Doe wat met je foto’s: foto op forex

DOE WAT MET JE FOTO’S: FOTO OP FOREX
Getagd: Samenwerking

Toen wij op 4 oktober op Schiphol landden na een werkelijk schitterende reis naar Florida nam ik me voor iets moois te gaan doen met de vele foto’s die ik genomen had. Want zowel mijn mobiele telefoon als mijn fijne Canon M50 hadden de nodige overuren gemaakt in de toffe pretparken en leuke plaatsen die wij bezocht hadden.

Ik was eerst aan het denken om een reisverslag te schrijven en deze inclusief de mooiste foto’s in een mooi boek te bundelen. Maar uiteindelijk heb ik gekozen om één foto te laten afdrukken zodat ik een mooie herinnering voor aan de muur van de werkkamer zou hebben.

Ik had er nog nooit van eerder van gehoord. Maar toen ik de beschrijving las, wist ik dat ik dit moest hebben voor de heldere en kleurrijke foto’s die ik gemaakt had: een foto afgedrukt op forex.

Wat is forex?

Forex staat ook wel bekend als PVC-kunststof. Het is een stevige, witte kunststof die waterbestendig is en een strakke structuur heeft. Hierdoor is het materiaal zeer geschikt om een foto op te bedrukken. Het materiaal is zeer licht, waardoor het makkelijk te verplaatsen is. Tegelijkertijd is het materiaal steviger dan foam, reflecteert het niet en is het UV- en waterbestendig. Hierdoor is het geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Ook behoudt een forex foto een hoge kleurechtheid en zijn helder, scherp en detailrijk.

Ik besluit te gaan voor onderstaande foto, genomen op een van de paradijselijke stranden van Key West en deze op een ‘statement-formaat’ van A0, 841 mm breed en 1189 mm lang, af te laten drukken.

Foto is genomen met: Canon EOS M50 + 15-45mm IS STM

Enkele dagen na het plaatsen van de bestelling word het grote pakket, zorgvuldig verpakt, thuis afgeleverd. En het resultaat is werkelijk schitterend. Beter dan verwacht. Met het bijgeleverde zwevende ophangsysteem en een setje verstelbare klevende spijkers van Tesa hangt de foto op forex in no-time aan de muur.

Foto op Forex

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

18 Reacties

 1. Bianca Schrijft

  Ik loop denk ik al een jaar te zeuren of ik hem nou wel of niet zal kopen. De grootste tegen is de navul cassette, die vind ik zo duur. De foto’s vind ik daarentegen geweldig en zijn super om te gebruiken bij bullet journling

  Antwoord
 2. lodi

  Prachtig zeg! Ik ken wel foto’s op canvas maar op forex nog niet. Prachtig zo groot als de foto is en de kleuren zijn heel sprekend.

  Antwoord
 3. rachel

  ik ken het van mijn klanten (ben fotografe) en het is heel mooi spul 😀

  Antwoord
 4. Joanne

  Leuk! Het is altijd een tof idee om een mooie foto te laten afdrukken.

  Antwoord
 5. Silkeblogs

  Amai, da’s echt wel héél mooi! Zeker iets voor mij =D

  Antwoord
 6. Frederique

  Wat handig dat ze er een ophangsysteem bij leveren. Het ophangen vind ik zelf namelijk altijd een crime.

  Antwoord
 7. Eemy Louise marcella

  Wauw! De foto’s zijn prachtig! Het ophangen duurt bij mij altijd heeel lang waardoor het vaak gewoon op de last blijft staan haha

  Antwoord
 8. Sanja

  Dat ziet er mooi uit!

  Antwoord
 9. Dhini

  Prachtig foto heb gekozen. De ophangsysteem lijkt mij erg handig om te hebben

  Antwoord
 10. Simone

  Wat een mooi plaatje is het geworden. Zelf heb ik een foto op hout laten drukken, dat geeft ook een heel gaaf resultaat moet ik zeggen.

  Antwoord
 11. Nicole Orriëns

  Het resultaat is prachtig zeg. Een heel mooie wandversiering zo. En van een sterk materiaal stel ik me zo voor.

  Antwoord
 12. Priscilla

  Oh dat ziet er heel erg mooi uit zeg! Wij hebben foto’s op hout en op canvas.

  Antwoord
 13. Saskia

  Wat een mooie foto. Leuk om zo de herinnering aan je vakantie te kunnen ophangen. Ik maak genoeg foto’s maar om daarmee iets te doen blijft toch wel een dingetje. En de kwaliteit van de gemaakte foto’s zijn ook niet altijd goed. Maar de herinnering aan het moment van de foto dat maakt de foto altijd mooier.

  Antwoord
 14. ingrid

  wauw staat zo mooi. ik heb een foto van de meiden buiten hangen. zo leuk

  Antwoord
 15. Kiki Hasselton

  wat een mooie foto. ik ken het materiaal nog niet, maar wel handig dat je het dus ook buiten kunt hangen

  Antwoord
 16. Georgina Lifestyle

  Wat een prachtige foto! Ik kende het materiaal niet. Weer wat geleerd. Op vakantie neem ik ook altijd mijn Canon EOS M50 mee, superhandig en goede kwaliteit foto’s.

  Antwoord
 17. Marsha

  Wat gaaf zeg! Ik kon dit nog niet. Wel fijn dat er een ophangsysteem bij zat!

  Antwoord
 18. Mandy

  Ik had er nog nooit van gehoord maar ziet er oprecht echt heel mooi uit zo!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Nog niet zo lang geleden attendeerde mijn facebook herinneringen mij erop dat wij ons bed alweer 6 jaar hebben. Na vijftien jaar waterbed, stapten wij toen over naar een boxspring met matras topper. Wordt het niet langzaam tijd voor een nieuw bed? Hoe lang gaat een...

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Misschien heb je het meegekregen, misschien ook niet, maar onze slaapkamer heeft een fijne grote opknapbeurt gehad. We wilden vooral méér sfeer in de slaapkamer creëren. Waar het eerst vier witten muren en een bed was, hebben we nu gekozen voor een tikkeltje hotel...

Hotel Chique met kunstplanten

Hotel Chique met kunstplanten

We blijven even in Urban Jungle sferen 🙂 In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een...