High Energy Chocolade Smoothie

High Energy Chocolade Smoothie

Ik <3 smoothies! Ik maak er regelmatig dan ook een als lunch, ontbijt of gewoon lekker tussendoor. Onlangs heb ik weer een lekker recept gevonden en geprobeerd, te weten de High Energy Chocolade Smoothie En geloof me, energie krijg je ervan. Ik kreeg eenzelfde boost van deze smoothie als toen ik nog regelmatig een blikje redbull dronk.

Raw cacao op zich, vind ik persoonlijk niet lekker, maar in dit drankje in combinatie met de macapoeder, maakt dat deze smoothie een lekkere zoete chocoladesmaak heeft.

Ingrediënten High Energy Chocolade Smoothie

 • 1 banaan. Geschild en in stukken. Bevroren mag.
 • 150 ml ongezoete amandelmelk
 • maca poeder, ½ eetlepel
 • (raw) cacao poeder, ½ eetlepel
 • havermout, ½ eetlepel
 • gebroken lijnzaad, ½ eetlepel

Mocht je liever met grammen werken, ½ eetlepel komt overeen met ongeveer 5 gram.

High Energy Chocolade Smoothie

De grote truc, alle ingrediënten in de blender mikken en blenden tot een gladde drank. Ik kan het niet moeilijker maken.

Wat Feitjes op een rij

 • Deze smoothie bevat 188 calorieën.
 • Het dagelijks consumeren van maca poeder kan ondersteuning bieden bij intellectuele prestaties en fysieke inspanningen doordat het een bron van energie is. Daarnaast kan maca ook een libidoverhogende functie hebben.
 • Maca poeder is licht zoet en heeft een moutachtige smaak. Hierdoor kun je maca poeder gemakkelijk combineren met bijvoorbeeld zuivel, smoothies, desserts, salades en soepen.
 • Cacao wordt ookwel gezien als ’s werelds nummer 1 antioxidant. Het beschermt je lichaam tegen vrije radicalen, om het verouderingsproces tegen te gaan. Rauwe cacao is tevens goed voor je bloeddruk en cholesterol. Magnesium is een belangrijke voedingsstof in cacao. Dit vermindert de vermoeidheid em draagt bij aan gezonde werking van je spieren. Het is niet alleen een verantwoorde keuze, maar natuurlijk ook ontzettend lekker. 
 • Maca is erg lekker in combinatie met rauwe cacao omdat beide superfoods de smaak van elkaar versterken.

Op zoek naar meer smoothie recepten? Ik heb ze allemaal gebundeld onder de tag smoothie.

Ik heb een lekker smoothie recept voor je gevonden en geprobeerd; de High Energy Chocolade Smoothie met de twee superfoods maca en (raw) Cacao.

En jij, hou jij ook zo van smoothies? 

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

17 Comments

 1. Mieke

  Dat klinkt goed! Ik ga het eens proberen. Kom maar op met die energy boost!

  Reply
  • Saskia

   Ik heb ‘m al twee keer een uurtje voor een run genomen. Aanrader! 😉

 2. Nesrin

  Dit klinkt heel goed. Ik ben hier heel benieuwd naar. Bedankt voor het delen.

  Reply
 3. Deisy

  Wauw, wat een toffe tip zeg. Ga ik zeker een keer proberen voor in de ochtend, ben namelijk gek op smoothies met bananen erin 😉 X

  Reply
 4. Xaviera

  Dit klinkt goed! Ziet er ook heerlijk uit. 🙂 Fijn dat je zoveel energie krijgt van deze smoothie, ik ga dit zeker uitproberen. Bedankt voor het recept!

  Reply
 5. onderdeblauweregen

  Goeie tip, ik ben niet zo van de super food e.d maar hier ben ik wel nieuwsgierig naar en het ziet er lekker uit.
  Kan je dat maca en gebroken lijnzaad in de supermarkt kopen? Of moet je daarvoor naar natuurwinkel?

  Reply
  • Saskia

   Ik heb beiden bij plus gehaald. Maar bij de tuinen en tegenwoordig ook AH kun je dit allemaal krijgen.

 6. jackiedeklerk

  Mmmmmm,
  ik maak eigenlijk nooit een shake met chocolade….

  Reply
 7. Petra

  Ik kan wel een energieboost gebruiken. Dit klinkt eigenlijk wel heel lekker. Toch maar eens proberen.

  Reply
 8. Edith Sofia

  Mmm, lijkt me een heerlijke smoothie en fijn dat hij ook nog eens een energie boost geeft!

  Reply
 9. Anita

  Maca nog nooit van gehoord, maar klinkt ontzettend goed!

  Reply
 10. Sylvia

  Klinkt goed! Dat wordt een bezoekje aan de supermarkt morgen 😉

  Reply
 11. Karen Mee

  Klinkt goed!!!!

  p.s. ik wilde wel meedoen met je winactie maar somehow kan ik geen reactie achterlaten onder dat blog dat ik hééééél graag mee wil doen dus ik hoop dat het via deze weg ook telt en +4 voor alle social media kanalen die ik volg 😉

  Reply
 12. Karen Mee

  Oh wacht, ik zit te slapen… januari… februari…. 😉 je bloglovin is dan al een hele tijd niet geupdatet want de winactie staat daqar bovenaan…

  Reply
  • Saskia

   Geen idee welke bloglovin’ jij volgt, maar hij update wel degelijk (http://www.bloglovin.com/en/blog/1558429)
   De winaktie is al redelijk lang gesloten, winnaar is al bekend en zij heeft het pakketje al ontvangen,
   Maar, volgen mag altijd hoor. 😉

 13. Marcella

  Dit lijkt me echt superlekker én vol energie! Ik las dat Mieke hem ook al geprobeerd heeft. Yum!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Appel Kaneel Smoothie, Guilty Pleasure Heerlijk

Het is 24 januari. En 24 januari is nationale pindakaas dag. En op deze dag heb ik een nieuw smoothie recept voor je. Een appel kaneel smoothie mét pindakaas. En nu niet meteen wegklikken maar even doorlezen, want deze appel kaneel smoothie is écht zo overheerlijk....