Pretparken bieden steeds vaker de gelegenheid om te overnachten. Zo ook Phantasialand.
Naast hotel Matamba en hotel Ling Boa is er sinds kort Hotel Charles Lindbergh. Hotel Charles Lindbergh opende in 2020 tezamen met het themagebied Rookburgh en grenst aan de parkgrens in het westen. De naam van het hotel is een verwijzing naar de Duitse luchtvaartpionier Charles Lindbergh.

Als je boekt bij Hotel Charles Lindbergh, dan boek je een zogenaamd Explorer pakket.
Het Explorer pakket bestaat uit het volgende:

  • Overnachting in een echte aeronautencabine
  • Phantasialand Boarding Pass met 2 dagen toegang tot het themapark
  • Één keer per dag versnelde toegang tot F.L.Y.
  • Een uitgebreid 3-gangendiner in Restaurant Uhrwerk
  • Een heerlijk ontbijtbuffet in Restaurant Uhrwerk
  • Exclusieve toegang tot Hotel Charles Lindbergh
  • Privétoegang tot het park via de aparte boarding gate van het hotel
  • Exclusieve toegang voor Explorers tot Bar 1919

Als gast van Hotel Charles Lindbergh kun je je auto bij aankomst parkeren op de parkeerplaats van het hotel. Ook dit zit in de prijs inbegrepen.

Hotel Charles Lindbergh review

Het hotel is gebouwd in steampunk* stijl.
De entree van het hotel kenmerkt zich door een voorgevel die eruitziet alsof het aan het roesten is.

Hotel Charles Lindbergh - de Entree
Hotel Charles Lindbergh – de Entree

* Steampunk is een artistieke en culturele stijlbeweging die zijn inspiratie haalt uit de 19e-eeuwse industriële revolutie, Victoriaanse esthetiek en alternatieve geschiedenis. Deze unieke stijl combineert technologische elementen met verfijnde, op stoom aangedreven machines, vaak vermengd met elegante en nostalgische kenmerken uit de Victoriaanse tijd. Het resulteert in een fantasierijke wereld waarin moderne technologie en historische ambachtelijkheid samenkomen, gekenmerkt door complexe mechanische apparaten, tandwielen, koperen details en een overvloed aan antieke materialen, wat een visueel en cultureel rijk universum creëert.

Hotel Charles Lindbergh lobby

Bij binnenkomst voelt het gelijk goed aan. Echt alles is in stijl! De lobby is vanwege Phantasialand Wintertraum nog eens extra gehuld in kerstsferen. Heerlijk!

De check-in is vriendelijk en men neemt de tijd voor je om alles goed uit te leggen. Ook wordt alvast gevraagd om diner en ontbijt tijden te reserveren.

We kunnen pas om 15.30 op onze kamer. Tot die tijd kunnen we onze bagage kwijt in een afgesloten kamer in de lobby, en het park bezoeken. Precies wat we dan ook doen.

Check-in bij Hotel Charles Lindbergh
Hotel Charles Lindbergh - de lobby
Hotel Charles Lindbergh - de bagageruimte
Hotel Charles Lindbergh - de lobby
Hotel Charles Lindbergh - de lobby

Rond 15.30 hebben we beiden last van de voetjes en besluiten we onze kamer even voor een uurtje op te zoeken. Dit zodat we tegen de avondschemering het park weer uitgerust kunnen bezoeken om alle gave verlichting van Phantasialand wintertraum te bewonderen.

Hotel Charles Lindbergh – de aeronauten cabine

Het is het kleinste hotel kamertje ooit, maar het ontbreekt er aan niets.
De langwerpige kamers zijn gedecoreerd als de binnenzijde van een vliegtuig en bieden plaats voor maximaal twee personen.

De kamer heeft verder twee prima eenpersoonsbedden. Er is een fijne douche, een wasbak en een toilet. Handdoeken liggen klaar en er is handzeep en douchegel beschikbaar. En er is zelf gedacht aan een föhn.
Op de kamer, hoe klein ook, is slim nagedacht over de opbergruimte.
Ook het aantal stop contacten is voldoende. Iets wat ik zelf best belangrijk vind. Aangezien ik ’s nacht mijn iPhone, i-watch en GoPro graag wil opladen.

Tijdens het uitpakken van onze bagage valt me op dat Flying Launch Coaster F.L.Y. regelmatig en met volle snelheid langs onze kamer raast. Hotel Charles Lindbergh en achtbaan F.L.Y. zitten namelijk nauw in elkaar verweven. Een aparte beleving!

Hotel Charles Lindbergh - de voordeur van de aeronauten cabine
Hotel Charles Lindbergh – de voordeur van de aeronauten cabine
Hotel Charles Lindbergh - aeronauten cabine
Hotel Charles Lindbergh - badkamer
Hotel Charles Lindbergh - badkamer

Diner: 3-gangendiner in Restaurant Uhrwerk

Prima verzorg! Er is voldoende keuze uit de drie gangen. En het zijn riante Duitse porties. In de avond is dit restaurant alleen toegankelijk voor gasten van het Hotel.  Aangrenzend aan het restaurant vind je Bar 1919, waar je van prima een drankje kunt genieten.

Ontbijtbuffet in Restaurant Uhrwerk

Ook het ontbijt is prima geregeld. Het heeft alles wat je van een hotel ontbijtje mag verwachten.

Menu kaart bij Restaurant Uhrwerk
Bar 1919
Sneak peek richting Restaurant Uhrwerk
Goede morgen! Latte bij het ontbijt

Conclusie van onze overnachting in Hotel Charles Lindbergh

De kamer is klein! Dat is een ding wat zeker is, maar het ontbreekt er aan niets. Vooral als je overnacht in of vlakbij een pretpark heb je eigenlijk niet veel meer nodig dan een bed en een douche. Ik heb persoonlijk geen problemen gehad met de kleine maar toch praktisch ingedeelde aeronautencabine. Ik heb er meer dan prima geslapen en heb heerlijk kunnen ontspannen onder de douche. Bagage kan makkelijk opgeborgen worden zodat het niet in de weg staat. En je loopt binnen een aantal minuten het park bij themagebied Rookburgh in, midden in de actie.