Een verslag van een heerlijk lang weekend weg naar de Moezel met de motor. Heerlijk sturen door bosrijke natuurgebieden. Dat het een prima motorrij gebeid is, weten we, we waren er al eens een hele week tijdens onze motorvakantie 2012.

Vrijdag 18 april

De weersvoorspellingen waren de hele week al niet al te best. Zo ook vandaag; best wel koud en de nodige regenbuitjes zijn voorspelt. Dus, warme kleding aan, handvat verwarming op standje warm en regenpak in binnen handbereik. De meest korte weg binnendoor, richting Lütz, vlakbij Cochem, dat mooie plekje aan de Moezel. Een kleine 200 kilometer. Een adresje waar we inmiddels zowat ‘kind aan huis’ zijn. Het is alweer ons vierde bezoek aan Hotel Sonnenblick.

Op zoek naar een leuk motor hotel in Duitsland? Ik heb een aantal Motorhotels in Duitsland voor je op een rijtje gezet.

Het is inderdaad aardig koud en de stop met hete thee bij de bikerranch is dan ook meer dan aangenaam. Onderweg pikken we de nodige regenbuien mee. En zo af en toe springen ook de hagelkorrels over mijn tanktas vrolijk op en neer. Op driekwart van de rit komt eindelijk het zonnetje door. En met de verwarmende zonnestralen op de donkere motorkleding rijden we het moezel gebied binnen.

Eenmaal aangekomen op onze logeerplek is het douchen, omkleden en genieten van het zonnetje op het terras, natuurlijk onder het genot van een heerlijk moezel wijntje. Life’s good 🙂

Zaterdag 19 april – Een accu met een eigen willetje

Bij het ontbijt besloten dat we vandaag geen uitgebreide rit gaan maken maar richting motorzaken Louis en Polo willen rijden in Koblenz. Wel via een leuke niet al te rechtstreekse route. En alsof d’n duvel ermee speelt, wil bij vertrek mijn motor niet starten. Diverse pogingen gedaan, maar helaas. Niks daar. Nada. Noppes. Tiger dood 🙁 Dan maar bij René achterop en als we toch bij Louis zijn, maar meteen een nieuwe accu meenemen.

Ondanks dat ik achterop een beetje baal, toch een hele leuke dag gehad. Leuk geshopt bij beide motorzaken. En op de terugweg de camera bij de hand gehouden en enkele hele leuke foto’s gemaakt. Wat is het daar mooi met al die koolzaadvelden. Vlak voor Cochem nog even genoten op een terras van een heerlijk stuk appeltaart en uitzicht op de moezel.

Zondag 20 april – een Motorrit met alles erop en eraan

Mijn Tiger spint weer als vanouds met zijn nieuwe accu! Tijd voor een rit van ongeveer 220 km. Richting Piesport, bij Bernkastel-Kues ‘omhoog’ om vervolgens weer bij Traben-Trarbach uit te komen.

Ik heb lukraak wat mooie wegen aan elkaar geknoopt en het blijkt gewoon een super mooie route te zijn. Alles komt aan bod! Mooie brede wegen en dito bochten, krappe haarspeldjes tussen de wijngaarden door, leuke dorpjes en prachtige uitzichten op de koolzaadvelden. Het weer is super! En omdat het nog vroeg in het seizoen is, valt ook de drukte op de wegen heel erg mee.

Maandag 21 april 2014  – Weer naar huis

We hadden nog een dagje kunnen blijven, zo prima waren we ons aan het vermaken. Maar helaas, aan alles leuk komt uiteindelijk toch een einde en we hadden die dag nog een andere afspraak staan. Dus op naar huis.