Europa-park Duitsland – Gaafste pretpark van Europa

Europark-park Duitsland pretpark
Categorie: Duitsland | Pretpark

Ik hoorde voor het eerst van pretpark Europa-park, Duitsland in 2009 tijdens onze motorvakantie in het Schwarzwald, toen we bijna dagelijks langs de reclame- en wegwijzer-borden reden met de motoren. Pas na thuiskomst ontdekte ik via Google dat Europa-park een pretpark was. En best een groot pretpark. Gemiste kans dus, aangezien wij beiden wel enthousiast worden van een achtbaan. Na jaren vooruit schuiven en andere soorten vakantieplanning, dit jaar de knoop doorgehakt om dit park eens te bezoeken. En aangezien dit attractiepark niet bij iedereen bekend is, besloten er eens een blog aan te wijden. Want attractiepark Europa-park staat na ons bezoek op nummer 1. Vind je de Efteling, Phantasialand en EuroDisney leuk, Lees dan vooral verder.

Europa-park Duitsland - een wirwar aan achtbanen
Europapark Duitsland – een wirwar aan achtbanen

Europa-park

Waar ligt het grootste pretpark van Europa?

Pretpark Europa-park ligt in Rust, Duitsland. Met meer dan 100 (!) attracties en shows is het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte parken in Europa. Het park ligt in het Zwarte Woud. Maar liefst 14 Europese landen vormen het thema van dit bijzondere park. Bezoekers die de tijd nemen, zullen genieten van de vele details en zich 14 keer in een ander land wanen. Behalve de architectuur is ook het eten in het themagebied afkomstig uit het betreffende Europese land.

In weinig parken krijg je zoveel attracties en shows voorgeschoteld als in dit park. En de diversiteit van de attracties zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. In elk themagebied zijn er familie- en kinderattracties. Europa-park is een pretpark voor jong en oud. Liefhebbers van achtbanen komen hier helemaal aan hun trekken, het park telt er maar liefst 13. In Megacoaster ‘blue fire’ word je in 2,5 seconde naar 100 km/u afgeschoten.

Europa-park Duitsland

Europa-park, top park!

In 2017 ontving Europa-park de verdiende tweede plek in de top vijf van de populairste bestemmingen in Duitsland. Tevens heeft Europapark door reizigers en bezoekers van TripAdvisor de derde plek gekregen van de 25 beste attractieparken ter wereld!
In 2017 vond tevens de uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats waar EuropaPark na 2014, 2015 en 2016 ook dit jaar de award voor beste attractiepark ter wereld ontving! (bron)

Europa-park Duitsland

Europa-park Hotels

Overnachten bij Europa-park. Europa-park zelf heeft enkele prachtige hotels die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier altijd eens vrijblijvend naar binnen wandelen om een hapje te eten of te genieten op het terras (wat wij de eerste avond deden bij Hotel Bellrock). Mocht je echter wat meer op de centjes willen letten, accomodaties genoeg in het aangrenzende dorp Rust.

Is Europa-Park in 1 dag te doen?

Voor dit bezoek hadden we drie nachten in een pension in het dorp geboekt. Drie nachten gaf ons de kans om één dag op het gemak heen te reizen, twee dagen het park te bezoeken, en een dag terug te reizen. De reis vanuit Maastricht is zo’n 480 kilometer.

En twee volle dagen heb je dan ook echt nodig om het hele park goed te zien en alle attracties te beleven

Maar genoeg getypt, tijd voor meer beeldmateriaal! Want behalve Supergave achtbanen is het ook een park om heerlijk genieten van al het moois

Europa-park Duitsland Rust
Wodan - Europa-park Duitsland
Wodan – Europapark Duitsland
Pretpark Europa-park Duitsland
Europa park Duitsland
Europa-park Duitsland
Europa-park Duitsland
Europapark Duitsland
Europa park
Europapark
Wodan (op de achtergrond) - Europapark Duitsland
Wodan (op de achtergrond) – Europa park Duitsland
Bij Hotel Bellrock

Ben jij al eens in dit te gekke pretpark geweest? En zo ja, wat vond je ervan?

Ben je op zoek naar iets korter bij huis? Lees dan het verslag over Phantasialand dat Marguerita maakte.

Ook leuk om te lezen:

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

22 Reacties

 1. Nicole Orriëns

  Ik had ook nog nooooit van dit park gehoord! Goed dat je er aandacht aan besteedt want het klinkt als een leuk park.

