Meteen naar de inhoud
High Energy Chocolade Smoothie
Home » High Energy Chocolade Smoothie

High Energy Chocolade Smoothie

Ik <3 smoothies! Ik maak er regelmatig dan ook een als lunch, ontbijt of gewoon lekker tussendoor. Onlangs heb ik weer een lekker recept gevonden en geprobeerd, te weten de High Energy Chocolade Smoothie En geloof me, energie krijg je ervan. Ik kreeg eenzelfde boost van deze smoothie als toen ik nog regelmatig een blikje redbull dronk.

Raw cacao op zich, vind ik persoonlijk niet lekker, maar in dit drankje in combinatie met de macapoeder, maakt dat deze smoothie een lekkere zoete chocoladesmaak heeft.

Ingrediënten High Energy Chocolade Smoothie

 • 1 banaan. Geschild en in stukken. Bevroren mag.
 • 150 ml ongezoete amandelmelk
 • maca poeder, ½ eetlepel
 • (raw) cacao poeder, ½ eetlepel
 • havermout, ½ eetlepel
 • gebroken lijnzaad, ½ eetlepel

Mocht je liever met grammen werken, ½ eetlepel komt overeen met ongeveer 5 gram.

High Energy Chocolade Smoothie

De grote truc, alle ingrediënten in de blender mikken en blenden tot een gladde drank. Ik kan het niet moeilijker maken.

Wat Feitjes op een rij

 • Deze smoothie bevat 188 calorieën.
 • Het dagelijks consumeren van maca poeder kan ondersteuning bieden bij intellectuele prestaties en fysieke inspanningen doordat het een bron van energie is. Daarnaast kan maca ook een libidoverhogende functie hebben.
 • Maca poeder is licht zoet en heeft een moutachtige smaak. Hierdoor kun je maca poeder gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld zuivel, smoothies, desserts, salades en soepen.
 • Cacao wordt ookwel gezien als ’s werelds nummer 1 antioxidant. Het beschermt je lichaam tegen vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. Rauwe cacao is tevens goed voor je bloeddruk en cholesterol. Magnesium is een belangrijke voedingsstof in cacao. Dit vermindert de vermoeidheid em draagt bij aan gezonde werking van je spieren. Het is niet alleen een verantwoorde keuze, maar natuurlijk ook ontzettend lekker. 
 • Maca is erg lekker in combinatie met rauwe cacao omdat beide superfoods de smaak van elkaar versterken.

Op zoek naar meer smoothie recepten? Ik heb ze allemaal gebundeld onder de tag smoothie.

Ik heb een lekker smoothie recept voor je gevonden en geprobeerd; de High Energy Chocolade Smoothie met de twee superfoods maca en (raw) Cacao.

En jij, hou jij ook zo van smoothies? 

Tags:

17 reacties op “High Energy Chocolade Smoothie”

 1. Wauw, wat een toffe tip zeg. Ga ik zeker een keer proberen voor in de ochtend, ben namelijk gek op smoothies met bananen erin 😉 X

 2. Goeie tip, ik ben niet zo van de super food e.d maar hier ben ik wel nieuwsgierig naar en het ziet er lekker uit.
  Kan je dat maca en gebroken lijnzaad in de supermarkt kopen? Of moet je daarvoor naar natuurwinkel?

  1. Klinkt goed!!!!

   p.s. ik wilde wel meedoen met je winactie maar somehow kan ik geen reactie achterlaten onder dat blog dat ik hééééél graag mee wil doen dus ik hoop dat het via deze weg ook telt en +4 voor alle social media kanalen die ik volg 😉

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.