Meteen naar de inhoud
Groene Smoothie met spinazie en banaan
Home » Groene Smoothie met Spinazie en Banaan

Groene Smoothie met Spinazie en Banaan

De zomer van 2013 is voor mij de zomer geweest van de groene smoothies. Eenmaal geproefd stond deze vitaminebom vaker als ontbijt of lunch op het menu en volgde er meestal wel een foto op Twitter of Facebook. Er is me dan ook regelmatig om het recept gevraagd. Bij deze dus he recept voor een groene smoothie met spinazie en Banaan.

Ingrediënten voor Groene Smoothie

  • 1 banaan. Geschild en in stukjes. Bevroren mag.
  • 2 handjes verse spinazie
  • 1 eetlepel gebroken lijnzaad.
  • Eetlepel Honing
  • Scheutje melk (rijst-, soja-, amandel, hazelnoot of koeienmelk. Het is maar wat ik in huis heb)
  • Optioneel: 1 eetlepel Chiazaad.
Groene Smoothie met Spinazie en Banaan

Bovenstaande ingrediënten in een blender, blenden tot een smakelijk geheel en klaar. Eenvoudiger kan het niet. De hoeveelheid melk kun je zelf variëren naar gelang dikte. Ik blijf meestal langzaam bijgieten totdat de blender ‘pakt’. Regelmatig doe ik er nog een paar schijven verse ananas bij. Of wat mango. Net wat ik maar in huis heb.

Smakelijk!

Weetje Gebroken Lijnzaad

Gebroken Lijnzaad is een bron van eiwit en rijk aan vezels. Lekker voor in de yoghurt of muesli. Lijnzaad bevordert een natuurlijke stoelgang en dient tevens als gezond ‘smeermiddel’ voor het transport van de voeding.

Weetje Chiazaad

Chiazaad is rijk aan vezels en een gezonde toevoeging aan smoothies en yoghurt. Chiazaadjes zijn rijk aan Omega 3 vetzuren. Belangrijke stoffen in Omega 3 zijn de essentiële vetzuren Docosahexaeenzuur (DHA) en Eicosapentaeenzuur (EPA). Zowel EPA als DHA kunnen bij een dagelijkse inname van 250mg een gunstige invloed hebben op het hart en de instandhouding van een normale bloeddruk.

Bewaren voor later – Pin het!

Groene Smoothie. Groene smoothies zijn gezond en zijn lekker als ontbijt, lunch of tussendoor. Ik geef je mijn favoriete groene smoothie recept met spinazie en banaan.

Ben je op zoek naar meer smakelijke smoothie recepten? Ik heb ze allemaal gebundeld onder de tag Smoothie.

Tags:

6 reacties op “Groene Smoothie met Spinazie en Banaan”

  1. Yum, erg lekker! Ik neem regelmatig bijna dezelfde variant. Ik za er ook eens honingbij gebruiken, lijkt me een goede toevoeging. Ben je dan ook fan ban havermout, heerlijk voor de wat koudere dagen!

  2. Pingback: Groene smoothie - Aan tafel bij Anna

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.