Home » Happy Weekend Tag

Happy Weekend Tag

Het is zaterdagmorgen en dus weekend. Jeij! Tijd om eindelijk eens deze “happy weekend Tag” te publiceren en een kijkje te geven in mijn vrije dagen. Niet dat die zo ontzettend spannend zijn 😉

1. Heb jij op zaterdag en zondag weekend of heb je op andere dagen vrij?
Ik heb de zaterdag en de zondag vrij. Om de andere week (elke even week) ook de maandag. Ik heb een contract van 37 uur en werk 8.15 uur uur per dag, zodat ik een keer in de twee weken nog een extra dagje weekend heb. Zo heerlijk!

2. Hoe laat sta je op in het weekend?
Zodra ik mijn ogen open 🙂 Ik ben geen uitslaper en ben meestal vroeg wakker (07.30/08.00 uur). En dan sta ik ook meteen op. Ervaring heeft geleerd dat ‘nog een keertje omdraaien’ bij mij meestal eindigt met migraine. Een voordeel, je hebt dan wel extra veel van je dag. En je ziet zo vroeg op de ochtend soms de mooiste zonsopkomsten.

mooie zonsopkomsten
mooie zonsopkomsten

3. Hoe ontbijt je in het weekend?
Niet anders als normaal. Lekker bakje havermout met een appeltje of banaantje. Af en toe maak ik een uitgebreider ontbijt voor twee met een gekookt eitje, verse broodjes en lekker beleg. Fijn muziekje op de achtergrond. Maar dat is afhankelijk van de diensten die mijn man draait.

Ontbijt!
Ontbijt!

4. Hoe ziet jouw weekend er meestal uit?
Rustig en structureel. De zaterdag ochtend bestaat uit een rondje huishouden; opruimen, stoffen, stofzuiger. Ook staat dan de wasmachine aan. De middag is dan vrij voor andere dingen. Dat kan een bezoekje aan de (schoon)ouders zijn, de stad in, werken aan mijn blog, lekker sporten of gewoon helemaal niets. Op de zondag ochtend wordt meestal de strijk weggewerkt onder het genot van wat muziek. Daarna wil ik nog wel eens aan mijn blog werken. De zondagmiddag is dan net als de zaterdag; vrij voor de leuke dingen.

5. Wat doe je het liefst in het weekend?
Het allerliefst ga ik erop uit. Frisse neus halen. Even afschakelen. En dat lukt meestal het beste door op de motor te stappen.
Maar tja, de motor staat al sinds ik terug ben van vakantie stil. En dat terwijl we een mega mooie nazomer en een schitterende herfst hebben gehad!

Weekendje weg met de motoren

6. Wanneer plan jij je activiteiten voor het weekend?
Eigenlijk niet. Het komt zoals het komt. Eventuele afspraken wil ik wel graag tijdig weten zodat dit vast staat in de agenda en ik daar de rest van de planning op aan kan passen.

7. Ben je ook bezig met je studie of werk in het weekend?
Nee. Weekend is weekend. Tijd om af te schakelen en de batterij opnieuw op te laden.

8. Hoe laat ga je naar bed in het weekend?
Wanneer ik daar zin in heb. Meestal rond een normale tijd 23.00 – 00.00. Ik heb nu eenmaal een beetje regelmaat nodig (ook hier speelt migraine weer een rolletje in). Soms wordt het wel eens een latertje omdat we helemaal into een serie zitten, of vanwege een verjaardag.

Dit weekend
Dit weekend heb ik niets bijzonders op de planning. Ik ben ziek thuis en ga proberen mijn rust verder te zoeken. We zitten midden in een serie (the Killing) en het is best wel heel erg spannend – Need I Say More 🙂

8 Comments

 1. Petra
  22 november 2014 / 10:52

  Zo plan ik mijn weekend ook het liefst. Fijn weekend meid!

 2. 22 november 2014 / 15:04

  Fijne tag. En herkenbaar, ik heb mijn in weekenden ook het liefst wat ruimte om te doen waar ik zin in heb.
  Wat een prachtige foto van die zonsopkomst!

 3. 23 november 2014 / 19:34

  Erg leuke tag om te lezen. Je hebt de vragen leuk ingevuld. Jammer genoeg het weekend al bijna weer voorbij 😉

 4. 24 november 2014 / 10:39

  Los van het motorrijden lijkt het behoorlijk veel op mijn weekenden! Ook ik wil graag vantevoren weten van hoe en wat en hou het liefst ook voldoende tijd over om er op uit te gaan zodat de accu weer enigszins opgeladen kan worden…

 5. Serena
  24 november 2014 / 11:12

  Leuke tag!!! Ik neem hem niet over omdat ik ook vaak werk in het weekend… Is dus nooit hetzelfde.
  Je doet lekker rustig aan, daar is het weekend ook voor bedoeld!!!

 6. 25 november 2014 / 12:48

  Het lukt me nooit om in het weekend niet te werken of studeren. Ik heb weinig rust in m’n kont, er is altijd wel iets wat nog gedaan moet worden 😉

 7. jackiedeklerk
  27 november 2014 / 9:00

  heerlijke tag dit…
  ik draai me wel altijd nog even om, en dat is idd niet altijd even slim….

 8. 28 november 2014 / 17:17

  Leuk om te lezen dit! Wel fijn om zaterdagochtend en zondagochtend met het huishouden bezig te zijn en daarna vervolgens vrij te hebben. Ik doe het huishouden meestal overal tussendoor, wel wat minder rustig zo. Ik hoop dat je intussen goed opgeknapt bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.