Home » Een week ontbijten

Een week ontbijten

Een week ontbijten

Dat ontbijten goed voor je is, mag geen geheim zijn. Ik ga hierover dan ook geen preek houden. Wat ik wel ga doen, is een foto overzicht geven van één week ontbijten. Want ontbijten is iets wat ik elke dag gewoon doe. No excuses! Ik kan gewoon niet zonder ontbijt. Anders heb je gewoon een hele
chagrijnige Saskia. En in het kader van een gezonde levensstijl en de strijd tegen de kilo’s wordt het ontbijt dus absoluut niet overgeslagen.

Zaterdag 7 november

Een stevige ontbijt smoothie van banaan, havermout, dadel, ongezoete amandelmelk en een theelepeltje maca high energy. 294 calorietjes.

Een week ontbijten: smoothie!
Ontbijt 7 November

Zondag 8 november

banaan-ei pannenkoejes. Het recept vind je hier.

Een week ontbijten
Ontbijt 8 november

Maandag 9 november

Havermout met appel, blauwe bessen en dadels. Zoals je misschien als merkt, ik ontbijt erg vaak met havermout. Ook banaan en appel behoren tot mijn favoriete ontbijt ingrediënten.

Ontbijt 9 november

Dinsdag 10 november

Vandaag gaan we na een lang weekend aan het werk. Dus iets minder tijd in de ochtend. Mijn ontbijtje voor de dinsdag bestaat uit (de allerlekkerste) Griekse yoghurt met Quaker granola en een beetje honing. O, en wat ik ook elke morgen doe, maar niet zichtbaar op alle foto’s, een groot glas water en een multi-vitamine tablet.

Ontbijt 10 november

Woensdag 11 november

Wederom Havermout 🙂 Op een bedje van banaan en een schepje “Tijd voor ontbijt – Kokos & Papaja” er boven op.

Ontbijt 11 november

Donderdag 12 november

Ook weer havermout. Dit keer ontbijt ik met een half appeltje. Ik was aan de late kant, dus heb er minder werk van gemaakt dan anders.

Een week ontbijten
Ontbijt 13 november

En vrijdag 13 november

last but not least, weer een bakje Griekse yoghurt met Granola. Deze keer met wat blauwe bessen en twee dadels in stukjes.

Ontbijt 12 november

En jij, ontbijt jij elke dag? En hoe, wat ligt er op jouw bordje/ ligt er in je kommetje? Heb ik je geïnspireerd met een van mijn ontbijtjes?

10 Comments

 1. 14 november 2015 / 9:03

  Ik vind het knap dat je kunt ontbijten, dat is bij mij al een probleem sinds ik van de fles af ben en vast voedsel ging eten, volgens mijn moeder, ik stopte al heel jong met ontbijten als ik de kans kreeg. waarom? Geen idee, kreeg absoluut het goede voorbeeld en ja het is heel belangrijk. Toen ik nog werkte, ontbeet ik ook, negen van de tien keer, maar eigenlijk, liever niet.

  Om de één of andere reden haal ik mijn ochtend makkelijker met een lege maag, of tenminste, alleen vloeibaar, water, thee of koffie… en dat is nog zo, pas na 2 uur wakker zijn, kan het zijn dat ik trek krijg, dan eet ik ook wel iets, tenminste, als ik mij er zelf toe zet. Ik heb er zo’n hekel aan, om dingen te maken voor mijzelf. Hoe goed het ook is, hahaha

  Als ik dit laatste nog kan tackelen, heb ook mijn momenten dat ik maandenlang goed ga, met simpel yoghurt, lijnzaad en wat fruit erin, maar ergens komt daar de klad in en hop, hallo oude patroon. Nu heb ik net toevallig? Wat Griekse yoghurt gegeten omdat ik trek kreeg… maar ik ben al vanaf voor 6 uur op en wakker.

  X

 2. San
  14 november 2015 / 14:53

  Het ontbijten schiet er hier ook vaak bij in, de meiden naar school brengen, snel booschappen doen dan vergeet ik het vaak. Die banaan-eipannenkoekjes zien er heerlijk uit!! Ga ze zeker ook maken!

 3. Danielle
  15 november 2015 / 11:45

  Ik sla eerlijk gezegd nooit mijn ontbijt over. Probeer het zo gevarieerd mogelijk te doen. De banaan-ei pannekoekjes maak ik ook geregeld, beetje blauwe bessen erbij idd en een kloddertje griekseyogurt. Als tussendoortje maak ik vaak een appeltje in stukjes met flink wat kaneel en dan ook een eetlepel griekse yoghurt erdoor. Hmm zo jammie! Verder eet ik ook nog wel vaak een boterham, beschuitjes of krackers etc.. Havermout heb ik een tijdje gedaan, maar ben er toch geen groot fan van :s

 4. 15 november 2015 / 12:45

  Wat een lekkere en gezonde ontbijtjes!
  Ik ontbijt elke dag. Geen uitzondering. Ik functioneer gewoon niet zonder ontbijt.

 5. Serena
  17 november 2015 / 11:11

  Ik ontbijt iedere dag, maar wel gewoon met een standaard boterham.
  Ik gruwel echt van pap, havermout en alles wat in een kommetje gaat. Brrr…
  Hier meestal 1 snee witbrood en 1 snee roggebrood. Lekker…

 6. 18 november 2015 / 18:59

  Oh, die havermoutontbijtjes ga ik zeker uitproberen! Doordeweeks is het meestal iets van zuivel, dus of yoghurt of kwark of inderdaad havermout met wat fruit en in de weekenden dan brood.

 7. 21 november 2015 / 15:15

  Het recept voor de smoothie klinkt erg goed. Fijn dat je dit deelt, ik kan wel wat ideeën gebruiken.

 8. 23 november 2015 / 21:18

  Dit geeft me weer wat inspiratie. Ik eet eigenlijk elke ochtend griekse yoghurt met banaan, kaneel en walnoten. Het lijkt me wel eens lekker om de dag te beginnen met een smoothie met havermout. Dank voor de tip 🙂

  • 24 november 2015 / 7:16

   Graag gedaan. Goed om te lezen dat ik mensen inspireer.

 9. 24 november 2015 / 21:33

  Nou dat ziet er goed uit! Ik ontbijt altijd! Zonder voel ik me gewoon niet fijn. Ik eet eigenlijk elke dag hetzelfde… yoghurt met blauwe bessen en cruesli… Maar als ik jouw ontbijtjes zo zien… mmm… lijkt me heerlijk om zoveel variatie te hebben.. maar heb nog niet de tijd ervoor genomen om een aantal lekkere combinaties te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.