Meteen naar de inhoud
DOE WAT MET JE FOTO’S: FOTO OP FOREX
Home » Doe wat met je foto’s: foto op forex

Doe wat met je foto’s: foto op forex

Toen wij op 4 oktober op Schiphol landden na een werkelijk schitterende reis naar Florida nam ik me voor iets moois te gaan doen met de vele foto’s die ik genomen had. Want zowel mijn mobiele telefoon als mijn fijne Canon M50 hadden de nodige overuren gemaakt in de toffe pretparken en leuke plaatsen die wij bezocht hadden.

Ik was eerst aan het denken om een reisverslag te schrijven en deze inclusief de mooiste foto’s in een mooi boek te bundelen. Maar uiteindelijk heb ik gekozen om één foto te laten afdrukken zodat ik een mooie herinnering voor aan de muur van de werkkamer zou hebben.

Ik had er nog nooit van eerder van gehoord. Maar toen ik de beschrijving las, wist ik dat ik dit moest hebben voor de heldere en kleurrijke foto’s die ik gemaakt had: een foto afgedrukt op forex.

Wat is forex?

Forex staat ook wel bekend als PVC-kunststof. Het is een stevige, witte kunststof die waterbestendig is en een strakke structuur heeft. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt om een foto op te bedrukken. Het materiaal is zeer licht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is. Tegelijkertijd is het materiaal steviger dan foam, reflecteert het niet en is het UV- en waterbestendig. Hierdoor is het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ook behoudt een forex foto een hoge kleurechtheid en zijn helder, scherp en detailrijk.

Ik besluit te gaan voor onderstaande foto, genomen op een van de paradijselijke stranden van Key West en deze op een ‘statement-formaat’ van A0, 841 mm breed en 1189 mm lang, af te laten drukken.

Foto is genomen met: Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM

Enkele dagen na het plaatsen van de bestelling word het grote pakket, zorgvuldig verpakt, thuis afgeleverd. En het resultaat is werkelijk schitterend. Beter dan verwacht. Met het bijgeleverde zwevende ophangsysteem en een setje verstelbare klevende spijkers van Tesa hangt de foto op forex in no-time aan de muur.

Foto op Forex

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

18 reacties op “Doe wat met je foto’s: foto op forex”

  1. Ik loop denk ik al een jaar te zeuren of ik hem nou wel of niet zal kopen. De grootste tegen is de navul cassette, die vind ik zo duur. De foto’s vind ik daarentegen geweldig en zijn super om te gebruiken bij bullet journling

  2. Wat een mooie foto. Leuk om zo de herinnering aan je vakantie te kunnen ophangen. Ik maak genoeg foto’s maar om daarmee iets te doen blijft toch wel een dingetje. En de kwaliteit van de gemaakte foto’s zijn ook niet altijd goed. Maar de herinnering aan het moment van de foto dat maakt de foto altijd mooier.

  3. Wat een prachtige foto! Ik kende het materiaal niet. Weer wat geleerd. Op vakantie neem ik ook altijd mijn Canon EOS M50 mee, superhandig en goede kwaliteit foto’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.