Meteen naar de inhoud
Running 2017
Home » Hardlopen: Maastricht Mooiste 2018

Hardlopen: Maastricht Mooiste 2018

Afgelopen zondag 10 juni 2018 was dan eindelijk de dag aangebroken waar ik al weken vol spanning naar toe geleefd had. Mijn deelname aan Maastricht Mooiste 2018 en bovendien mijn eerste hardloop evenement.

Ik had gehoopt mezelf iets beter te kunnen voorbereiden, maar helaas gooide een dwarsliggende rug gooide het nodige roet in het eten. De twee maanden voorafgaand aan Maastricht Mooiste 2018 maar drie trainingen kunnen doen. Met afstanden die maar een klein beetje in de buurt kwamen van de 5k. Ik heb zelfs heel even getwijfeld mijn startnummer door te verkopen of weg te geven.
Maar die zondag ochtend voelde ik me goed genoeg om de poging toch te wagen.

Maastricht Mooiste 2018

Een beetje onwennig, zenuwachtig en mijn ogen uitkijkend van het aantal deelnemers stond ik rond 11 uur netjes klaar in startvak E.
Om 11.00 uur klonk het spreekwoordelijke startschot. Bij het passeren van de start-streep nog lopen rommelen met mijn runkeeper app op mijn apple-watch. Juist nu liet het ding het afweten, verdomme! Nou, dan maar zonder teller en gewoon genieten van alles om me heen. Indrukwekkend om te zien hoeveel verschillende soorten mensen er allemaal meelopen. Van jong tot oud, van super getraind tot na 100 meter al wandelend.

Voor ik het door had liep ik finish-lijn over! Alleen bij de 3,5 kilometer had ik het even heel erg moeilijk. Maar dankzij mijn buddies Jeroen en Terry ben ik niet gaan wandelen. Maar ook door de mensen langs de lijn, hoe dichter bij de eindstreep hoe meer aanmoedigingen, hoe meer adrenaline er vrij komt, hoe meer je je zelf geeft. Onbekende mensen die je aanmoedigen, hoe gaaf!

Mijn eerste officiele 5K race is dan ook een feit met 00:34:03.

Ik ben absoluut niet competitief aangelegd en ik hardloop al helemaal niet voor de cijfertjes. Toch heb ik de maandag na Maastricht Mooiste mezelf ingeschreven voor een volgende evenement. Ik ben stiekem een beetje benieuwd of er nog iets van deze tijd af te snoepen valt 🙂

1 reactie op “Hardlopen: Maastricht Mooiste 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.