Meteen naar de inhoud
Fietsroute Rondom Geul en Maas
Home » Fietsroute Rondom Geul en Maas

Fietsroute Rondom Geul en Maas

Met de aanschaf van onze fietsen afgelopen Mei 2020 ontstond ook het idee om eens wat vaker een pre-made fietsroute te rijden. Middels die voorgemaakte fietsroutes ontdek je mooie nieuwe wegen en kom je op plekken die zelf waarschijnlijk helemaal niet verzint. En dat zijn nu juist dingen waar ik van hou, onbekende plekken ontdekken! Ook al is dat in het voor mij redelijk bekende Maastricht en Zuid-Limburg. Deze fietsroute rondom de Geul en Maas bracht mij dan ook op plekjes waar ik nog nooit was geweest.

Toen we nog motor reden werden onze tripjes vaak opgenomen en vermaakt tot filmpjes. Toen nog door de man. Nu neem ik het edit-stokje over. Als wij een leuke fiets-route hebben ontdekt en gefilmd dan zal ik deze delen op mijn blog. Op deze manier krijg je een betere kijk of deze route misschien ook wel iets voor jou is.

Fietsroute Rondom Geul en Maas

Dus toen het op 3 maart prachtig zonnig weer was besloten we een route te fietsen die ik al een tijdje had klaarliggen. Een route die vlak bij Maastricht ligt: Fietsroute Rondom Geul en Maas. Het officiële start- en eindpunt is bij het station van Meerssen. Je kunt hier prima je auto parkeren mocht je wat verder weg wonen.

Fiets mee op de auto? 10 top fietsendragers.

Zelf hebben wij de het start en eindpunt gelaten voor wat het is en zijn vanaf een voor ons handiger punt de route ingereden. Wel hebben we deze route in zijn geheel gereden. En hij valt niet tegen. De fietsroute van loopt van Meerssen, Rothem, Maastricht (noord), Borgharen, Itteren, Bunde en Geulle en via allerlei andere leuke Limburgse dorpjes weer terug naar Meerssen.

De route is 28,6 km lang en gaat grotendeels over redelijk vlakke wegen. Het enige pittige stuk in de route is de Slingerberg. Maar als je net zoals ons over e-bikes beschikt is ook die een peulenschilletje!

Ik vond de Fietsroute Rondom Geul en Maas Meerssen via de website van Visit Zuid-Limburg. Je vind daar de knooppuntenlijst. En de downloadbare route mocht je een fiets-navigatie tot je beschikking hebben.

Fietsroute Geul en Maas - Kasteel Geulle
Fietsroute Geul en Maas – Kasteel Geulle

Persoonlijk vond ik dit een heerlijke route. Wij reden ‘m op een mooie zonnige dag in maart. Maar ik ga ‘m zeker nog eens fietsen van de zomer, als hopelijk de terrassen weer geopend zijn.

Ga jij wel eens recreatief fietsen? En zo ja, een route of gewoon de neus achterna?

Meer Limburg:

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag. Jij betaalt zelf niets extra’s! Door te klikken en te kopen via deze links kan mijn blog blijven bestaan.

7 reacties op “Fietsroute Rondom Geul en Maas”

  1. Sinds ik wandel verslaafd ben, fiets ik nog maar weinig. Toch weer eens oppakken. Fietsen in Zuid-Limburg is altijd een goed idee, daar is het zo mooi

  2. Nee ik fiets zelf helemaal niet. Houd er niet zo van. Maar ik wandel wel graag en dan vind ik het leuk om eens een route te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.