Of het nu is met de auto, het vliegtuig of op de motor, ik hou van reizen. Heerlijk! Een van de leukste dingen om te doen. Nieuwe plekken ontdekken, het ervaren van verschillende culturen en het aanschouwen van prachtige landschappen. Helaas is reizen niet altijd een sprookje. Hieronder 10 keer frustratie op reis. 10 redenen waarom reizen niet altijd een feestje is.

Huisdieren

Hoe graag ik ook op reis ga, ik vind het elke weer weer even vreselijk om mijn twee katten-kindjes achter te laten. Ja, ze worden goed verzorgd, ze komen totaal niets te kort. Ze krijgen hun natje en droogje, hebben de meest knusse plekjes om te slapen en hun speeltjes liggen altijd klaar. Maar toch, elke keer weer blijft het moeilijk om de deur achter me dicht te trekken.

Toeristen

Ja, ik ben er ook een, een toerist. Maar toch, ik erger me soms zo erg aan andere toeristen. Mensen die dwars door je te maken foto lopen bijvoorbeeld. Of die mensen die net té aanwezig zijn dat ook té luidruchtig laten merken. Of wat dacht je tijdens dat all-you-can-eat buffet, tot drie keer toe een berg eten opscheppen en dan maar voor de helft het bordje leeg eten, waardoor meer dan de helft de prullenbak ingaat.

Handdoekje leggen

Handdoekje leggen. Echt he. Mensen die je ’s morgen om 7 uur hun handdoekje ziet neerleggen op het voor hun perfecte plekje. Vervolgens zie je ze pas weer tegen 16.00 uur verschijnen voor het zonnebadje.

De nummer 1 bron van frustratie op reis: Vertraging

Vertraging en files zijn de nummer 1 bron van frustratie op reis. Vertraging horen er helaas bij. En het meest frustrerende aan een vertraging is dat je vaak een eventuele aansluiting mist. En dan het wachten, hangen en tijd doden.
Gelukkig nog niet zo vaak hoeven meemaken. De langste vertraging had ik op de terugweg van Bonaire. Iets van vier uur. Gelukkig bestaat er nog zoiets als compensatie. En dus na onze reis een mooie claim ingediend en uiteindelijk €600 terug gekregen.

Files

Dat er files ontstaan, oke. Maar blijf dan in je rijbaan (tenzij uiteraard anders aangegeven) en zigzag niet van baan naar baan. Rits op tijd en niet op het allerlaatste moment. En let op die passerende motorrijder. Want ja, een motorrijder mag tussen een file door rijden. In Nederland dan, controleer vooraf aan je vertrek vooral de regels voor motoren in andere landen.

Krijsende kinderen, mijn grootste frustratie op reis

Krijsende kinderen in het vliegtuig, krijsende kinderen aan het ontbijt, krijsende kinderen bij het avond eten, krijsende kinderen in het zwembad. Kom op he! Zo niet mijn ding. Vandaar dat ik ook het liefst reis buiten het seizoen en vaak ook kies voor adults-only accommodaties.

Ziek worden

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar het kan iedereen overkomen: ziek worden op reis. Het eten is net even anders bereid, een ander klimaat, mindere hygiëne, het kan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld diarree krijgt. Balen natuurlijk!

Daarom dat ik dan ook altijd zorg voor een goede reisapotheek dat ik de eerste ongemakken zelf kan opvangen.

Formaat van je handbagage

Wist je dat het maximale formaat van je handbagage voor de verschillende vliegmaatschappijen anders is. Wat bijvoorbeeld bij KLM een prima formaat is, is bij emirates weer te groot. Super frustrerend. En om nou voor elke vlucht een ander formaat handbagage koffer aan te schaffen gaat me ook te ver.

Beenruimte

Nu we het toch over vliegen hebben. Die beenruimten het vliegtuig. Man man.
Bij een vlucht tot vier uur neem ik het voor lief. Maar is de vlucht langer dan heb ik de extra centjes er wel voor over om wat extra beenruimte te hebben.

Oops, foutje bedankt

Het frustrerende moment waarop je beseft dat je camera die epische zonsondergang niet heeft opgeslagen, maar wel 500 foto’s van je eigen vinger. Of dat je toch beter op de volautomatisch stand had moeten fotograferen op die ene plek waar je waarschijnlijk nooit meer komt.

Kortom, genoeg frustratie op reis te bedenken. Maar ze zullen mij niet tegenhouden in het verder ontdekken van de wereld. Het hoort er gewoon een beetje bij. En soms is het gewoon beter er de lol van in te zien.
Maar vertel me, wat is jouw grootste frustratie op reis?