  Antwoord
 2. lodiblogt

  Leuk, ik ben hier ooit geweest toen ik nog jong was en ga zeker met de kinderen ook eens heen.

  Antwoord
 3. gekfrieke

  ziet er super tof uit, had geen weet van wat het inhield, blij dit gezien te hebben

  Antwoord
 4. Dhini.NL | Dhinivh (@DhiniNL)

  Nog nooit geweest. Wat lijkt mij leuk hier heen te gaan

  Antwoord
 5. lauradaems

  Vroeger ging ik heel graag naar pretparken, maar de laatste jaren ging ik enkel nog maar naar Bobbejaanland en ik heb het er echt even mee gehad? Al geloof ik wel dat dit een fijn pretpark is, mede omdat het een beetje in thema is.

  Antwoord
 6. Sylvia

  Ik ken Europapark al jaren, maar ook helaas nog niet geweest. Zeker een keertje gaan doen.

  Antwoord
 7. Irene (@WijzermetIrene)

  Ontzettende mooie foto’s. Ik had al vaker positieve verhalen over dit park gehoord en wil er zeker een keertje heen.

  Antwoord
 8. Anneke

  Onze kinderen zijn al volwassen, dus het is lang geleden voor mij dat ik in zo’n park ben geweest. Maar met de kleinkinderen komt er weer een nieuwe kans voor mij!

  Antwoord
 9. Wanda

  Nou, op dit gebied verschillen we toch echt wel. Ik heb namelijk helemaal niks met dit soort pretparken. Als kind al niet trouwens. Ben dan ook nooit verder gekomen dan Hellendoorn en zelfs dat was nog met het verplichte schoolreisje haha…

  Antwoord
  • Saskia

   nu ik vind het geweldig. Zo een keer per jaar doen we wel een pretpark dagje.

 10. Debbie

  wauw wat gaaf! nooit eerder van gehoord!

  Antwoord
 11. Peggy

  Oeeeh leuk! Ik kende dit niet! Ik hou van zulke parken!

  Antwoord
 12. Nesrin

  Ik ken dit park niet en wist dan ook helemaal niet dat het een van de beste attractieparken is. Ik vind de foto’s erg mooi en gaaf dat dit park op een mooie manier op je blog laat zien.

  Antwoord
 13. Evelyne

  Ooh fijn! Nog nooit gehoord van dit park, maar moet wel eens de moeite zijn denk ik

  Antwoord
 14. liefdevooritalie

  Ik rij er minstens 1 x per jaar langs, maar nog niet bezocht. Staat hier op de wishlist zeg maar. 🙂

  Antwoord
 15. LavieMamsElle

  Fantastisch om hierover een blog te lezen. Dit park staat al een tijdje op ons verlanglijstje. Want Efteling, Phantasialand en Disneyland hebben we al gedaan. Liefs Ellen

  Antwoord
  • Saskia

   Graag gedaan. Mocht je nog vragen hebben, stel ze gerust.

 16. Sherry

  Ik moet deze park gauw bezoeken!!

  Antwoord
 17. Wendy Maes

  oei, als ik dit aan mijn kinderen laat lezen, weet ik waar ze de volgende vakantie naartoe willen.

  Antwoord
  • Saskia

   haha, sorry 😀

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Motorhotels in Duitsland

Motor hotels. Ik heb er de afgelopen jaren best wel een aantal mogen bezoeken. En eerlijk gezegd, de meeste motorhotels in Duitsland zijn gewoon prima.Verwacht geen overdadige luxe, pracht en praal. Maar gewoon een prima kamer met een goed bed, een schone douche en...

Rüdesheim am Rhein

Rüdesheim am Rhein

Betoverend Rüdesheim am Rhein: Ontdek de Drosselgasse, bewonder het Niederwalddenkmal en meer. Rüdesheim am Rhein in Duitsland. Dit charmante stadje, gelegen aan de oevers van de Rijn, staat bekend om zijn pittoreske straatjes, historische bezienswaardigheden en...

7 Redenen om een pretpark te bezoeken

7 Redenen om een pretpark te bezoeken

Ik bezoek graag een pretpark. Al zal ik mijn park op iets andere criteria selecteren dan een gezin met kleine kinderen, het is een ideaal dagje uit voor iedereen. Ik heb al de nodige pretparken van mijn lijstje mogen wegstrepen. De Efteling uiteraard, ben de tel kwijt...