Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleding!

Nooit meer stinkende sportkleding
Categorie: HuishoudTips

Voor iemand die regelmatig sport is het waarschijnlijk erg herkenbaar: stinkende sportkleding. Sportkleding, net schoon uit de kast, dat bij de minste beweging alweer ontzettende stinkt. Azijn zou de oplossing moeten zijn bij stinkende sportkleren. Het zou de oplossing moeten zijn voor als je was nog stinkt NA het wassen. Ik nam de proef op de som!

Stinkende sportkleding!

Dat ene favoriete hardloopjasje, net fris uit de kast getrokken, maar ik was de hoek van de straat nog niet om of ik rook die zweterige muffe geur alweer. Ik had al van alles geprobeerd, warmer wassen, extra sterke wasverzachter, buiten laten drogen. Niks hielp. Nu had ik de kracht van azijn bij de was al eens eerder beschreven. Maar ook bij stinkende sportkleren zou azijn dus uitkomst moeten bieden.

Een goede nacht weken in water met een flinke scheut azijn zou de geur moeten verdwijnen. Zo gelezen zo gedaan. Na de nacht weken, het jasje met de rest van de zwarte was de wasmachine in. Sportkleding gaat bij mij niet in de droger, dus toen het droog van de waslijn kwam meteen bij een volgende sport-sessie aangetrokken.

Azijn helpt dus écht!

Verrassend genoeg, het helpt echt! Geen nare muffe geurtjes meer! Maar gewoon heerlijk fris net zoals de rest van mijn kleding. Geen stinkende sportkleding meer dus. Ook niet dat je was stinkt na het wassen.

Voor iemand die regelmatig sport is het erg herkenbaar; stinkende sportkleding. Ook dat je was stinkt na het wassen. De oplossing: Azijn

Geen wasverzachter meer, maar azijn!

Vanaf toen ben ik eigenlijk weer om. In plaats van wasverzachter gaat er in het vervolg weer een flinke sheut azijn bij de was. Iets wat ik een hele tijd gedaan heb, maar in de loop van de tijd een beetje in de vergetelheid is geraakt.

Azijn bij de was, in plaats van wasverzachter is beter voor het milieu, beter voor je kleding, beter voor je wasmachine en lekker budget. Maar azijn is dus ook heel goed tegen nare geurtjes in sportkleding. Sowieso is het niet goed om je sportkleding te behandelen wasverzachter, het zou de speciale werking (vochtafvoer) teniet doen.

Meer huishoudtips:

En jij, ken jij deze tip al? En ga je deze ook toepassen?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

18 Reacties

 1. lodiblogt

  Wat een goede tip! Ik herken het helemaal en wist echt niet hoe ik dit kwijt kon raken, maar zo simpel dus eigenlijk! Top, ik ga het ook doen.

  Antwoord
 2. Nicole Orriëns

  Mijn sportkleding stinkt eigenlijk helemaal niet zo, dus ik heb dit probleem gelukkig nog niet zo gehad.

  Antwoord
  • Saskia

   Meeste van mijn sportkleding ook niet. Zijn maar enkele kledingstukken die net even dat vieze geurtjes hebben. Vaak de iets dikkere stoffen…

 3. Emmy

  Super tipi! Die ga ik bewaren en zelf eens uitproberen.

  Antwoord
 4. Jeanine

  Azijn is zo veelzijdig! Goede tip. En inderdaad zoveel beter voor het milieu. Ik heb nog niet ziveel sportkleding om uit te wassen maar gebruik wel regelmatig azijn.

  Antwoord
 5. marlieslentjes31

  Nog nooit van gehoord. Azijn is sowieso fantastisch voor het schoonmaken van heel veel dingen en ook nog veel beter dan alle chemische troep, maar dat van de was wist ik nog niet. Ik ga hem onthouden!

  Antwoord
 6. Lynn

  Super handige tip. Ik draag dagelijks sportkleding.

  Antwoord
 7. Julie Quadflieg

  Ik sport zelf eigenlijk niet maar mijn man kan op het werk sporten en doet dat wel eens! Goeie tip dus! 🙂

  Antwoord
 8. Wanda

  Ik had er weleens van gehoord maar zelf nog nooit uitgeprobeerd. Ik denk dan altijd dat je straks zo’n azijnlucht om je heen hebt hangen maar dat is dus duidelijk niet zo. Misschien dan toch maar eens een keer testen.

  Antwoord
 9. Merel

  Handige tip voor als ik straks uit huis ga en mijn eigen was moet doen! Ruik je ook niet een beetje azijn, of ruikt het gewoon lekker naar wasmiddel? Daar ben ik wel benieuwd naar!

  Antwoord
  • Saskia

   Je ruikt totaal geen azijn geur. Wèl lekker de geur van het wasmiddel.

 10. Jenn

  Goede tip! Ik kende het wel om azijn bij de was te doen, maar dat het ook helpt tegen geurtjes wist ik niet!

  Antwoord
 11. Daenelia

  Ik gebruik eigenlijk nooit wasverzachter, maar het lijkt me eigenlijk wel logisch dat azijn ook goed is voor je was machine. Vanwege de kalk, denk ik? Dus alleen daarom is het een idee wat vaker azijn toe te voegen bij de was… 🙂

  Antwoord
 12. Charlotte

  Vraagje: gaat je kleding niet naar azijn ruiken als je dat gebruikt ipv wasverzachter?

  Antwoord
  • Saskia

   Nee, dat is niet het geval. Je ruikt gewoon lekker fris je wasmiddel.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Een Kastje Per Dag

Een kastje per dag. Elke dag één kast opruimen! Opruimen volgens een heel eenvoudig en goed te doen plan. Zorgt deze manier van opruimen en ontspullen voor een opgeruimd huis en meer rust in het hoofd? Ik neem de proef op de som! Ik hou van een opgeruimd huis. Alles...

Huishoudtip: De veelzijdigheid van Dasty

Huishoudtip: De veelzijdigheid van Dasty

De blogpost Azijn voor de zwarte was is een erg populaire post die veel wordt gevonden via de zoekmachines, hij staat al geruime tijd bovenaan mijn top blog posts. Het lijkt me leuk om daar eens op in te haken met een andere huishoudtip, te weten Dasty! Dasty is te...

Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Ik heb een hele slimme en budget huishoudtip: Azijn voor de zwarte was! Ik heb véél kleding die zwart van kleur is. In zwart voel ik me nu eenmaal het prettigst. Tot voor kort bracht die zwarte kleding wel een groot nadeel met zich mee. Ik had vaak van die vage witte...