Home » Eindelijk een MacBook, en dan?

Eindelijk een MacBook, en dan?

Afgelopen maandag eindelijk een kleine droom werkelijkheid mogen maken; ik heb een macbook pro! Een 13-inch MacBook Pro met Retina-display om precies te zijn. En ik ben als een klein kind zo blij!

Nog in de doos: MacBook Pro
Nog in de doos: MacBook Pro

En pas vandaag echt even tijd om dat pracht apparaat eens goed uit te testen en beter te leren kennen. Enkele veel gebruikte en favoriete apps als wunderlist en dropbox had ik van de week al geïnstalleerd. Vandaag maar eens goed ervoor gaan zitten onder het genot van de top4000 van Radio 10 op de Sonos.

Het is nog even wennen allemaal. Het is net even anders dan ik gewend ben van de windows omgeving (CTRL-C en CTRL-V bijvoorbeeld). Maar merk nu al dat dit niet onoverkomelijk is. Al ben ik wel nog zoekend naar bijvoorbeeld de F5 (verversen) functie. Maar ook dat zal uiteindelijk wel goed komen.

Macbookje uitproberen
Macbookje uitproberen

Maar dan, welke apps/programma’s zijn de moeite waard? Wat zijn nu de “must-haves” op een MacBook. Ik hoor ze graag van je.

Volg:
Share:

13 Reacties

 1. 5 december 2015 / 15:45

  Hij ziet er mooi uit, maar ik ben daar helaas niet zo thuis in, heb mijn eigen helpdesks in de familie als… hahaha Ik hoop dat je er heel snel maximaal van mag en kunt genieten!

  X

 2. 5 december 2015 / 17:09

  Gefeliciteerd! Mooi ding. Zoonlief heeft hem ook. (voor school, dat dan weer wel…)
  Heb er zelf totaal geen verstand van. Wens je er veel plezier mee.

 3. 5 december 2015 / 18:24

  CMD-r is verversen…
  Sowieso Pages enz. installeren. Spotlite en SABnzbd voor downloads. Plex voor streamen naar je Apple TV, Bartender om je menubalk opgeruimd te houden.

 4. 5 december 2015 / 18:44

  Tja, daar kan ik je echt niet bij helpen! Zo niet mijn wereldje joh! Wel een pracht apparaat om te zien en ach, al doende leert men toch?

 5. 5 december 2015 / 20:59

  Die sneltoetsen krijg ik na 3 jaar nog niet echt in mijn hoofd. Printscreen bijvoorbeeld, ik toets gemiddeld 3 combi’s in voordat ik diegene heb 😛
  Ik gebruik Ubar voor de taakbalk, want die miste ik vreselijk!
  Have fun met je macbook!

 6. 5 december 2015 / 21:44

  Hangt er vanaf wat je er allemaal mee wil doen. Ik kan zelf niet zonder Coda, Photoshop, Virtualbox/Vagrant, diverse soorten browsers, Tweetbot, Reeder, etc.

 7. 5 december 2015 / 23:37

  Oh wat gaaf! Ik snap heel goed dat je er super blij mee bent. Ik kan je geen tips geven want ik werk helaas al jaren niet meer met een MacBook. Dit vind ik jammer.

 8. 7 december 2015 / 22:15

  Oh, wat mooi!! Ik heb ook een MacBookPro. En aan de ene kant bevalt hij uitstekend, maar ik vind hem soms ook juist heel onhandig. Er zijn dingen die ik in Windows gewoon veel handiger vind. Zo heb ik nog steeds geen goede manier gevonden om mijn foto’s handig op te slaan. Ik gebruikte Picasa, maar sinds de laatste update is die ook helemaal van het padje. Dus dat schiet niet op. 😉

 9. 8 december 2015 / 16:53

  wat een geweldige aankoop…
  kan me voorstellen dat het even wennen is..

  Heel veel plezier met jouw mac

 10. 18 december 2015 / 15:17

  Ik heb er ook eentje en ik ben er heel blij mee, maar ik vind Windows ook gewoon nog steeds heel makkelijk. Daar werk ik op mijn desktop dan ook gewoon mee en ik denk niet dat ik daar ooit voor een mac zou kiezen.

 11. 6 februari 2016 / 16:02

  Ik heb er naar staan kijken maar denke dat ik er niet meer aan zou kunnen wennen. Ik blijf lekker bij mijn windows laptop. Mn iPad en iPhone zou ik echter niet willen missen maar daar haal ik ook niet uit wat erin zit. Maar gefeliciteerd met je mooie aankoop

 12. 15 mei 2017 / 18:32

  Woow zie er geweldig uit, zou ik binnekort samen met mijn verloofde ook wel eens willen doen. Ik blijf je volgen,

  Alvast dank vor de inspiratie !

  groetjes

  Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: