Ik heb een hele slimme en budget huishoudtip: Azijn voor de zwarte was! Ik heb véél kleding die zwart van kleur is. In zwart voel ik me nu eenmaal het prettigst.

Tot voor kort bracht die zwarte kleding wel een groot nadeel met zich mee. Ik had vaak van die vage witte vlekken op de zwarte was na het wassen. En dan vooral bij kleding die droogt aan de lijn zoals katoenen blouses en shirtjes. Met wrijven ging het er wel af, maar ja, ik heb geen tijd en vooral geen zin en om al mijn fris gewassen kleding eerst grondig na te wrijven voor dat ik aan het vouwen en strijken mag beginnen. Ik heb wel wat beters te doen 🙂

Ik had al van alles geprobeerd om dit tegen te gaan.

  • Minder of helemaal geen wasverzachter meer.
  • Een ander vloeibaar wasmiddel al dan niet speciaal voor zwarte/donkere kleding. Wat ik overigens altijd al gebruikte om mijn kleding mooi van kleur te houden.
  • Wasmachine reinigen.
  • Minder kleding per wasbeurt.

Niets hielp! Ergernis alom! Witte vlekken in zwarte kleding na wassen zou ik dan zomaar moeten accepteren?

Azijn voor de zwarte was

Azijn voor de zwarte was!

Een zoektocht met Google bracht mij bij de volgende tip: gebruik azijn voor de zwarte was. Ja, je leest het goed: zwarte kleding wassen met azijn.

Toch maar eens proberen dan. Na het normale wasprogramma met wasmiddel en wasverzachter is het de bedoeling een keer extra na te spoelen met een flinke scheut azijn. En ik zeg je: HET WERKT! Azijn voor zwarte was helpt echt!

Sinds het gebruik van Azijn bij de zwarte was:

  • komt mijn wasgoed schoon en fris uit de wasmachine.
  • is mijn was extra zacht, want azijn blijkt een natuurlijke wasverzachter te zijn.
  • Het is niet slecht voor je machine. Want azijn ontkalkt immers.
  • De kleuren blijven mooi.
  • Én het belangrijkste die irritante witte vlekken zijn weg!
  • En ook belangrijk, je ruikt het niet.

Het maakt niet uit of je natuurazijn of schoonmaakazijn gebruikt. Doe er je voordeel mee!

HuishoudenHuishouden

Meer frisse was: