Er zijn ontzettend veel reisapps voor op je telefoon te vinden. Allemaal apps die jouw reis net even wat makkelijker maken. Maar ook gewoon leuke apps.
Reisapps zijn handig omdat ze toegang geven tot nuttige informatie en hulpmiddelen die helpen je reis te plannen maar ook zeker gemakkelijker en plezieriger maken. Denk aan Informatie over vluchten en accommodaties, kaarten en routebeschrijvingen. Reisapps bieden ook aanbevelingen voor restaurants, bars, attracties en bezienswaardigheden op basis van de locatie en de voorkeuren van de reiziger.

Ik ging op zoek naar de leukste en meest handige reisapps voor op je telefoon.

Google Maps

Google maps is een van de meest populaire en handige reisapps voor navigatie en het vinden van locaties op je bestemming. Tip: Je kunt offline kaarten downloaden zodat je geen dure data in het buitenland verbruikt.

Polarsteps

PolarSteps is een superleuke app om een verslag te maken van je mooie reis of weekend weg.
Met de app kun je automatisch je reisroute bijhouden door middel van GPS-tracking. Je foto’s en verhalen toevoegen aan je reisverslag(en). De app biedt ook inzicht in statistieken zoals de afgelegde afstand, de tijd die is besteed aan reizen en de bezochte locaties. Je kunt ook vrienden en/of familie uitnodigen om je reizen te volgen.

Mij volgen kan via polarsteps.com/SaskiaDenkers

TUI reisapp

Wij boeken vrij veel via Tui, dus deze reisapp staat standaard op mijn telefoon. Makkelijk uitzoeken en boeken van je volgende reis of citytrip. Maar ook inzicht in de details van je geboekte reis vind je hier snel op terug. Eventuele updates tijdens de reis komen altijd goed binnen en je hebt al je reisgegevens altijd bij de hand.

Booking.com

Booking.com is een populaire app voor het boeken van accommodaties, waaronder hotels, appartementen, hostels en resorts, over de hele wereld. De app biedt meer dan 28 miljoen accommodaties, van luxe hotels tot budgetvriendelijke hostels en bed & breakfasts, en stelt gebruikers in staat om gemakkelijk te zoeken en te boeken op basis van hun specifieke behoeften en voorkeuren.

Reisapp

De reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Deze blijkt ook na de corona periode erg handig te zijn. De app bevat een handig tabje “hulp bij nood”. Maar je kunt er ook kassabonnen in kwijt. Iets wat ik gedaan heb voor mijn dure fotocamera en de GoPro’s. Verder kun je er valuta, gewicht en volume in omrekenen.

TripAdvisor

TripAdvisor is een handige reisapp vor je telefoon en tevens website voor reizigers die op zoek zijn naar betrouwbare informatie en aanbevelingen voor hun volgende reisbestemming. Het biedt gebruikers de mogelijkheid om informatie te vinden en reviews te lezen over hotels, restaurants, attracties en andere reis gerelateerde zaken in verschillende bestemmingen over de hele wereld.

Uber

Hiermee kun je eenvoudig en snel een taxi boeken en betalen.

GGD Reist Mee

De GGD Reist Mee app is een mobiele applicatie van de Nederlandse Gezondheidsdienst voor reizigers die naar het buitenland gaan. De app biedt informatie over gezondheidsrisico’s en aanbevelingen voor vaccinaties en andere preventieve maatregelen.

De GGD Reist Mee app bevat informatie over meer dan 200 bestemmingen over de hele wereld. Gebruikers kunnen zoeken naar hun bestemming en informatie krijgen over de gezondheidsrisico’s die gepaard gaan met hun reis, evenals aanbevelingen voor vaccinaties en andere preventieve maatregelen die ze kunnen nemen.

Daarnaast bevat de app handige functies zoals een inpaklijst, een overzicht van de belangrijkste telefoonnummers voor noodgevallen in het buitenland en een optie om herinneringen in te stellen voor de vervaldatum van jevaccinaties.

Google Translate

Met google translate kun je eenvoudig woorden en zinnen vertalen in de taal van je bestemming.

Welke reisapps voor de telefoon zijn bij jou favoriet?

Hopelijk helpt deze lijst je bij het vinden van de beste reisapps voor op je telefoon voor jouw volgende avontuur! Welke reisapp ontbreekt er volgens jou nog op het lijstje?

Andere handige reis-lijstjes: