Hotel Chique met kunstplanten

Getagd: Samenwerking

We blijven even in Urban Jungle sferen 🙂 In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een kunstplant van Florafy in de slaapkamer.

Samen met de verbouwing van de werkkamer is ook de slaapkamer aangepakt. Hier hebben we gekozen voor de Hotel Chique stijl. De basis is klaar. Ik ben alleen nog op zoek naar passende accessoires en bovenal wat mooie planten om te boel net even wat meer aan te kleden.

Planten in de slaapkamer

Waarom planten in de slaapkamer? Eigenlijk om precies dezelfde redenen als de werkkamer of de woonkamer. Planten in de slaapkamer zorgen voor:

 • Verbeterde luchtkwaliteit
 • Minder stress
 • Kalmerend en verfrissend effect op je gemoedstoestand
 • Fijne geur
 • Vermindering van hoofdpijnklachten
 • Voorkomen van verkoudheid
 • Betere nachtrust

Een plant op de slaapkamer doet dus alleen maar goede dingen. En zelf heb ik altijd een kleine voorliefde gehad voor varens. Op een of andere manier vind ik dat een échte slaapkamerplant en ook nog eens uitstekend passen binnen de Hotel chique stijl.

De Varen

Varens geven vocht af. Dit zorgt voor meer luchtvochtigheid in je huis en daardoor minder snel hoofdpijn en een minder droge huid. Daarnaast staan varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Toch een kunstplant

Maar ondanks alle voordelen van echte planten heb ik toch gekozen voor een kunstplant. En de reden is vrij eenvoudig! Ik heb twee tijgers rondrennen die nogal van graven houden. Ik heb heb nou niet bepaald zin in een berg potgrond over me heen tijdens mijn broodnodige uurtjes slaap. In de andere kamers zijn ze vrijwel nooit alleen en hou ik ze een beetje in de gaten. Tijdens de nacht wordt het wat moeilijker ze in de gaten te houden.

Gelukkig zijn kunstplanten tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden. En is mijn keuze gevallen op de goedkope kunstplant Victor.

Meet Victor

Victor is een kunstvaren. De vele kronkelende kunststof bladeren met duidelijke en voelbare nerven hebben een lengte van ongeveer 30 cm en zorgen voor een vol en nauwelijks van echt te onderscheiden decoratief effect. De totale breedte is ongeveer 45 cm, de hoogte, inclusief pot, is ongeveer 35 cm.

Planten in de slaapkamer - Kunstplant
Planten in de slaapkamer - Kunstplant

Kunstplant Victor heeft een mooi plekje gekregen op het hoofdeinde van het bed en wordt verlicht door een Philips Hue lichtstrip. Door voor een witte pot te kiezen krijgt deze bij een andere kleur verlichting een hele andere uitstraling.

Bewaren voor later? Pin het!

Waarom planten in je slaapkamer een heel goed idee is. Maar ook waarom je soms beter kunt kiezen voor kunstplanten op de slaapkamer.

Wat heeft jouw voorkeur? Kunstplanten of echte planten? En waarom?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.


saskiadenkers.nl maakt gebruik van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie. Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.


Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

16 Reacties

 1. Caroline

  Op kantoor heb ik een paar kunstplantjes staan, ik kom daar tegenwoordig zo weinig i.v.m. thuiswerken. Gelukkig verpieteren die dus niet. Thuis geniet ik volop van échte kamerplanten. Er gaat voor mij niets boven 100% natuurlijk!

  Antwoord
 2. jasmina

  Ik ben echt niet van de kunstplanten…mijn man heeft nog wel wat echte plantjes staan maar ik ben wat dat betreft maar een sombere pipoo

  Antwoord
 3. girls-things

  Ik heb in huis wat kunstplanten staan. Ze lijken soms net echt. En zijn een stuk makkelijker haha.

  Antwoord
 4. Mariëlle ten Borger

  kies tegenwoordig stiekem toch steeds vaker voor kunstplanten…! echt blijft altijd mijn favo (vind kunst net iets te duur, als er nog eens een site is die echt goedkope kunstplanten heeft koop ik ze daar graag) maar kunst is gewoon zo goed tegenwoordig en zo makkelijk haha

  Antwoord
 5. Tessa

  Ik heb vrijwel alleen maar echte planten staan. Alleen een paar kunstbloemen

  Antwoord
 6. corrina

  Echt is natuurlijk altijd leuker maar soms kan kunst handig zijn. ik denk bijv als je vakantiehuisje hebt en je komt er niet elke week dan kan kunst een oplossing zijn. Je hebt tegenwoordig kunst die niet van echt te onderscheiden is

  Antwoord
 7. Jouvence

  Wij hebben kunstplanten in huis, omdat ik geen groene vingers heb én 5 katten in huis heb rondlopen.

  Antwoord
 8. Sherry

  Wat een mooie kunstplanten. Ik heb wel inspiratie opgedaan nu door jou.

  Antwoord
 9. Rachel

  ben blij dat die planten bestaan haha want echte overleven het niet hier

  Antwoord
 10. Lodi

  Echte planten hebben mijn voorkeur, maar ik vind deze kunstplant helemaal niet verkeerd. Ik ben net pas begonnen met mijn urban jungle het is nog karig maar het begin is er.

  Antwoord
 11. Felice Veenman

  hahaha, ook al overleeft geen enkele kamerplant mijn bewind, een nep plant komt er hier niet in ! ik hou niet van plastic

  Antwoord
 12. Alexandra

  Ik ben al zo slecht met water geven. Dus kunstplanten zijn de enigen die overleven boven.

  Antwoord
 13. Nicole+Orriëns

  Ik ben fan van kunstplanten! Ze vragen zo heerlijk weinig aandacht, en blijven toch altijd groen!

  Antwoord
 14. Lindaschrijfthetop

  Ik ben een planten mens. Ik hou cvan echte planten binnen en in de tuin.

  Antwoord
 15. Renata Feyen

  Die namaak planten van tegenwoordig zijn ook echt wel mooi gedaan, je ziet het verschil amper 🙂

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Je matras vervangen. Wanneer doe je dat?

Nog niet zo lang geleden attendeerde mijn facebook herinneringen mij erop dat wij ons bed alweer 6 jaar hebben. Na vijftien jaar waterbed, stapten wij toen over naar een boxspring met matras topper. Wordt het niet langzaam tijd voor een nieuw bed? Hoe lang gaat een...

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Tips voor meer sfeer in de slaapkamer

Misschien heb je het meegekregen, misschien ook niet, maar onze slaapkamer heeft een fijne grote opknapbeurt gehad. We wilden vooral méér sfeer in de slaapkamer creëren. Waar het eerst vier witten muren en een bed was, hebben we nu gekozen voor een tikkeltje hotel...

Ideale kamerplanten voor je thuiswerkplek

Ideale kamerplanten voor je thuiswerkplek

Ik heb het al eerder aangegeven: ik heb een nieuwe thuiswerkplek! Helemaal super natuurlijk. Maar toch, er miste iets! Een mooie kamerplant voor op mijn thuiswerkplek maakte het uiteindelijk helemaal af. Een nieuwe thuiswerkplek De meeste van ons zijn al geruime tijd...