We blijven even in Urban Jungle sferen 🙂 In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een kunstplant van Florafy in de slaapkamer.

Samen met de verbouwing van de werkkamer is ook de slaapkamer aangepakt. Hier hebben we gekozen voor de Hotel Chique stijl. De basis is klaar. Ik ben alleen nog op zoek naar passende accessoires en bovenal wat mooie planten om te boel net even wat meer aan te kleden.

Planten in de slaapkamer

Waarom planten in de slaapkamer? Eigenlijk om precies dezelfde redenen als de werkkamer of de woonkamer. Planten in de slaapkamer zorgen voor:

  • Verbeterde luchtkwaliteit
  • Minder stress
  • Kalmerend en verfrissend effect op je gemoedstoestand
  • Fijne geur
  • Vermindering van hoofdpijnklachten
  • Voorkomen van verkoudheid
  • Betere nachtrust

Een plant op de slaapkamer doet dus alleen maar goede dingen. En zelf heb ik altijd een kleine voorliefde gehad voor varens. Op een of andere manier vind ik dat een échte slaapkamerplant en ook nog eens uitstekend passen binnen de Hotel chique stijl.

De Varen

Varens geven vocht af. Dit zorgt voor meer luchtvochtigheid in je huis en daardoor minder snel hoofdpijn en een minder droge huid. Daarnaast staan varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Toch een kunstplant

Maar ondanks alle voordelen van echte planten heb ik toch gekozen voor een kunstplant. En de reden is vrij eenvoudig! Ik heb twee tijgers rondrennen die nogal van graven houden. Ik heb heb nou niet bepaald zin in een berg potgrond over me heen tijdens mijn broodnodige uurtjes slaap. In de andere kamers zijn ze vrijwel nooit alleen en hou ik ze een beetje in de gaten. Tijdens de nacht wordt het wat moeilijker ze in de gaten te houden.

Gelukkig zijn kunstplanten tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden. En is mijn keuze gevallen op de goedkope kunstplant Victor.

Meet Victor

Victor is een kunstvaren. De vele kronkelende kunststof bladeren met duidelijke en voelbare nerven hebben een lengte van ongeveer 30 cm en zorgen voor een vol en nauwelijks van echt te onderscheiden decoratief effect. De totale breedte is ongeveer 45 cm, de hoogte, inclusief pot, is ongeveer 35 cm.

Planten in de slaapkamer - Kunstplant
Planten in de slaapkamer - Kunstplant

Kunstplant Victor heeft een mooi plekje gekregen op het hoofdeinde van het bed en wordt verlicht door een Philips Hue lichtstrip. Door voor een witte pot te kiezen krijgt deze bij een andere kleur verlichting een hele andere uitstraling.

Wat heeft jouw voorkeur? Kunstplanten of echte planten? En waarom?


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Samenwerken met mij als blogger? Leuk! kijk hier voor de mogelijkheden.Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.
Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.