Home » Doe wat met je foto’s: foto op forex

Doe wat met je foto’s: foto op forex

DOE WAT MET JE FOTO’S: FOTO OP FOREX

Toen wij op 4 oktober op Schiphol landden na een werkelijk schitterende reis naar Florida nam ik me voor iets moois te gaan doen met de vele foto’s die ik genomen had. Want zowel mijn mobiele telefoon als mijn fijne Canon M50 hadden de nodige overuren gemaakt in de toffe pretparken en leuke plaatsen die wij bezocht hadden.

Ik was eerst aan het denken om een reisverslag te schrijven en deze inclusief de mooiste foto’s in een mooi boek te bundelen. Maar uiteindelijk heb ik gekozen om één foto te laten afdrukken zodat ik een mooie herinnering voor aan de muur van de werkkamer zou hebben.

Ik had er nog nooit van eerder van gehoord. Maar toen ik de beschrijving las, wist ik dat ik dit moest hebben voor de heldere en kleurrijke foto’s die ik gemaakt had: een foto afgedrukt op forex.

Wat is forex?

Forex staat ook wel bekend als PVC-kunststof. Het is een stevige, witte kunststof die waterbestendig is en een strakke structuur heeft. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt om een foto op te bedrukken. Het materiaal is zeer licht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is. Tegelijkertijd is het materiaal steviger dan foam, reflecteert het niet en is het UV- en waterbestendig. Hierdoor is het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ook behoudt een forex foto een hoge kleurechtheid en zijn helder, scherp en detailrijk.

Ik besluit te gaan voor onderstaande foto, genomen op een van de paradijselijke stranden van Key West en deze op een ‘statement-formaat’ van A0, 841 mm breed en 1189 mm lang, af te laten drukken.

Foto is genomen met: Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM

Enkele dagen na het plaatsen van de bestelling word het grote pakket, zorgvuldig verpakt, thuis afgeleverd. En het resultaat is werkelijk schitterend. Beter dan verwacht. Met het bijgeleverde zwevende ophangsysteem en een setje verstelbare klevende spijkers van Tesa hangt de foto op forex in no-time aan de muur.

Foto op Forex

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

18 Comments

 1. 16 december 2019 / 7:27

  Ik loop denk ik al een jaar te zeuren of ik hem nou wel of niet zal kopen. De grootste tegen is de navul cassette, die vind ik zo duur. De foto’s vind ik daarentegen geweldig en zijn super om te gebruiken bij bullet journling

 2. 16 december 2019 / 8:08

  Prachtig zeg! Ik ken wel foto’s op canvas maar op forex nog niet. Prachtig zo groot als de foto is en de kleuren zijn heel sprekend.

 3. 16 december 2019 / 9:39

  ik ken het van mijn klanten (ben fotografe) en het is heel mooi spul 😀

 4. 16 december 2019 / 10:22

  Leuk! Het is altijd een tof idee om een mooie foto te laten afdrukken.

 5. Frederique
  16 december 2019 / 12:43

  Wat handig dat ze er een ophangsysteem bij leveren. Het ophangen vind ik zelf namelijk altijd een crime.

 6. 16 december 2019 / 13:23

  Wauw! De foto’s zijn prachtig! Het ophangen duurt bij mij altijd heeel lang waardoor het vaak gewoon op de last blijft staan haha

 7. Sanja
  16 december 2019 / 22:22

  Dat ziet er mooi uit!

 8. 17 december 2019 / 19:39

  Prachtig foto heb gekozen. De ophangsysteem lijkt mij erg handig om te hebben

 9. 17 december 2019 / 21:09

  Wat een mooi plaatje is het geworden. Zelf heb ik een foto op hout laten drukken, dat geeft ook een heel gaaf resultaat moet ik zeggen.

 10. 18 december 2019 / 6:59

  Het resultaat is prachtig zeg. Een heel mooie wandversiering zo. En van een sterk materiaal stel ik me zo voor.

 11. 18 december 2019 / 9:22

  Oh dat ziet er heel erg mooi uit zeg! Wij hebben foto’s op hout en op canvas.

 12. 18 december 2019 / 9:55

  Wat een mooie foto. Leuk om zo de herinnering aan je vakantie te kunnen ophangen. Ik maak genoeg foto’s maar om daarmee iets te doen blijft toch wel een dingetje. En de kwaliteit van de gemaakte foto’s zijn ook niet altijd goed. Maar de herinnering aan het moment van de foto dat maakt de foto altijd mooier.

 13. ingrid
  18 december 2019 / 10:54

  wauw staat zo mooi. ik heb een foto van de meiden buiten hangen. zo leuk

 14. 19 december 2019 / 11:36

  wat een mooie foto. ik ken het materiaal nog niet, maar wel handig dat je het dus ook buiten kunt hangen

 15. 19 december 2019 / 16:34

  Wat een prachtige foto! Ik kende het materiaal niet. Weer wat geleerd. Op vakantie neem ik ook altijd mijn Canon EOS M50 mee, superhandig en goede kwaliteit foto’s.

 16. 19 december 2019 / 20:37

  Wat gaaf zeg! Ik kon dit nog niet. Wel fijn dat er een ophangsysteem bij zat!

 17. Mandy
  19 december 2019 / 23:16

  Ik had er nog nooit van gehoord maar ziet er oprecht echt heel mooi uit zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.