Home » Hotel Chique met kunstplanten

Hotel Chique met kunstplanten

Hotel Chique met kunstplanten

We blijven even in Urban Jungle sferen 🙂 In mijn vorige blog had ik het over de vele voordelen van kamerplanten voor je thuiswerkplek. In deze blog ga ik in op planten in de slaapkamer. Waarom ook dat goed is, maar ook waarom ik uiteindelijk toch gekozen heb voor een kunstplant van Florafy in de slaapkamer.

Samen met de verbouwing van de werkkamer is ook de slaapkamer aangepakt. Hier hebben we gekozen voor de Hotel Chique stijl. De basis is klaar. Ik ben alleen nog op zoek naar passende accessoires en bovenal wat mooie planten om te boel net even wat meer aan te kleden.

Planten in de slaapkamer

Waarom planten in de slaapkamer? Eigenlijk om precies dezelfde redenen als de werkkamer of de woonkamer. Planten in de slaapkamer zorgen voor:

 • Verbeterde luchtkwaliteit
 • Minder stress
 • Kalmerend en verfrissend effect op je gemoedstoestand
 • Fijne geur
 • Vermindering van hoofdpijnklachten
 • Voorkomen van verkoudheid
 • Betere nachtrust

Een plant op de slaapkamer doet dus alleen maar goede dingen. En zelf heb ik altijd een kleine voorliefde gehad voor varens. Op een of andere manier vind ik dat een échte slaapkamerplant en ook nog eens uitstekend passen binnen de Hotel chique stijl.

De Varen

Varens geven vocht af. Dit zorgt voor meer luchtvochtigheid in je huis en daardoor minder snel hoofdpijn en een minder droge huid. Daarnaast staan varens bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten.

Toch een kunstplant

Maar ondanks alle voordelen van echte planten heb ik toch gekozen voor een kunstplant. En de reden is vrij eenvoudig! Ik heb twee tijgers rondrennen die nogal van graven houden. Ik heb heb nou niet bepaald zin in een berg potgrond over me heen tijdens mijn broodnodige uurtjes slaap. In de andere kamers zijn ze vrijwel nooit alleen en hou ik ze een beetje in de gaten. Tijdens de nacht wordt het wat moeilijker ze in de gaten te houden.

Gelukkig zijn kunstplanten tegenwoordig bijna niet van echt te onderscheiden. En is mijn keuze gevallen op de goedkope kunstplant Victor.

Meet Victor

Victor is een kunstvaren. De vele kronkelende kunststof bladeren met duidelijke en voelbare nerven hebben een lengte van ongeveer 30 cm en zorgen voor een vol en nauwelijks van echt te onderscheiden decoratief effect. De totale breedte is ongeveer 45 cm, de hoogte, inclusief pot, is ongeveer 35 cm.

Planten in de slaapkamer - Kunstplant
Planten in de slaapkamer - Kunstplant

Kunstplant Victor heeft een mooi plekje gekregen op het hoofdeinde van het bed en wordt verlicht door een Philips Hue lichtstrip. Door voor een witte pot te kiezen krijgt deze bij een andere kleur verlichting een hele andere uitstraling.

Bewaren voor later? Pin het!

Waarom planten in je slaapkamer een heel goed idee is. Maar ook waarom je soms beter kunt kiezen voor kunstplanten op de slaapkamer.

Wat heeft jouw voorkeur? Kunstplanten of echte planten? En waarom?

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Deze blogpost bevat zgn. affiliate links. Als je koopt via deze links ontvang ik een klein bedrag. Jij betaalt zelf niets extra’s! Door te klikken en te kopen via deze links kan mijn blog blijven bestaan.

16 Comments

 1. Caroline
  17 januari 2021 / 13:27

  Op kantoor heb ik een paar kunstplantjes staan, ik kom daar tegenwoordig zo weinig i.v.m. thuiswerken. Gelukkig verpieteren die dus niet. Thuis geniet ik volop van échte kamerplanten. Er gaat voor mij niets boven 100% natuurlijk!

 2. jasmina
  17 januari 2021 / 13:43

  Ik ben echt niet van de kunstplanten…mijn man heeft nog wel wat echte plantjes staan maar ik ben wat dat betreft maar een sombere pipoo

 3. 17 januari 2021 / 16:11

  Ik heb in huis wat kunstplanten staan. Ze lijken soms net echt. En zijn een stuk makkelijker haha.

 4. Mariëlle ten Borger
  17 januari 2021 / 21:53

  kies tegenwoordig stiekem toch steeds vaker voor kunstplanten…! echt blijft altijd mijn favo (vind kunst net iets te duur, als er nog eens een site is die echt goedkope kunstplanten heeft koop ik ze daar graag) maar kunst is gewoon zo goed tegenwoordig en zo makkelijk haha

 5. 18 januari 2021 / 19:01

  Ik heb vrijwel alleen maar echte planten staan. Alleen een paar kunstbloemen

 6. 19 januari 2021 / 8:30

  Echt is natuurlijk altijd leuker maar soms kan kunst handig zijn. ik denk bijv als je vakantiehuisje hebt en je komt er niet elke week dan kan kunst een oplossing zijn. Je hebt tegenwoordig kunst die niet van echt te onderscheiden is

 7. Jouvence
  19 januari 2021 / 12:15

  Wij hebben kunstplanten in huis, omdat ik geen groene vingers heb én 5 katten in huis heb rondlopen.

 8. 19 januari 2021 / 13:11

  Wat een mooie kunstplanten. Ik heb wel inspiratie opgedaan nu door jou.

 9. 20 januari 2021 / 11:04

  ben blij dat die planten bestaan haha want echte overleven het niet hier

 10. 21 januari 2021 / 8:49

  Echte planten hebben mijn voorkeur, maar ik vind deze kunstplant helemaal niet verkeerd. Ik ben net pas begonnen met mijn urban jungle het is nog karig maar het begin is er.

 11. Felice Veenman
  21 januari 2021 / 16:32

  hahaha, ook al overleeft geen enkele kamerplant mijn bewind, een nep plant komt er hier niet in ! ik hou niet van plastic

 12. 22 januari 2021 / 8:22

  Ik ben al zo slecht met water geven. Dus kunstplanten zijn de enigen die overleven boven.

 13. 3 februari 2021 / 15:55

  Ik ben fan van kunstplanten! Ze vragen zo heerlijk weinig aandacht, en blijven toch altijd groen!

 14. 26 februari 2021 / 11:55

  Die namaak planten van tegenwoordig zijn ook echt wel mooi gedaan, je ziet het verschil amper 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.