Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Categorie: HuishoudTips
Getagd:

Ik heb een hele slimme en budget huishoudtip: Azijn voor de zwarte was! Ik heb véél kleding die zwart van kleur is. In zwart voel ik me nu eenmaal het prettigst. Tot voor kort bracht die zwarte kleding wel een groot nadeel met zich mee. Ik had vaak van die vage witte vlekken na het wassen. En dan vooral bij kleding die droogt aan de lijn zoals katoenen blouses en shirtjes. Met wrijven ging het er wel af, maar ja, ik heb geen tijd en vooral geen zin en om al mijn fris gewassen kleding eerst grondig na te wrijven voor dat ik aan het vouwen en strijken mag beginnen. Ik heb wel wat beters te doen 🙂

Ik had al van alles geprobeerd om dit tegen te gaan.

 • Minder of helemaal geen wasverzachter meer.
 • Een ander vloeibaar wasmiddel al dan niet speciaal voor zwarte/donkere kleding, wat ik overigens altijd al gebruikte om mijn kleding mooi van kleur te houden.
 • Wasmachine reinigen.
 • Minder kleding per wasbeurt.

Niets hielp! Ergernis alom!

Azijn voor de Zwarte Was

Azijn voor de zwarte was!

Een zoektocht met Google bracht mij bij de volgende tip: Azijn. Toch maar eens proberen dan. Na het normale wasprogramma met wasmiddel en wasverzachter is het de bedoeling een keer extra na te spoelen met een flinke scheut azijn. En ik zeg je: HET WERKT! Azijn voor zwarte was helpt echt!

Sindsdien komt mijn was

 • schoon en fris uit de wasmachine.
 • Mijn was is extra zacht, want azijn blijkt een natuurlijke wasverzachter te zijn.
 • Het is niet slecht voor je machine. Want azijn ontkalkt immers.
 • De kleuren blijven mooi.
 • Én het belangrijkste die irritante witte vlekken zijn weg!
 • En ook belangrijk, je ruikt het niet.

Het maakt niet uit of je natuurazijn of schoonmaakazijn gebruikt. Ik heb zelf altijd het huismerk merk van Albert Heijn; AH Natuurazijn wit. Doe er je voordeel mee!

HuishoudenHuishouden

Bewaren voor later? Pin het!

Azijn voor de Zwarte Was. Budget huishoudtip: Azijn voor je zwarte was! Witte vlekken in je schone zwarte was? In mijn blog leg ik je uit wat de voordelen zijn van wassen met azijn.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

6 Reacties

 1. Kim van de Nobelen

  Thanx for the tip :pompom:

  Antwoord
 2. Sas

  Oh handige tip!

  Antwoord
 3. Serena

  Handige tip!!! Ik heb ook meestal zwart aan en ik herken het probleem…

  Antwoord
 4. Petra

  Goede tip! Dankjewel 🙂 En ook stukken goedkoper dan al die dure ‘speciale’ wasmiddeltjes voor zwarte kleding.

  Antwoord
 5. marleen

  ga ik het ook maar eens proberen zo vervelend!!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Anti Vocht Tip voor Caravan, Camper of Boot

Een DIY en budget tip, daar houden we allemaal wel van. Toch? In deze blog deel ik een anti vocht tip voor je caravan, camper of boot. Maar je kunt dit ook toepassen in je kledingkast, kelderruimte, zolder, in de auto tegen condensvorming op de ruiten, of je sporttas...

Een Kastje Per Dag

Een Kastje Per Dag

Een kastje per dag. Elke dag één kast opruimen! Opruimen volgens een heel eenvoudig en goed te doen plan. Zorgt deze manier van opruimen en ontspullen voor een opgeruimd huis en meer rust in het hoofd? Ik neem de proef op de som! Ik hou van een opgeruimd huis. Alles...

Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleding!

Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleding!

Voor iemand die regelmatig sport is het waarschijnlijk erg herkenbaar: stinkende sportkleding. Sportkleding, net schoon uit de kast, dat bij de minste beweging alweer ontzettende stinkt. Azijn zou de oplossing moeten zijn bij stinkende sportkleren. Het zou de...