Ik hoorde voor het eerst van pretpark Europa-park, Duitsland in 2009 tijdens onze motorvakantie in het Schwarzwald, toen we bijna dagelijks langs de reclame- en wegwijzer-borden reden met de motoren. Pas na thuiskomst ontdekte ik via Google dat Europa-park een pretpark was. En best een groot pretpark. Gemiste kans dus, aangezien wij beiden wel enthousiast worden van een achtbaan. Na jaren vooruit schuiven en andere soorten vakantieplanning, dit jaar de knoop doorgehakt om dit park eens te bezoeken. En aangezien dit attractiepark niet bij iedereen bekend is, besloten er eens een blog aan te wijden. Want attractiepark Europa-park staat na ons bezoek op nummer 1.
Vind je de Efteling, Phantasialand en EuroDisney leuk, lees dan vooral verder.

Europa-park Duitsland - een wirwar aan achtbanen
Europapark Duitsland – een wirwar aan achtbanen

Waar ligt Europa park Duitsland?

Pretpark Europa-park ligt in Rust, Duitsland. Met meer dan 100 attracties, vele geweldige shows, 13 achtbanen en 19 themagebieden overtreffen zelfs je stoutste verwachtingen. Het niet alleen Duitslands grootste attractiepark, maar ook een van de best bezochte parken in Europa. Het park ligt in het Zwarte Woud. Maar liefst 14 Europese landen vormen het thema van dit bijzondere park. Bezoekers die de tijd nemen, zullen genieten van de vele details en zich 14 keer in een ander land wanen. Behalve de architectuur is ook het eten in het themagebied afkomstig uit het betreffende Europese land.

In weinig parken krijg je zoveel attracties en shows voorgeschoteld als in dit park. En de diversiteit van de attracties zorgt ervoor dat iedereen aan zijn trekken komt. In elk themagebied zijn er familie- en kinderattracties. Europa-park is een pretpark voor jong en oud. Liefhebbers van achtbanen komen hier helemaal aan hun trekken, het park telt er maar liefst 13. In Megacoaster ‘blue fire’ word je in 2,5 seconde naar 100 km/u afgeschoten.

Hoeveel achtbanen zijn er in Europa-Park, Rust, Duitsland.

Onder de vele attracties die dit betoverende pretpark te bieden heeft, zijn de achtbanen ware pareltjes die de harten van sensatiezoekers sneller doen kloppen. Europa-Park kent maar liefst 13 achtbanen. Van de duizelingwekkende afdalingen tot de sensationele loopings, de verscheidenheid aan achtbanen in Europa-Park is ronduit indrukwekkend.

 • Alpenexpress “Enzian”
 • ARTHUR
 • Atlantica SuperSplash
 • (kindeachtbaan) Ba-a-a Express
 • Blue fire Megacoaster
 • Bobbaan
 • Euro-Mir
 • Eurosat – Can Can Coaster
 • Matterhorn-Blitz
 • Pegasus YoungStar Coaster
 • Silver Star
 • WODAN – Timburcoaster
 • Waterachtbaan Poseidon
Europa-park Duitsland

Europa-park, beste attractiepark ter wereld

In 2017 ontving Europa-park de verdiende tweede plek in de top vijf van de populairste bestemmingen in Duitsland. Tevens heeft Europapark door reizigers en bezoekers van TripAdvisor de derde plek gekregen van de 25 beste attractieparken ter wereld!
In 2017 vond tevens de uitreiking van de ‘Golden Ticket Awards’ plaats waar EuropaPark na 2014, 2015 en 2016 ook dit jaar de award voor beste attractiepark ter wereld ontving! (bron)

Europa-park Duitsland

Europa-park Hotels

Overnachten bij Europa-park. Europa-park zelf heeft enkele prachtige hotels die zeer de moeite waard zijn. Je kunt hier altijd eens vrijblijvend naar binnen wandelen om een hapje te eten of te genieten op het terras. Iets wat wij de eerste avond deden bij Hotel Bellrock. Mocht je echter wat meer op de centjes willen letten, accomodaties genoeg in het aangrenzende dorp Rust.

Is Europa-Park in 1 dag te doen?

Voor dit bezoek hadden we drie nachten in een pension in het dorp geboekt. Drie nachten gaf ons de kans om één dag op het gemak heen te reizen, twee dagen het park te bezoeken, en een dag terug te reizen. De reis vanuit Maastricht is zo’n 480 kilometer.

En twee volle dagen heb je dan ook echt nodig om het hele park goed te zien en alle attracties te beleven

Maar genoeg getypt, tijd voor meer beeldmateriaal! Want behalve Supergave achtbanen is het ook een park om heerlijk genieten van al het moois

Europa-park Duitsland Rust
Wodan - Europa-park Duitsland
Wodan – Europapark Duitsland
Pretpark Europa-park Duitsland
Europa park Duitsland
Europa-park Duitsland
Europa-park Duitsland
Europapark Duitsland
Achtbaan Euro-Mir. een draaiende achtbaan in het attractiepark Europa-Park in het Duitse Rust.
Achtbaan Euro-Mir. een draaiende achtbaan in het attractiepark Europa-Park in het Duitse Rust.
Europapark
Wodan (op de achtergrond) - Europapark Duitsland
Wodan (op de achtergrond) – Europa park Duitsland
Bij Hotel Bellrock

Ben jij al eens in dit te gekke pretpark geweest? En zo ja, wat vond je ervan?

Ben je op zoek naar iets korter bij huis? Lees dan het verslag over Phantasialand dat Marguerita maakte.