Met de aanschaf van onze fietsen afgelopen Mei 2020 ontstond ook het idee om eens wat vaker een pre-made fietsroute in en om Maastricht te rijden. Middels die voor-gemaakte fietsroutes, zoals deze Fietsroute Rondom Geul en Maas, ontdek je mooie nieuwe wegen en kom je op plekken die zelf waarschijnlijk helemaal niet verzint. En dat zijn nu juist dingen waar ik van hou, onbekende plekken ontdekken! Ook al is dat in het voor mij redelijk bekende Maastricht en Zuid-Limburg. Deze fietsroute rondom de Geul en Maas bracht mij dan ook op plekjes waar ik nog nooit was geweest.

Toen we nog motor reden werden onze tripjes vaak opgenomen en vermaakt tot filmpjes. Toen nog door de man. Nu neem ik het edit-stokje over. Als wij een leuke fiets-route hebben ontdekt en gefilmd dan zal ik deze delen op mijn blog. Op deze manier krijg je een betere kijk of deze route misschien ook wel iets voor jou is.

Fietsroute Rondom Geul en Maas

Dus toen het op 3 maart prachtig zonnig weer was besloten we een route te fietsen die ik al een tijdje had klaarliggen. Een route die vlak bij Maastricht ligt: Fietsroute Rondom Geul en Maas. Het officiële start- en eindpunt is bij het station van Meerssen. Je kunt hier prima je auto parkeren mocht je wat verder weg wonen.

Fiets mee op de auto? 10 top fietsendragers.

Fietsroute rondom Geul en Maas. vlakke fietsroutes limburg. Nederland. Maastricht

Zelf hebben wij de het start en eindpunt gelaten voor wat het is en zijn vanaf een voor ons handiger punt de route ingereden. Wel hebben we deze route in zijn geheel gereden. En hij valt niet tegen. De fietsroute van loopt van Meerssen, Rothem, Maastricht (noord), Borgharen, Itteren, Bunde en Geulle en via allerlei andere leuke Limburgse dorpjes weer terug naar Meerssen.

Fietsroute rondom Geul en Maas. vlakke fietsroutes limburg. Nederland. Maastricht

Deze redelijk vlakke fietsroute Rondom Geul en Maas is 28,6 km lang. Het enige pittige stuk in de route is de Slingerberg. Maar als je net zoals ons over e-bikes beschikt is ook die een peulenschilletje!

Ik vond de Fietsroute Rondom Geul en Maas Meerssen via de website van Visit Zuid-Limburg. Je vind daar de knooppuntenlijst en de downloadbare route mocht je een fiets-navigatie tot je beschikking hebben.

Fietsroute Geul en Maas - Kasteel Geulle
Fietsroute Geul en Maas – Kasteel Geulle

Persoonlijk vond ik dit een heerlijke route. Wij reden ‘m op een mooie zonnige dag in maart. Maar ik ga ‘m zeker nog eens fietsen van de zomer, als hopelijk de terrassen weer geopend zijn.

Meer Maastricht?

Meer fietsen?

Ga jij wel eens recreatief fietsen? En zo ja, een route of gewoon de neus achterna?


Saskiadenkers.nl maakt gebruik van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.

Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.