Favoriete iPhone Apps

Favoriete iPhone Apps

Een tijdje terug gooide ik op Twitter de vraag mij te voorzien van een steekwoord/onderwerp om over te bloggen, aan de hand daarvan vroeg Serena me naar mijn favoriete iPhone apps van de afgelopen maand.  Ik heb het onderwerp ietwat aangepast naar nieuwe favo apps en all-time favo apps.

Mijn iPhone zes plus screen
Mijn iPhone zes plus screen

Nieuwe Favoriete iPhone Apps

 • Hardlopen met Evy. Prima app en trainings programma wat je helpt je eerste vijf of tien kilometer te hardlopen. Lees ook hier mijn ervaring met de eerste twintig lessen.
 • Nike+ Running. Houd tijdens mijn hardlooprondjes met Evy bij hoe hard ik ga, calorieverbruik en hoeveel kilometers ik afleg. Prettiger dan bijvoorbeeld Runkeeper, deze crashte me toch iets te vaak.
 • Nike+ Training Club: onlangs ontdekt naar aanleiding van bovenstaande running app. Ik gebruik deze app nog geen week en ben redelijk enthousiast. Het bevat thuis sport programma’s in veel variaties. Kort (7 min), lang (45 min), met of zonder dumbbells of bijvoorbeeld KettleBell. Total body workout of de specifieke probleem gebieden, ik ben het allemaal al tegengekomen. Deze app wordt momenteel aan ern grondige test onderworpen.
 • Spotify! Ik gebruik deze dienst nog niet zó lang, maandje of twee, maar hij is redelijk snel bij mijn favorieten beland. Echt, ik zet geen muziek meer op mijn iPhone (ruimte besparing). Ik beluister mijn favoriete muziek alleen nog maar via deze dienst en app.

All-time Favoriete iPhone Apps

 • Het veelvuldig gebruikte Wunderlist. Ik maak er blogconcepten in. Of gooi er wat steekwoorden in voor een toekomstige blogpost ideeën. Maar ook andere lijstjes voor bijvoorbeeld de boodschappen, huishoudelijke taken of klusjes rondom het huis. Handige is dat je je lijstjes met anderen kunt delen.
 • Dropbox. Mijn online harde schijf die overal toegankelijk is. Ik heb er bijvoorbeeld een mapje op staan met daarin een kopie van mijn idkaart en rijbewijs. Altijd handig als je het document maar weer eens nodig hebt.
 • Instagram: hoeft denk ik geen verdere uitleg 😉
 • MyFitnessPal: Maakt mij heel bewust van wat ik allemaal eigenlijk eet en het aantal (slechte) calorieën. Het klopt nou eenmaal wat ze zeggen; elk pondje gaat door het mondje. De app heeft een zeer uitgebreidde database met voedingsmiddelen. Werkt ook samen met verschillende apps om gegevens uit te wisselen (zoals Bijvoorbeeld RunKeeper die dan weer je verbrandde calorieën doorgeeft.)

Ben jij bekend met bovenstaande Apps? En heb je misschien nog tips voor me?

Ook leuk:

13 reacties

 1. Ik gebruik DB veel maar ook de app van DirectLease Hier kun je kijken welke benzine pomp in de buurt het goedkoopst is, vind ik best makkelijk. Ook de Canon Iepp app gebruik ik veel om foto’s te printen oh en buiten DB heb ik ook Drive van Google, die heeft meer opslag en dat gebruik ik voor mijn hobby . En natuurlijk de ING app 🙂

 2. Leuk om te lezen welke apps je zoal gebruikt! Ik heb runkeeper laatst wel geïnstalleerd maar nog niet echt gebruikt. Verder heb ik de een paar fotobewerkingsapps voor Instagrams en wat collage makende apps…

 3. Die hardlopen met Evy hoor ik inderdaad veel mensen over! Binnenkort maar eens downloaden 🙂 Instagram vind ik ook geweldig. Verder gebruik ik zelf de WordPress app regelmatig om o.a. mijn statistieken te checken of te reageren op reacties. Google Drive, dat is een soort dropbox. Daarnaast: Funda voor het kijken naar huizen haha en natuurlijk mijn Rabo en ING app altijd handig als het in de buurt is.

 4. Dankjewel voor het linkje en leuk dat je mijn idee mee hebt genomen.
  Ik ben sinds kort ook overgestapt naar Wunderlist. Erg handig dat deze ook de herinneringen in de agenda zet, maakt het allemaal net iets completer.
  Spotify is hier ook favoriet, maar ik luister ook graag naar podcasts in Overcast en gewoon raiozenders in TuneIn Radio.

 5. Wat leuk om te zien wat jouw favoriete apps zijn. Ik vind runkeeper dus wel heel fijn, maar komt omdat hij bij mij nog niet gecrashed is haha… 😉 Voorderest instagram en spotify ook 🙂 X

 6. Ik gebruik Fitness Pal ook en het heeft mij echt bewuster gemaakt om gezonder te eten. Ook bleek dat ik eigenlijk veel te weinig eet… nu probeer ik meer gezonde tussendoortjes te eten.

 7. Dropbox is echt ideaal. Met Wunderlist moet ik eens wat meer doen. Lijkt me zo handig, maar ik doe er zo weinig mee 😉 Ik gebruik zelf Breeze om mijn stappen op een dag te monitoren. Fijne app!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.