Een week ontbijten
Food

Een week ontbijten

Dat ontbijten goed voor je is, mag geen geheim zijn. Ik ga hierover dan ook geen preek houden. Wat ik wel ga doen, is een foto overzicht geven van één week ontbijten. Want ontbijten is iets wat ik elke dag gewoon doe. No excuses! Ik kan gewoon niet zonder ontbijt. Anders heb je gewoon een hele
chagrijnige Saskia. En in het kader van een gezonde levensstijl en de strijd tegen de kilo’s wordt het ontbijt dus absoluut niet overgeslagen.

Zaterdag 7 november

Een stevige ontbijt smoothie van banaan, havermout, dadel, ongezoete amandelmelk en een theelepeltje maca high energy. 294 calorietjes.

Een week ontbijten: smoothie!
Ontbijt 7 November

Zondag 8 november

banaan-ei pannenkoejes. Het recept vind je hier.

Een week ontbijten
Ontbijt 8 november

Maandag 9 november

Havermout met appel, blauwe bessen en dadels. Zoals je misschien als merkt, ik ontbijt erg vaak met havermout. Ook banaan en appel behoren tot mijn favoriete ontbijt ingrediënten.

Ontbijt 9 november

Dinsdag 10 november

Vandaag gaan we na een lang weekend aan het werk. Dus iets minder tijd in de ochtend. Mijn ontbijtje voor de dinsdag bestaat uit (de allerlekkerste) Griekse yoghurt met Quaker granola en een beetje honing. O, en wat ik ook elke morgen doe, maar niet zichtbaar op alle foto’s, een groot glas water en een multi-vitamine tablet.

Ontbijt 10 november

Woensdag 11 november

Wederom Havermout 🙂 Op een bedje van banaan en een schepje “Tijd voor ontbijt – Kokos & Papaja” er boven op.

Ontbijt 11 november

Donderdag 12 november

Ook weer havermout. Dit keer ontbijt ik met een half appeltje. Ik was aan de late kant, dus heb er minder werk van gemaakt dan anders.

Een week ontbijten
Ontbijt 13 november

En vrijdag 13 november

last but not least, weer een bakje Griekse yoghurt met Granola. Deze keer met wat blauwe bessen en twee dadels in stukjes.

Ontbijt 12 november

En jij, ontbijt jij elke dag? En hoe, wat ligt er op jouw bordje/ ligt er in je kommetje? Heb ik je geïnspireerd met een van mijn ontbijtjes?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

10 Comments

 • Morgaine

  Ik vind het knap dat je kunt ontbijten, dat is bij mij al een probleem sinds ik van de fles af ben en vast voedsel ging eten, volgens mijn moeder, ik stopte al heel jong met ontbijten als ik de kans kreeg. waarom? Geen idee, kreeg absoluut het goede voorbeeld en ja het is heel belangrijk. Toen ik nog werkte, ontbeet ik ook, negen van de tien keer, maar eigenlijk, liever niet.

  Om de één of andere reden haal ik mijn ochtend makkelijker met een lege maag, of tenminste, alleen vloeibaar, water, thee of koffie… en dat is nog zo, pas na 2 uur wakker zijn, kan het zijn dat ik trek krijg, dan eet ik ook wel iets, tenminste, als ik mij er zelf toe zet. Ik heb er zo’n hekel aan, om dingen te maken voor mijzelf. Hoe goed het ook is, hahaha

  Als ik dit laatste nog kan tackelen, heb ook mijn momenten dat ik maandenlang goed ga, met simpel yoghurt, lijnzaad en wat fruit erin, maar ergens komt daar de klad in en hop, hallo oude patroon. Nu heb ik net toevallig? Wat Griekse yoghurt gegeten omdat ik trek kreeg… maar ik ben al vanaf voor 6 uur op en wakker.

  X

 • San

  Het ontbijten schiet er hier ook vaak bij in, de meiden naar school brengen, snel booschappen doen dan vergeet ik het vaak. Die banaan-eipannenkoekjes zien er heerlijk uit!! Ga ze zeker ook maken!

 • Danielle

  Ik sla eerlijk gezegd nooit mijn ontbijt over. Probeer het zo gevarieerd mogelijk te doen. De banaan-ei pannekoekjes maak ik ook geregeld, beetje blauwe bessen erbij idd en een kloddertje griekseyogurt. Als tussendoortje maak ik vaak een appeltje in stukjes met flink wat kaneel en dan ook een eetlepel griekse yoghurt erdoor. Hmm zo jammie! Verder eet ik ook nog wel vaak een boterham, beschuitjes of krackers etc.. Havermout heb ik een tijdje gedaan, maar ben er toch geen groot fan van :s

 • Serena

  Ik ontbijt iedere dag, maar wel gewoon met een standaard boterham.
  Ik gruwel echt van pap, havermout en alles wat in een kommetje gaat. Brrr…
  Hier meestal 1 snee witbrood en 1 snee roggebrood. Lekker…

 • Wanda

  Oh, die havermoutontbijtjes ga ik zeker uitproberen! Doordeweeks is het meestal iets van zuivel, dus of yoghurt of kwark of inderdaad havermout met wat fruit en in de weekenden dan brood.

 • Saskia

  Dit geeft me weer wat inspiratie. Ik eet eigenlijk elke ochtend griekse yoghurt met banaan, kaneel en walnoten. Het lijkt me wel eens lekker om de dag te beginnen met een smoothie met havermout. Dank voor de tip 🙂

 • CarpeDiem

  Nou dat ziet er goed uit! Ik ontbijt altijd! Zonder voel ik me gewoon niet fijn. Ik eet eigenlijk elke dag hetzelfde… yoghurt met blauwe bessen en cruesli… Maar als ik jouw ontbijtjes zo zien… mmm… lijkt me heerlijk om zoveel variatie te hebben.. maar heb nog niet de tijd ervoor genomen om een aantal lekkere combinaties te vinden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.