Home » Het leed dat pre vakantiestress heet

Het leed dat pre vakantiestress heet

Ik dacht dat het iets typisch “mij” was. Maar een zoekactie in Google stelde mij gerust; Ik ben echt niet de enige met pre vakantiestress. Binnenkort is het weer zo ver: vakantie! Iets waar ik een heel jaar halsreikend naar uit kijk. Even helemaal de knop om. Ontstressen. Afschakelen. Genieten van de natuur, de schone lucht, de rust en van elkaar!

Maar voor het zover is, voordat ik de deur achter mij dicht trek en met een gerust hart mijn motor start gaat er heel wat aan vooraf. Ik probeer een en ander al in goede banen te leiden door checklijsten te maken en door ruim op tijd te starten en niet alles tot het laatst vooruit te schuiven. Maar toch ieder jaar is het weer prijs: de pre vakantiestress!

pre vakantiestress

Ik bedoel, mijn was moet volledig weggewerkt zijn en alles moet (al dan niet gestreken) in de kasten liggen of hangen. Mijn huis moet opgeruimd en schoon zijn, bij voorkeur inclusief schone ramen, fris gewassen gordijnen, schone ijskast en propere keukenkast-bovenkantjes. Ozzie en Senna mag het aan niets ontbreken, dus er moet voldoende kattenvoer, kattensnoepjes en kattenbakkorrels aanwezig zijn. Heb ik alles klaar liggen wat mee moet? Neem ik niet te veel mee, of juist weer te weinig van iets? Moeten er nog boodschappen gedaan worden? Zijn alle stekkers uitgetrokken en alle ramen en deuren gesloten? En staan er geen vuilniszakken meer die bij thuiskomst voor een verrassing zouden kunnen zorgen? :ow: Enz enz enz…

Die paar dagen vlak voor vertrek zorgen voor genoeg chaos en stress. Maar over het algemeen lukt het allemaal prima alles op tijd af te krijgen. En dan, na een heerlijke vakantie, terug thuis komen in een fris en schoon huis, met twee tevreden katten, dat is ook wat waard 😀

6 Comments

 1. Danielle
  24 juni 2011 / 10:18

  OHHH ik ben dus echt niet de enige die het hele huis van onder naar boven schoonmaakt?! Velen verklaren mij altijd voor gek. Maar ik kom altijd in een schoon huis thuis en dat vind ik echt heel fijn!
  Wanneer gaan jullie?

 2. Serena
  24 juni 2011 / 11:16

  Ik ga niet zo vaak op vakantie, maar ALS, dan ken ik de stress…

  Wanneer vertrekken jullie?

  Grtz Serena

 3. 24 juni 2011 / 11:29

  Kun je niet gewoon ieder jaar hetzelfde lijstje gebruiken… En, eh, alvast een fijne vakantie.

  • 24 juni 2011 / 13:29

   Het feit dat ik een “checklijst” link in mijn post zegt denk ik al meer dan genoeg 😉

 4. Consuela
  24 juni 2011 / 14:13

  Hihi, herkenbaar. Hier nog een “Master of checklists”, die toch met vakantie wat spanningen voelt. O-)
  Gek genoeg heb ik dat met bruiloften een stuk minder

  S6 met stressen en tot morgen! :zwaai:

 5. 24 juni 2011 / 19:00

  Herkenbaar 😉
  Maar wel veel plezier gewenst (wat vast en zeker gaat lukken!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.