Ons eerste uitstapje tijdens ons verblijf op Bonaire bestond uit een bezoek aan Donkey Sanctuary Bonaire. En het bezoek aan deze ezeltjes opvang was gelijk ook een van de meest leuke en hartverwarmende uitstapjes. Wij zijn beide ontzettende dierenliefhebbers. En iets als honderden ezels knuffelen voor het goede doel is iets wat wij graag op de planning zetten. Jij niet dan?

Hieronder, naast een heleboel super leuke foto’s van onze nieuwe vriendjes, ook enkele leuke feitjes en weetjes waarom bij een verblijf op Bonaire een bezoek aan de ezelopvang absoluut een must-do is.

Ezeltjes opvang Bonaire: al vanaf het moment dat je het park binnenkomt wordt je enthousiast begroet
Ezeltjes opvang Bonaire: al vanaf het moment dat je het park binnenkomt wordt je enthousiast begroet

Donkey Sanctuary Bonaire

Donkey Sanctuary op Bonaire is een non-profitorganisatie die is opgericht in 1993 om zich in te zetten voor de bescherming, zorg en het behoud van de ezels op het eiland.

Overal ezeltjes
Overal ezeltjes!!
Ezels knuffelen

Oorsprong van de Ezels

De oorspronkelijke ezels op Bonaire werden door de Spanjaarden geïntroduceerd en later gebruikt in de zoutwinningindustrie van het eiland. Toen deze industrie afnam, werden veel ezels aan hun lot overgelaten.

Ezeltjes opvang Bonaire / Donkey sanctuary Bonaire

Aantal Ezels

Het Donkey Sanctuary op Bonaire biedt onderdak aan meer dan 800 ezels, waardoor het een van de grootste opvangcentra voor ezels ter wereld is.

Zorg en Rehabilitatie

Het doel van de ezeltjes opvang Bonaire is om verwaarloosde, gewonde en zieke ezels te rehabiliteren. Ze bieden veterinaire zorg en een veilige omgeving voor deze dieren om te herstellen.

Opvangcentrum voor ezels Bonaire

Adoptieprogramma

Helemaal verliefd geworden op al die lieve ezels? Je kunt één van de honderden ezels adopteren. Je kiest er zelf eentje uit die je aanspreekt, op het park, via het adoptieboek in de winkel of via het formulier op de website. Je ontvangt dan een adoptie certificaat, een foto van je ezel, evenals een welkomstpresentje. Verder wordt je op de hoogte gehouden van je adoptie-vriendje en ontvang je 2 keer per jaar de nieuwsbrief.

Ezels knuffelen bij Donkey Sanctuary

Educatieve Activiteiten

Naast de zorg voor ezels, speelt Donkey Sanctuary een belangrijke rol in het informeren van bezoekers en de lokale gemeenschap over ezels en hun belang voor het ecosysteem van Bonaire.

Duurzame Toeristische Attractie

Het Donkey Sanctuary is een populaire toeristische attractie op Bonaire geworden. Bezoekers kunnen de ezels van dichtbij bekijken, voeden en zelfs knuffelen. En bevordert duurzaam toerisme op Bonaire door bezoekers bewust te maken van de inheemse fauna en flora, naast het behoud van de ezels.

Ezeltjes opvang Bonaire / Donkey sanctuary Bonaire

Donaties en Vrijwilligerswerk

Het Donkey Sanctuary is afhankelijk van donaties en vrijwilligerswerk om zijn missie voort te zetten. Dit geeft bezoekers de kans om een bijdrage te leveren aan de zorg voor de ezels.

Ga ook ezels knuffelen op Bonaire!

En ook jij bent harte welkom om een bezoek te brengen aan Donkey Sanctuary Bonaire. Je wordt ontvangen in het winkeltje om uitleg te krijgen over de werkzaamheden. Je kunt hier ook superleuke souvenirs kopen, waarvan de opbrengst uiteraard geheel ten goede komt aan de ezels.

Vervolgens kun je met je eigen auto, of zoals wij met scooter, rondrijden tussen de honderden ezels in het grote park. Neem vooral ook iets te eten vanuit het winkeltje voor ze mee, je maakt gegarandeerd honderden nieuwe vriendjes!

Een andere tip die ik je graag wil meegeven; neem iets te drinken mee en smeer je vooral goed in. Het is er heet! Erg heet! Op die open vlakte verbrand je zonder er erg in te hebben!

Donkey Sanctuary Bonaire op Instagram

Je vindt Donkey sanctuary Bonaire ook op Instagram.
En wel via de volgende link: @donkey_sanctuary_bonaire
Tag hun vooral ook als je foto’s gemaakt hebt.

Ben jij hier al eens geweest? En vond je het ezels knuffelen ook net zo leuk als wij?

Meer Bonaire: