Meteen naar de inhoud
Home » Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Ik heb een hele slimme en budget huishoudtip: Azijn voor de zwarte was! Ik heb véél kleding die zwart van kleur is. In zwart voel ik me nu eenmaal het prettigst. Tot voor kort bracht die zwarte kleding wel een groot nadeel met zich mee. Ik had vaak van die vage witte vlekken na het wassen. En dan vooral bij kleding die droogt aan de lijn zoals katoenen blouses en shirtjes. Met wrijven ging het er wel af, maar ja, ik heb geen tijd en vooral geen zin en om al mijn fris gewassen kleding eerst grondig na te wrijven voor dat ik aan het vouwen en strijken mag beginnen. Ik heb wel wat beters te doen 🙂

Ik had al van alles geprobeerd om dit tegen te gaan.

  • Minder of helemaal geen wasverzachter meer.
  • Een ander vloeibaar wasmiddel al dan niet speciaal voor zwarte/donkere kleding, wat ik overigens altijd al gebruikte om mijn kleding mooi van kleur te houden.
  • Wasmachine reinigen.
  • Minder kleding per wasbeurt.

Niets hielp! Ergernis alom!

Azijn voor de Zwarte Was

Azijn voor de zwarte was!

Een zoektocht met Google bracht mij bij de volgende tip: Azijn. Toch maar eens proberen dan. Na het normale wasprogramma met wasmiddel en wasverzachter is het de bedoeling een keer extra na te spoelen met een flinke scheut azijn. En ik zeg je: HET WERKT! Azijn voor zwarte was helpt echt!

Sindsdien komt mijn was

  • schoon en fris uit de wasmachine.
  • Mijn was is extra zacht, want azijn blijkt een natuurlijke wasverzachter te zijn.
  • Het is niet slecht voor je machine. Want azijn ontkalkt immers.
  • De kleuren blijven mooi.
  • Én het belangrijkste die irritante witte vlekken zijn weg!
  • En ook belangrijk, je ruikt het niet.

Het maakt niet uit of je natuurazijn of schoonmaakazijn gebruikt. Ik heb zelf altijd het huismerk merk van Albert Heijn; AH Natuurazijn wit. Doe er je voordeel mee!

HuishoudenHuishouden

Bewaren voor later? Pin het!

Azijn voor de Zwarte Was. Budget huishoudtip: Azijn voor je zwarte was! Witte vlekken in je schone zwarte was? In mijn blog leg ik je uit wat de voordelen zijn van wassen met azijn.
Tags:

6 reacties op “Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.