Meteen naar de inhoud
Extreme Cheapskates
Home » Extreme Cheapskates – Bespaar Tips

Extreme Cheapskates – Bespaar Tips

Oké, de titel Extreme Cheapskates is een beetje overdreven, maar besparen, wie wil het nu niet. Ik probeer ik elk geval mijn best te doen elke maand geld over te houden door op de kleintjes te letten.

Hieronder mijn tips.

Extreme Cheapskates – mijn bespaartips

 • Bewaar de zakjes die om de appels, peren en ander los fruit gaan. Vooral bij Appie wordt dit gedaan. Ik gebruik ze vervolgens als ik de kattenbak leegschep of de aardappels schil.
 • Maak vooraf een boodschappen lijstje en probeer je daar aan te houden. Ik maak bijvoorbeeld zoveel mogelijk een weekplanning qua eten, controleer ook wat in de bonus is en stel aan de hand daarvan mijn boodschappen lijst samen.
 • Ga eens door je kasten, laden en check je voorraadplanken. Zet eens bij elkaar wat hetzelfde is. Zo kwam ik er laatst achter dat ik iets van zes flessen en/of potten bodylotion op voorraad heb. Maak deze voorraad dan ook eerst op! Niet kopen is ook geld overhouden!
 • Alhoewel ik een beetje erg verzot ben op de Zwitsal geur van Robijntje wasverzachter zou je kunnen vervangen door azijn.
 • Groente weggooien. No way! Maak er een lekker vers soepje boordevol vitaminen van. Dat wat weer over of te veel is kun je in porties invriezen.
 • Bijna overrijpe bananen kun je schillen, in schijfjes snijden en bewaren in de vriezer. Je kunt ze dan nog prima gebruiken voor in een heerlijke smoothie.
 • Naar het schijnt kan ook geraspte kaas de vriezer in (zag ik laatst bij #savewithjamie). Ik heb het helaas nog niet kunnen proberen.
 • Je conditioner bijna op? Laat er eens een klein beetje warm water bij lopen, schud de fles eens goed en zet ‘m op zijn dop/kop. Verrassend welke hoeveelheid daar de volgende keer nog uitkomt.
 • Online shoppen? Check eerst Bonusway. Maak een account aan en alvorens je bij je favoriete webshop gaat kopen, bezoek je eerst Bonusway en klikt daar door naar de webshop van je keuze. Ik heb altijd enkele procenten korting bij mijn favoriete webshops als bol, AboutYou, Zooplus, Body & Fit Shop. Vele kleine procenten maken  op den duur een leuk bedrag dat je kunt laten uitbetalen.

Heb jij nog eenvoudige besparing tips? Ik zie ze graag terug in de comments!

Tags:

15 reacties op “Extreme Cheapskates – Bespaar Tips”

 1. Gebruik tasjes die je in de winkel krijgt als afvalzak.
  Goeie tips, maar azijn bij de was lijkt me vies.
  Dat van die geraspte kaas klopt. Werkt prima…

 2. Goeie tips. Heb ergens gelezen dat de geur van azijn verdwijnt eens de was droogt. Mijn tip – maar die ligt voor de hand – zou zijn: voorraden hamsteren bij aanbiedingen van producten die je vaak gebruikt.

 3. Van de banaan en de conditioner ken ik nog niet, thx!

  Betreft azijn; dat is in je was minder vies dan het klinkt. Zolang je niet overdreven veel gebruikt ruik je het niet naderhand en neutraliseert juist. Overigens ook heel goed voor je wasmachine (voorkomt kalk en lost zeep resten op, ik doe dit om de 3 maanden op 60 graden of hoger) én de kleuren in je kleding blijven kleurvaster met azijn, vooral zwarte kleding blijft langer zwart.

 4. Ik had een hele poos geleden het azijn verhaal al uitgeprobeerd, in bovenstaande verhaal link ik dan ook naar een blogpost daarover. Geen geurtjes, geen strepen meer in je zwarte was en het ontkalkt ook nog eens 😉

  1. Oh ja ik had niet door dat er een link staat. Ik vind het ook een fijne ontdekking (kende dit “trucje” eerst niet). Lang leve grootmoeders huishoudelijke weetjes 😉

 5. Een boodschappenlijstje maak ik zeker, want anders loop ik als een kip zonder kop door de supermarkt heen en ja, ik merk ook echt dat ik goedkoper uit ben dan zonder een lijstje…

 6. Handige tips!
  Eten gooien wij ook nooit weg. Zonde. We kopen inderdaad niet te groot in, dat scheelt ook weggooien.
  Verder neem ik altijd zelf tassen mee als ik boodschappen ga doen en als ik naar de stad ga. Scheelt plastic tasjes. De plastic tasjes die ik krijg, gebruik ik als vuilniszak.

 7. Goede tips idd, ik doe de meeste al! Een zogenaamd ‘huishoudboekje’ maken heeft mij ook erg geholpen! ALLES noteren wat betreft je inkomen en uitgaven in een prachtig excel bestandje…love it ;p

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.