Home » Disneyland Paris – Waar Magie tot Leven Komt

Disneyland Paris – Waar Magie tot Leven Komt

Disneyland Paris

De reden waarom het een weekje even wat rustiger was op dit blog: Vier dagen Disneyland Paris ter ere van het 40 jarig huwelijk van mijn pap en mam. Hieronder een kleine selectie van de mooiste foto’s.

Disneyland Paris, eerst Euro Disney Resort en nog later Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs.

Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Sinds 20 juni 2017 is the Walt Disney company de volledige eigenaar van Disneyland Paris en hield Euro Disney S.C.A na 25 jaar op te bestaan.

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park. In juli 1995 had het park voor het eerst in de geschiedenis positieve kwartaalcijfers.

bron.

Volg:

3 Reacties

 1. 15 december 2013 / 11:59

  Wow, je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt. Ik ben er voor het laatst met Kerst 1999 geweest en zo te zien is er waanzinnig veel veranderd. Goede reden om misschien toch nog maar eens te gaan…

 2. iliveformydreams
  15 december 2013 / 13:48

  Leuk en wat een mooie foto’s! Ik was er vorig jaar Mei nog 🙂

 3. 15 december 2013 / 19:50

  Prachtige foto’s, lijkt me heel bijzonder om daar rond te lopen! Ik wil er ook graag nog eens naartoe, lijkt me gaaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: