Nooit meer stinkende sportkleren
HuishoudTips

Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleding!

Voor iemand die regelmatig sport is het waarschijnlijk erg herkenbaar: stinkende sportkleding. Sportkleding, net schoon uit de kast, dat bij de minste beweging alweer ontzettende stinkt. Azijn zou de oplossing moeten zijn bij stinkende sportkleren. Ik nam de proef op de som!

Stinkende sportkleding!

Dat ene favoriete hardloopjasje, net fris uit de kast getrokken, maar ik was de hoek van de straat nog niet om of ik rook die zweterige muffe geur alweer. Ik had al van alles geprobeerd, warmer wassen, extra sterke wasverzachter, buiten laten drogen. Niks hielp. Nu had ik de kracht van azijn bij de was al eens eerder beschreven. Maar ook bij stinkende sportkleren zou azijn dus uitkomst moeten bieden.

Een goede nacht weken in water met een flinke scheut azijn zou de geur moeten verwijderen. Zo gelezen zo gedaan. Na de nacht weken, het jasje met de rest van de zwarte was de wasmachine in. Sportkleding gaat bij mij niet in de droger, dus toen het droog van de waslijn kwam meteen bij een volgende sport-sessie aangetrokken.

Azijn helpt dus écht!

Verrassend genoeg, het helpt echt. Geen nare muffe geur meer! Maar gewoon heerlijk fris net zoals de rest van mijn kleding. Geen stinkende sportkleding meer dus.

Nooit meer stinkende sportkleding door azijn!

Geen wasverzachter meer, maar azijn!

Vanaf toen ben ik eigenlijk weer om. In plaats van wasverzachter gaat er in het vervolg weer een flinke sheut azijn bij de was. Iets wat ik een hele tijd gedaan heb, maar in de loop van de tijd een beetje in de vergetelheid is geraakt.

Azijn bij de was, in plaats van wasverzachter is beter voor het milieu, beter voor je kleding, beter voor je wasmachine en lekker budget. Maar azijn is dus ook heel goed tegen nare geurtjes in sportkleding. Sowieso is het niet goed om je sportkleding te behandelen wasverzachter, het zou de speciale werking (vochtafvoer) teniet doen.

En jij, ken jij deze tip al? En ga je deze ook toepassen?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

18 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.