Hotel Chique met kunstplanten

We blijven even in Urban Jungle sferen šŸ™‚ In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een kunstplant van Florafy in de slaapkamer.

Samen met de verbouwing van de werkkamer is ook de slaapkamer aangepakt. Hier hebben we gekozen voor de Hotel Chique stijl. De basis is klaar. Ik ben alleen nog op zoek naar passende accessoires en bovenal wat mooie planten om te boel net even wat meer aan te kleden.

Planten in de slaapkamer

Waarom planten in de slaapkamer? Eigenlijk om precies dezelfde redenen als de werkkamer of de woonkamer. Planten in de slaapkamer zorgen voor:

 • Verbeterde luchtkwaliteit
 • Minder stress
 • Kalmerend en verfrissend effect op je gemoedstoestand
 • Fijne geur
 • Vermindering van hoofdpijnklachten
 • Voorkomen van verkoudheid
 • Betere nachtrust

Een plant op de slaapkamer doet dus alleen maar goede dingen. En zelf heb ik altijd een kleine voorliefde gehad voor varens. Op een of andere manier vind ik dat een Ć©chte slaapkamerplant en ook nog eens uitstekend passen binnen de Hotel chique stijl.

De Varen

Varens geven vocht af. Dit zorgt voor meer luchtvochtigheid in je huis en daardoor minder snel hoofdpijn en een minder droge huid. Daarnaast staan varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Toch een kunstplant

Maar ondanks alle voordelen van echte planten heb ik toch gekozen voor een kunstplant. En de reden is vrij eenvoudig! Ik heb twee tijgers rondrennen die nogal van graven houden. Ik heb heb nou niet bepaald zin in een berg potgrond over me heen tijdens mijn broodnodige uurtjes slaap. In de andere kamers zijn ze vrijwel nooit alleen en hou ik ze een beetje in de gaten. Tijdens de nacht wordt het wat moeilijker ze in de gaten te houden.

Gelukkig zijn kunstplanten tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden. En is mijn keuze gevallen op de goedkope kunstplant Victor.

Meet Victor

Victor is een kunstvaren. De vele kronkelende kunststof bladeren met duidelijke en voelbare nerven hebben een lengte van ongeveer 30 cm en zorgen voor een vol en nauwelijks van echt te onderscheiden decoratief effect. De totale breedte is ongeveer 45 cm, de hoogte, inclusief pot, is ongeveer 35 cm.

Planten in de slaapkamer - Kunstplant
Planten in de slaapkamer - Kunstplant

Kunstplant Victor heeft een mooi plekje gekregen op het hoofdeinde van het bed en wordt verlicht door een Philips Hue lichtstrip. Door voor een witte pot te kiezen krijgt deze bij een andere kleur verlichting een hele andere uitstraling.

Bewaren voor later? Pin het!

Waarom planten in je slaapkamer een heel goed idee is. Maar ook waarom je soms beter kunt kiezen voor kunstplanten op de slaapkamer.

Wat heeft jouw voorkeur? Kunstplanten of echte planten? En waarom?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag. Jij betaalt zelf niets extra’s! Door te klikken en te kopen via deze links kan mijn blog blijven bestaan.

ī»

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

16 Comments

 1. Caroline

  Op kantoor heb ik een paar kunstplantjes staan, ik kom daar tegenwoordig zo weinig i.v.m. thuiswerken. Gelukkig verpieteren die dus niet. Thuis geniet ik volop van Ć©chte kamerplanten. Er gaat voor mij niets boven 100% natuurlijk!

  Reply
 2. jasmina

  Ik ben echt niet van de kunstplanten…mijn man heeft nog wel wat echte plantjes staan maar ik ben wat dat betreft maar een sombere pipoo

  Reply
 3. girls-things

  Ik heb in huis wat kunstplanten staan. Ze lijken soms net echt. En zijn een stuk makkelijker haha.

  Reply
 4. Mariƫlle ten Borger

  kies tegenwoordig stiekem toch steeds vaker voor kunstplanten…! echt blijft altijd mijn favo (vind kunst net iets te duur, als er nog eens een site is die echt goedkope kunstplanten heeft koop ik ze daar graag) maar kunst is gewoon zo goed tegenwoordig en zo makkelijk haha

  Reply
 5. Tessa

  Ik heb vrijwel alleen maar echte planten staan. Alleen een paar kunstbloemen

  Reply
 6. corrina

  Echt is natuurlijk altijd leuker maar soms kan kunst handig zijn. ik denk bijv als je vakantiehuisje hebt en je komt er niet elke week dan kan kunst een oplossing zijn. Je hebt tegenwoordig kunst die niet van echt te onderscheiden is

  Reply
 7. Jouvence

  Wij hebben kunstplanten in huis, omdat ik geen groene vingers heb Ć©n 5 katten in huis heb rondlopen.

  Reply
 8. Sherry

  Wat een mooie kunstplanten. Ik heb wel inspiratie opgedaan nu door jou.

  Reply
 9. Rachel

  ben blij dat die planten bestaan haha want echte overleven het niet hier

  Reply
 10. Lodi

  Echte planten hebben mijn voorkeur, maar ik vind deze kunstplant helemaal niet verkeerd. Ik ben net pas begonnen met mijn urban jungle het is nog karig maar het begin is er.

  Reply
 11. Felice Veenman

  hahaha, ook al overleeft geen enkele kamerplant mijn bewind, een nep plant komt er hier niet in ! ik hou niet van plastic

  Reply
 12. Alexandra

  Ik ben al zo slecht met water geven. Dus kunstplanten zijn de enigen die overleven boven.

  Reply
 13. Nicole+Orriƫns

  Ik ben fan van kunstplanten! Ze vragen zo heerlijk weinig aandacht, en blijven toch altijd groen!

  Reply
 14. Lindaschrijfthetop

  Ik ben een planten mens. Ik hou cvan echte planten binnen en in de tuin.

  Reply
 15. Renata Feyen

  Die namaak planten van tegenwoordig zijn ook echt wel mooi gedaan, je ziet het verschil amper šŸ™‚

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Nog niet zo lang geleden attendeerde mijn facebook herinneringen mij erop dat wij ons bed alweer 6 jaar hebben. Na vijftien jaar waterbed, stapten wij toen over naar een boxspring met matras topper. Wordt het niet langzaam tijd voor een nieuw bed? Hoe lang gaat een...

Zwart in huis | Zwarte woonaccessoires

Zwart in huis | Zwarte woonaccessoires

Zwart is een kleur die steeds meer gezien wordt in en om het huis. Zo zie ik steeds vaker zwarte kozijnen met zwarte raamdecoratie zoals bijvoorbeeld zwarte jaloezieƫn. Of oude houten kasten die zwart geverfd worden en zo een tweede leven tegemoet gaan. Een trend die...

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Misschien heb je het meegekregen, misschien ook niet, maar onze slaapkamer heeft een fijne grote opknapbeurt gehad. We wilden vooral mƩƩr sfeer in de slaapkamer creƫren. Waar het eerst vier witten muren en een bed was, hebben we nu gekozen voor een tikkeltje hotel...