Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam.

Rotterdam is voor ons best een eindje rijden, dus we vertrekken al vroeg in de middag vanuit Maastricht zodat we eventuele files voor zijn. Rond half drie komen we na een filevrije rit aan in Rotterdam. We maken eerst een tussenstop maken bij Racesquare Rotterdam. Hier kan de man zich even helemaal uitleven met zijn grootste hobby; Simracing. Ik geniet in de bar van wat theetjes en scroll wat op Instagram en facebook. Heerlijk, de horeca is weer open. Voelt zo goed dit! Ik had net zo goed mijn laptop mee kunnen nemen voor wat werk. Heerlijke zitjes, fijne atmosfeer.

De middag goed om gekregen en daarna is het nog een korte rit naar het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam.

Boutique Hotel Rotterdam

Boutique Hotel Rotterdam

Bed, Bites & Business hotel Rotterdam is een zogenaamd boutique hotel. Een boutique hotel, of boetiekhotel, heeft een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer. Boutique hotels zijn kleinschalig en horen vaak niet tot een hotelketen. Doordat een boutique hotel kleinschalig is, kan het hotel maximale aandacht geven aan haar gasten. Service wordt niet geboden omdat dit noodzakelijk is, maar omdat de medewerkers van een boutique hotel haar gasten een unieke ervaring wil laten beleven. Ze geven de gasten een gevoel van thuis. Wat betreft grootte, zijn boutique hotels een middenweg tussen kleine en knusse bed and breakfasts en middelgrote hotels. Ze hebben meestal tussen de tien en honderd kamers. Dit betekent intiemer, persoonlijker en meer aandacht van het personeel. Bed, Bites & Business Hotel Rotterdam heeft 7 kamers ontworpen met toewijding en aandacht voor details.

Ja, ik heb even moeten opzoeken wat een Boutique Hotel is. Want ik wil natuurlijk wel weten waar ik mijn nachtje door zou brengen. En alle verwachtingen zijn tijdens ons verblijf meer dan waargemaakt in dit Boutique Hotel in Rotterdam. Het is écht even weg van alle dag. Even afschakelen. Even genieten.

Parkeren

Een parkeerplaats vinden we direct naast hotel Rotterdam, weliswaar een redelijk prijzige Q-Parc, maar gelukkig biedt het Bed, Bites & Business hotel een gereduceerd tarief aan voor het parkeren. Deze parkeerplek moest wel vooraf gereserveerd worden zo heeft het hotel gelimiteerd aantal plekken beschikbaar.

De ingang van het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam, die moeten we even zoeken. Maar als we deze eenmaal gevonden hebben worden we uiterst vriendelijk en persoonlijk ontvangen door de eigenaar. We worden na de gastvrije ontvangst persoonlijk naar onze kamer begeleid.

Onze kamer bij Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

De kamer is industrieel ingericht maar doet knus en warm aan.

Boutique Hotel Rotterdam

Het sanitair is gewoon nog nieuw! De aparte wc vind ik zelf een groot pluspunt. 

De kamer heeft een snelle wifi connectie én een mogelijkheid om je eigen Netflix account te verbinden en te streamen. Hoe stoer is dat! Dit heb ik tot nu toe op maar een plek meegemaakt, namelijk in een hotel in Orlando in Florida. Verder vind je er nog een Nespresso koffieapparaat en een waterkoker voor thee. De kamer is van alle noodzakelijke gemakken voorzien.

En dan dat uitzicht op de skyline van Rotterdam. Wauw! Als het weer beter was geweest had ik mezelf wel zien zitten op dat balkonnetje. Waarschijnlijk met een wijntje en wat lekkers te knagen binnen handbereik en dan genietend van een mooie zonsondergang.

Slapen met uitzicht op de skyline van Rotterdam.
Slapen met uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Dineren bij Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

In het hotel zelf kun je niet dineren. Lunchen kan eventueel wel. Dus we gaan al snel op zoek naar een voor ons geschikt restaurant. Die liggen er genoeg en volop in de omgeving van Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Wij kiezen ervoor om de Rijnhavenbrug over te wandelen en te eten bij Loetje. Ik ben wel eens benieuwd naar die overheerlijk steaks. De steak, het wijntje en het toetje smaken prima. En na een korte wandeling terug de brug over zijn we weer op onze fijne kamer.

Na een nacht heerlijk slapen op de uitstekende Auping bedden worden we uitgerust wakker. Na een korte douche onder de heerlijke regendouche, op naar het ontbijt. Ook dit is weer uitstekend verzorgt. Er komt ons werkelijk niks te kort. Verschillende soorten broodjes, fruit, koffie, thee, jus d’orange. Vlees beleg, zoet beleg of een eitje naar wens. Precies zoals een hotel ontbijtje hoort te zijn!

Bed, Bites & Business hotel Rotterdam
Hotel ontbijtje zoals een hotel ontbijtje hoort te zijn!

Duurzaamheid

Ook goed om te weten, het hotel heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo is er bijvoorbeeld geen koelkastje op de kamer. Wel een superleuk koelboxje. Wat gevuld is een diversiteit aan blikjes frisdrank, welke zonder extra kosten te nuttigen zijn en koel gehouden worden door een koelelement. Wil je weten wat Bed, Bites & Business hotel Rotterdam nog meer aan duurzaamheid doet en heeft gedaan, hier vind je meer informatie.

Centrum Rotterdam en al zijn toeristenattracties die je maar kan bedenken van museums, theaters, restaurants en nog veel meer, liggen op loopafstand. Een prima uitvalsbasis om de stad Rotterdam te gaan verkennen. Wij hebben echter andere plannen voor de rest van de dag. Maar hier kom ik zeker nog eens terug, want echt, het ontbijt, de bedden, douche, de verzorging, de locatie tot en met het uitzicht. Even hét vakantie gevoel!

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.