille & Kamille

Tijd nemen voor jezelf en je omgeving. Genieten van alledaagse dingen.
Het plezier van mooi servies, het gemak van keukengereedschap dat goed in de hand ligt, de verleidelijke geur van kruidenthee, de zachtheid van zeep. Een bijzonder accent op een alledaags product. Dat is wat het leven aangenaam maakt. Dat is Dille & Kamille.

Natuurlijke materialen. Functionele ontwerpen. Basic. Authentiek.
Bij Dille & Kamille vind je van alles voor huis, tuin en keuken. Onmisbare basics en lekkere hebbedingen, om jezelf te verwennen of om cadeau te doen.

De winkels van Dille & Kamille zijn winkels met een ziel.
Tussen alle drukte en hectiek in de winkelstraten van nu, is Dille & Kamille een verademing. Geen opsmuk, schreeuwerige displays, neon, modieuze stellingen of doordringende muziek uit de boxen: bij ons spreken de producten voor zich. Met eenvoudige middelen presenteren we ons brede assortiment, in een omgeving die warm is van sfeer en rustig van toon, waar klassieke muziek en de verleidelijke geuren van zepen, oliën en kruiden de ruimte vullen. 

Mini Shoplog

Afgelopen woensdag kocht ik iets meer bij Dille & Kamille Maastricht, maar wist me nog goed in te houden. Kijk je even mee wat ik allemaal kocht?

Twee geurkaarsen in de geuren Rosemary/Thyme en Wild Fig/Grape. De Wilde Vijg en Druif heeft laatst al een avondje gebrand en de geur is subtiel en prettig. Ik heb vaak bij geurkaarsen dat je de geur bijna proeft, veel te sterk, en dat heeft heeft deze gelukkig niet. Binnenkort de Rozemarijn/Tijm eens proberen. Deze geurt in het glaasje al iets pittiger.

Dille & Kamille Maastricht - Twee geurkaarsen in de geuren Rosemary/Thyme en Wild Fig/Grape.
Dille & Kamille Maastricht

Een mooi theelichtje! Dat had ik écht nog niet, duh! Het feit dat het vlammetje door de gaatjes heen speelt vind ik gewoon heel gezellig uitzien.

En dit vind ik ook altijd zo heerlijk; geurzakjes! Ik gooi ze altijd in mijn kledingkast. Als je dan die kamer in loopt, hmmmm. Ik kies altijd voor een beetje frisse geur. Ik kocht er gelijk twee. Een voor thuis en een voor de kledingkast in de caravan.

En dan nog een een lekker zakje dubbelzoute drop. Nou, ik heb me toch netjes weten in te houden he 🙂

Ken je deze Dille & Kamille in Maastricht? En zo ja, wat blijft er bij jou altijd aan de handen plakken? Heb je nog tips voor me?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

16 Reacties

 1. Morgaine

  Ik ken deze winkel zeker! Alleen niet vanuit onze stad, en in Amersfoort vroeg ik vorig jaar, waarom niet in Almere? Het concept dus… Dille & Kamille zit alleen in historische panden van minimaal zoveel 100 jaar oud of zo… iets minder misschien, nee! Almere is te jong en kent nul historische panden, daarom zal het hier nooit verschijnen in de stad… Een Dille & Kamille…

  Dus tips heb ik niet, gezien ik er eens per jaar eens naar binnen stap, en gek genoeg, met lege handen ook weer naar buiten kom, ik neus er wel graag, zie ook echt wel dingen dat ik denk ja.. tegelijk, heb ik het echt, heel echt nodig? 😉

  Antwoord
 2. Girls-Things

  Wat een leuke items. En wat een slim idee van die geurzakjes!

  Antwoord
 3. Nicole Orriëns

  Oh, ik krijg meteen zin om naar Dille en Kamille te gaan. Ik vind dat altijd een hele fijne en sfeervolle winkel!

  Antwoord
 4. Kimberly

  Ziet er heel smoezelig uit! Ik kom ook wel eens bij dille en kamille, leuke hebbedingetjes altijd!

  Antwoord
 5. Johanne

  Goed ingehouden inderdaad 😉 Vind Dille en Kamille zo’n leuke winkel! Ik eindig denk ik met dezelfde soort dingen als jij, geen tips dus!

  Antwoord
 6. Sofie

  Ik vind dit een hele leuke winkel en ik ga zelf ook altijd naar die in Maastricht. Hele leuke dingen heb je gekocht!

  Antwoord
 7. Janet

  Nee ik kende deze winkel nog niet.. Leuke dingen gekocht en mooie foto’s gemaakt!

  Antwoord
 8. Jenny - ikreis.net

  Die geurzakjes zijn echt lekker! Ik heb ze ooit zelf gemaakt (met lavendel), maar die ruiken helaas niet meer.

  Antwoord
 9. mamaishblog

  Ik ken deze winkel maar shop daar nooit. Je hebt leuke dingen gescoord!

  Antwoord
 10. Wanda

  Ja, deze winkel zit gelukkig ook sinds enige tijd in Groningen en ja, ik kom er echt niet met lege handen vandaan. Ik heb sowieso altijd thee maar ook inderdaad die geurkaarsjes en geurzakjes. Echt zo’n winkel waar je me uit moet trekken.

  Antwoord
 11. Firmamama.nl

  Ohh heerlijk Dille & Kamille. Ik kom er weleens in Rotterdam. En ik blijf inderdaad dan altijd wel erg lang hangen. Ziet er allemaal zo mooi uit.

  Antwoord
 12. iliveformydreams.com

  Wat een leuke spulletjes heb je gekocht. Ik blijf het een fijne winkel vinden, ook al kom ik er weinig. Iets met wonen in een dorp 😉 Winkel zit niet echt om de hoek, maar blijft leuk om eens in de zoveel tijd in te snuffelen.

  Antwoord
 13. Sammie

  Het blijft een leuke winkel om te shoppen! Geurzakjes van de Dille&Kamille heb ik ook wel eens gehad, vielen goed in de smaak toen.

  Antwoord
 14. Flavie

  Ik ken de winkel maar heb er zelf nog niks gekocht.

  Antwoord
 15. Nicole Orriëns

  Ik vind Dille en Kamille altijd erg leuk! Ik ben er helaas al heel lang niet geweest, omdat er hier geen in de buurt zit.

  Antwoord
 16. Nicole Orriëns

  Ik vind dit altijd zo’n leuke winkel. Superjammer dat we die niet hebben in mijn woonplaats.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Nog niet zo lang geleden attendeerde mijn facebook herinneringen mij erop dat wij ons bed alweer 6 jaar hebben. Na vijftien jaar waterbed, stapten wij toen over naar een boxspring met matras topper. Wordt het niet langzaam tijd voor een nieuw bed? Hoe lang gaat een...

Fietsroute Rondom Geul en Maas

Fietsroute Rondom Geul en Maas

Met de aanschaf van onze fietsen afgelopen Mei 2020 ontstond ook het idee om eens wat vaker een pre-made fietsroute te rijden. Middels die voorgemaakte fietsroutes ontdek je mooie nieuwe wegen en kom je op plekken die zelf waarschijnlijk helemaal niet verzint. En dat...