Home » Een kastje Per Dag – Deel 2

Een kastje Per Dag – Deel 2

Een Kastje Per Dag

Twee weken terug poste ik de blog Een kastje Per Dag, waarin ik de proef op de som ging nemen of deze manier van opruimen en ontspullen helpt. Vandaag het resultaat van de afgelopen twee weken. Ik had niet elke dag de tijd, maar zodra de tijd er was, weer een kastje of lade onder handen genomen. Lees mee in ‘een kastje Per Dag – Deel 2’.

Een kastje Per Dag – Deel 2

Helemaal in de flow van het opruimen en na het posten van de vorige blog nam ik me voor te beginnen aan de kast op de kastenkamer. Een kast met ondergoed, sokken, sportkleding, sieraden en allerlei andere zooi. Hij zit propvol en ook de bovenkant staat ondertussen vol met dingen die gewoon netjes in een kast of lade horen.

Gesleep met Spullen

Ik merk vooral dat bij de start van deze werkwijze je erg aan het slepen bent met spulletjes. Zo ben ik erachter gekomen dat ik overal wel plastic zakjes heb liggen. Ook kom ik op verschillende plekken pakjes papieren zakdoekjes, haar-elastiekjes, naai-spulletjes en bonnetjes tegen. Voor deze dingen heb ik opbergplekken, maar dat zijn wel plekken die ik nog onder handen moet nemen. Op de ene plek opruimen, zorgt voor nu nog even voor extra rommel op andere plekken.

Goed, terug naar de kast. Ik heb even zitten denken hoe ik het beste kan laten zien hoe goed deze werkwijze opruimt. Uiteindelijk heb ik besloten het per lade te laten zien, middels een voor en na foto. Ik word gewoon weer blij bij het zien het resultaat 🙂

Zoals je kunt zien heel veel rommeltjes. Bonnetjes, proefmonstertjes, maskertjes, bijna-op parfumflessen, lege doosjes en reisspulletjes.
Proefmonstertjes allemaal netjes in één toiletmapje, die komen altijd nog wel eens van pas. Gezichtsmaskers bij elkaar, ik wist niet dat ik er nog zoveel had liggen. Parfum proefjes heb ik allemaal weggegooid. Verder eens kritisch gekeken wat ik nou écht nog nodig heb, ik bedoel, oordoppen van een headsetje wat al lang in de prullenmand ligt, die hoef ik echt niet te bewaren. Ook qua sieraden eens goed opgeruimd, sowieso alles wat ook maar een beetje stuk was en geen enkele waarde heeft weggegooid.

Deze aanpak ruimt écht lekker op. Ik heb gewoon ruimte over in mijn lades big smile en kost me al met al redelijk weinig tijd.

Hieronder nog wat resultaten.

Ik heb ook gemerkt dat je spullen in een la en dan in een een opbergdoos ook gewoon lekker opruimd. Alles bij elkaar en netjes! En het blijft ook bij elkaar en netjes!

Die bekende la in de keuken

Ik denk dat ‘ie wel in elk huishouden is te vinden, die keukenla waar naast de paracetamol en reserve sleutels eigenlijk alleen maar troep in ligt. Ook deze heb ik onder handen genomen, de dag na bovenstaande kast. Het was even een hele kluif om door alle bonnen/garantie bewijzen te gaan. Maar na de uitdunning zijn ze uiteindelijk daar naar toe gegaan waar ze horen, in een nette map in de boekenkast. En ook in deze lade eens kritisch gekeken naar wat nu echt belangrijk is.

8 Comments

 1. 23 september 2018 / 9:50

  Wat slim om rlke dag een klein beetje op te ruimen! Ik heb zelf altijd een hekel aan opruimen (haha wie niet) maar door iedere keer een klein beetje op te ruimen wordt het toch iets dragelijker hihi!

 2. 23 september 2018 / 9:50

  Hahaha dit is echt zo herkenbaar! Ik moet er ook weer eens mee bezig gaan…

 3. 23 september 2018 / 10:00

  Oh ja ik neem me dit ook wel eens voor, maar ben meer van het rigoreuze dat alles dan in 1x moet 😉 Met het gevolg dat het dan vaak een verplaatsing wordt van spullen. Dit is slimmer!

 4. 23 september 2018 / 10:01

  Goede resultaten behaald dus! Lijkt me een prima methode voor mensen die niet veel tijd hebben om op te ruimen. Zelf ben ik meer van het complete huis in een keer opruimen op spontane avonden en dan regelmatig de kastjes uitmesten. Grote opruiming zijn hierdoor eigenlijk niet nodig gelukkig 🙂

 5. Naomi
  23 september 2018 / 10:11

  Ik moet er ook aan beginnen om eens wat pasjes op te ruimen handige tip een kasje per daf

 6. 23 september 2018 / 10:50

  Goed bezig, ziet er netjes uit hoor! Ik heb soms van die opruimbuien en dan ga ik een aantal kasten of lades af.

 7. 24 september 2018 / 10:26

  Haha, ja die la in de keuken, die zit bij ons in het dressoir. Van tijd tot tijd ruim ik hem op, maar op de een of andere manier wordt het toch weer een rommeltje. Hier is heel veel opgeruimd toen we met verbouwen bezig waren, dan hadden we het toch in onze handen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.