Home » Kerst in Disneyland Paris

Kerst in Disneyland Paris

Kerst in Disneyland Paris

Een pretpark, daar hou ik wel van. En een pretpark-bezoek rond kersttijd vind ik altijd iets extra’s hebben. Kerst in Disneyland Paris is bijzonder. Werkelijk alles heeft een beetje extra magie. De mooie kerstversieringen en duizenden twinkellichtjes. Wat nog meer sfeer geeft zodra de schemer intreed, en dat gebeurt vroeg in deze tijd van het jaar.

Disneyland Paris

Disneyland Paris

Disneyland Paris, eerst Euro Disney Resort en nog later Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs. Het bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Sinds 20 juni 2017 is the Walt Disney company de volledige eigenaar van Disneyland Paris en hield Euro Disney S.C.A na 25 jaar op te bestaan.

Disneyland Paris

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park. In juli 1995 had het park voor het eerst in de geschiedenis positieve kwartaalcijfers. bron.

Kerst in Disneyland Paris

Kerst start altijd vroeg in Disneyland Paris, begin november om precies te zijn. En duurt tot na de jaarwisseling. Tijd genoeg dus om al dat moois te zien.

Wij gingen begin december. Ter ere van het veertig jarig huwelijk van mijn ouders. We hadden ontzettend geluk met het weer; het was ijskoud, maar onbewolkt en hadden een prachtig zonnetje wat ons de hele dag vergezelde. Vroeg in het kerstseizoen gaan heeft het grote voordeel dat het absoluut niet druk is. Je kunt volop genieten van de attracties en al het moois dat er te zien is. Een klein nadeeltje: niet alles is open.

Foto Momentjes 🙂

Mijn camera heeft niet stil gestaan. Hieronder een kleine selectie van de mooiste foto’s tijdens ons bezoek aan Disneyland Paris tijdens kerst.

Bewaren voor later – Pin het!

Kerst in Disneyland Paris. Komt de magie extra tot leven met de kerstversieringen en duizenden twinkellichtjes? Ik laat het je zien in mijn blog.

3 Comments

 1. Serena
  15 december 2013 / 11:59

  Wow, je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt. Ik ben er voor het laatst met Kerst 1999 geweest en zo te zien is er waanzinnig veel veranderd. Goede reden om misschien toch nog maar eens te gaan…

 2. iliveformydreams
  15 december 2013 / 13:48

  Leuk en wat een mooie foto’s! Ik was er vorig jaar Mei nog 🙂

 3. 15 december 2013 / 19:50

  Prachtige foto’s, lijkt me heel bijzonder om daar rond te lopen! Ik wil er ook graag nog eens naartoe, lijkt me gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.