Home » Een goed voornemen

Een goed voornemen

Normaal ben ik niet zo van de goede voornemens bij het begin van een nieuw jaar. Geen idee waarom. Maar een nieuw jaar hoeft geen reden te zijn om ineens die kilo’s kwijt te raken, of te gaan sporten, of te stoppen met roken. Een aanpassing in levensstijl kan ook gewoon door het jaar heen.
Dat heb ik dit jaar zelf ondervonden. Begin mei zette ik mijn eerste hardloopstapjes. Daarnaast lette ik beter op mijn eten en snoepte ik minder en ‘anders’. Dit had als resultaat dat ik in augustus bijna de 5k liep en een dikke 6 kilo lichter was. Ik zat heerlijk in mijn vel en voelde me fit.

En toen, in september, stopte ik met roken. Daar ben ik nog steeds trots op en het gaat nog steeds erg goed. Maar stoppen met roken veranderd ook je stofwisseling. Tel daarbij op dat ik een ‘couchpotato’ werd in de maanden oktober en november (najaarsdippie). En bij dat bankhangen hoorde helaas ook vaker een snackje. En ik weet, ieder pondje gaat door het mondje! Maar oh, wat smaakt alles beter nu ik gestopt ben met roken.
Dan zitten er zo weer 7 kilo aan 🙁
En nu wil ik absoluut niet als een zeur overkomen, maar man man, ik voel me vet, dik en opgeblazen.

Daarom, na de kerst, zo rond de start van 2014, een goed voornemen; gezond leven en weer sporten.
En als stok achter de deur, zet ik dit nu open en eerlijk op mijn blog. Vraag me zo af en toe even hoe ver het staat 😉

Volg:

4 Reacties

 1. iliveformydreams
  20 december 2013 / 9:20

  Succes met dit doel, gaat je vast lukken!

 2. 20 december 2013 / 22:07

  Een heel goed doel, gaat je vast lukken!

 3. 26 december 2013 / 23:00

  Ik was rond juni 4 kilo lichter dan nu, maar ik raakte m’n ritme kwijt omdat ik nogal uit balans was vanwege het overlijden van m’n vader. Dus ik voel me nu ook opgeblazen, niet heel fijn. Dus ik doe lekker gezond met je mee. Mooi voornemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: