Fietsen in Oostenrijk – Jägersee

Fietsen in Oostenrijk - Jägersee

Dat fietsen in Oostenrijk zo ontzettend leuk zou zijn had ik niet verwacht. Vooral met een e-bike is fietsen in Oostenrijk een superleuke manier om de omgeving beter te verkennen. We hadden thuis al uitgedokterd dat we tijdens ons verblijf in het Salzburgerland e-bikes wilden huren om hiermee naar de Jägersee te fietsen, daar te pauzeren om daarna verder te fietsen richting de Tappenkarsee. Dat laatste kan helaas niet, maar daarover later meer.

De Jägersee ligt aan het einde van de weg waar ons hotel aan ligt en het hoogteverschil is niet al te groot. Een prima route dus om eens te kijken of een fietstocht door het mooie Oostenrijk ons wel zou bevallen.

Jägersee - Fietsen in Oostenrijk
De grote weg richting Jägersee

Onervaren als we zijn fietsen we op de heenweg richting de Jägersee vooral over de grote weg. Na ongeveer driekwart van de rit komen we erachter dat er naast de grote weg een super mooi aangelegd fietspad loopt.

De sfeer wordt gelijk anders als we besluiten over dat fietspad verder te fietsen. Het fietspad ligt namelijk net achter de huizen, weg van de drukke doorgaande weg. Geen langsrazende auto’s meer, maar genieten van de rust, de bergen en de mooie landschappen.

Watervalletjes op weg naar de Jägersee.
Fietsen in Oostenrijk langs de Kleinarlerbach.

Jägersee

De Jägersee is een schilderachtig meer aan het eind van het dal van Kleinarl. Het ligt op een hoogte van 1099 m in het Radstadter Tauern. Zoals de hoger gelegen Tappenkarsee, wordt de Jägersee doorkruist door de Kleinarlerbach en zo voorzien van vers (smelt)water. Rond het meer ligt een vlak wandelpad, er ligt een gezellig terras en je kunt er een roeiboot huren. De wandeling om de Jägersee is een korte wandelroute, binnen een uur ben je klaar. 

Tappenkarsee

De Tappenkarsee is een schitterend meer hoog gelegen in het dal van Kleinarl. Het ligt op een hoogte van 1.762 meter en is een natuurlijk stuwmeer. Aan de zijkant van het meer rijzen de berghellingen steil omhoog tot een hoogte van circa 2.400 meter.

Vanaf de Jägersee gaat er ook een wandelpad richting Tappenkarsee. Vanaf de parkeerplaats bij de Jägersee is het ongeveer 3 uur lopen. In de zomer is het mogelijk om met de auto nog een stuk verder te rijden tot de Schwabalm. vanaf daar is de wandeltocht slechts 2 uur. (bron)

Pauzeren bij de Jägersee

Na de route over het fietspad verder te hebben vervolgd komen we aan bij de Jägersee. Ik had voor vertrek al foto’s gezien van dit meer. Maar dat het in werkelijk ook écht zo mooi zou zijn… Genieten daar.

We nemen ook plaats op het terras om de beentjes wat rust te gunnen, de inwendige mens te verzorgen en te genieten van het prachige zicht op de Jägersee.

de Jägersee
de Jägersee
de Jägersee
de Jägersee
Roeibootjes bij de Jägersee

[shopsuite_snippet id=5979]

Van de Jägersee naar de Tappenkarsee

Na onze pauze bij de Jägersee stappen we we weer op onze fietsen om verder te gaan richting de Tappenkarsee. Wij zijn tot aan de Schwabalm gekomen mét de fiets. Daarna is het gewoon afgesloten voor fietsers en al het andere verkeer. Te voet verder is de enige optie.

Aangezien wij geen fietssloten bij ons hebben en wij de gehuurde fietsen ook niet onbeheerd achter willen laten, zijn we omgedraaid om terug te fietsen richting de Jägersee. De voor niks gefietste kilometers zijn echter absoluut geen straf gezien de woeste maar mooie natuur.

op weg naar de Tappenkarsee
op weg naar de Tappenkarsee

Vanaf de Jägersee terug naar het fietsen-verhuurwinkel, fietsen we het mooie fietspad volledig. Onderweg komen we nog veel moois tegen. Het zonnetje, wat ons in de ochtend nog in de steek liet, laat zich ondertussen volop zien en het is gewoon genieten. We nemen vaker dan nodig gewoon, omdat het kan, een pauze om te genieten van dit prachtige land.

Fietsen in Oostenrijk - Langs dit soort woeste natuur.
Fietsen in Oostenrijk - genieten!
Fietsen in Oostenrijk - Mooi aangelegde fietspaden. Weg van de drukke weg.
Fietsen in Oostenrijk - voor herhaling vatbaar.

Fietsen in Oostenrijk gaan we vaker doen!

Fietsen in Oostenrijk is dan ook iets wat we in de toekomst zeker vaker willen gaan doen. Zeker nu wij sinds kort beschikken over een uitstekende fiestendrager. Iets wat tijdens deze trip nog niet aan de orde was.

Beschik je niet over een eigen fiets of heb je geen mogelijk om deze mee te nemen, het huren van fietsen is in Oostenrijk super makkelijk te regelen. De enige tip die ik je mee kan geven, reserveer op tijd je dag!

Fietsen in Oostenrijk. Huur een e-bike en fiets naar de schitterende Jägersee. Pauzeer op het terras, maak een wandeling of huur een roeiboot.

Heb jij wel eens een fietstocht gemaakt in Oostenrijk. Of een wandeling rond de Jägersee gemaakt?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

13 Comments

 1. Kiki Hasselton

  vroeger veel op vakantie geweest in oostenrijk met het gezin. was altijd heerlijk, mooie lange bergwandelingen gemaakt

  Reply
 2. Nicole Orriëns

  Ik kan me voorstellen dat een ebike in de bergen wel zo prettig is.

  Reply
 3. Simone

  Wat is Oostenrijk toch een prachtig land. Zou er graag nog eens doorheen reizen. Heerlijk!

  Reply
 4. Renata Feyen

  Ik dacht even dat je ging zeggen dat het fietspad heel wat slechter was, maar gelukkig niet – mooi landschap zeg 🙂

  Reply
 5. rachel

  wij gingen elk jaar naar Oostenrijk voor wintersport! het is een prachtig land en ook super om op de fiets te mogen ervaren 😀

  Reply
 6. Merel | De Mamagids

  Nooit gedaan, maar krijg meteen zin om erheen te gaan. Wat is het daar prachtig! Kan me voorstellen dat je van zo’n fietstocht helemaal tot rust komt. Eentje om te onthouden voor een toekomstige vakantie!

  Reply
 7. Nadia

  Wat ziet het er daar prachtig uit! Ik ben nog nooit in Oostenrijk op vakantie geweest, maar ik hoor er steeds meer goede berichten over. Fietsen is dan niet zo mijn ding, maar als ik het zo zie dan kan je er ook heerlijk wandelen.

  Reply
  • Saskia

   Ja wandelen is ook een prima alternatief. Al denk ik dat je ook dat niet ongeoefend moet gaan doen. Heb me ooit behoorlijk verkeken met een korte wandeling door de bergen.

 8. Sherry

  Wow ik zou hier zo graag een keertje heen willen. OmG wat een mooie landschap.

  Reply
 9. Wanda

  Nog nooit in deze regio geweest, maar het staat zeker weten op mijn lijstje. Ik vind Oostenrijk een fantastisch land en qua landschap heb ik altijd het gevoel alsof ik dwars door een ansichtkaart rijd. Fietsen hebben we nog niet gedaan in Oostenrijk, wel veel gewandeld.

  Reply
 10. Caroline

  Ik zie mij eerlijk gezegd niet de bergen op en af fietsen, maar als wandelvakantie vind ik het een topbestemming.

  Reply
 11. Tessa

  Oh, ik krijg van de foto’s al zin om de wereld in te trekken. Dit jaar zou mijn eerste reis in 8 jaar op de planning staan. We weten allemaal hoe dat afgelopen is. Hopelijk gaat het volgend jaar

  Reply
 12. MC Kleuver

  Niets is vervelender dan over de grote weg fietsen en daarna pas achter komen dat een goed fietspad dichtbij is. De foto met de twee bootjes bij het water vind ik prachtig. Mooi contrast!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Mauritius, Tropisch genieten

Mauritius, Tropisch genieten

Dan zit je op een zonnige maar koude februari dag op een terrasje in Maastricht en besluit je dat je volgende trip naar een tropisch eiland met wuivende palmen en witte standen zal zijn. Een keer wat anders dan het favoriete Oostenrijk. En na een aantal google-sessies...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Mijn ervaring bij het Bed, Bites & Business hotel Rotterdam

Begin februari, na behoorlijk wat geschuif met data vanwege vervelende lock downs vertrekken we eindelijk richting Rotterdam voor een overnachting bij Boutique Hotel Rotterdam ofwel Bed, Bites & Business hotel Rotterdam. Rotterdam is voor ons best een eindje...