Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleren!

stinkende sportkleren weer fris

Voor iemand die regelmatig sport is het waarschijnlijk erg herkenbaar. Sportkleding, net schoon uit de kast, dat bij de minste beweging alweer ontzettende stinkt. Azijn zou de oplossing moeten zijn bij stinkende sportkleren. Ik nam de proef op de som!

Stinkende sportkleren!

Dat ene favoriete hardloopjasje, net fris uit de kast getrokken, maar ik was de hoek van de straat nog niet om of ik rook die zweterige muffe geur alweer. Ik had al van alles geprobeerd, warmer wassen, extra sterke wasverzachter, buiten laten drogen. Niks hielp. Nu had ik de kracht van azijn bij de was al eens eerder beschreven. Maar ook bij stinkende sportkleren zou azijn dus uitkomst moeten beiden .

Een goede nacht weken in water met een flinke scheut azijn zou de geur moeten verwijderen. Zo gelezen zo gedaan. Na de nacht weken, het jasje met de rest van de (zwarte) was mee. Sportkleding gaat bij mij niet in de droger, dus toen het droog van de waslijn kwam meteen bij een volgende sport-sessie aangetrokken. Verrassend genoeg, het helpt echt. Geen nare muffe geur meer! Maar gewoon heerlijk fris net zoals de rest van mijn kleding.Nooit meer stinkende sportkleren

Geen wasverzachter meer

Vanaf toen ben ik eigenlijk weer om. In plaats van wasverzachter gaat er in het vervolg weer een flinke sheut azijn bij de was. Iets wat ik een hele tijd gedaan heb, maar in de loop van de tijd een beetje in de vergetelheid is geraakt. Azijn bij de was, in plaats van wasverzachter is beter voor het milieu, beter voor je kleding, beter voor je wasmachine en lekker budget. Maar dus ook heel goed tegen nare geurtjes is sportkleding. Sowieso is het niet goed om je sportkleding te behandelen wasverzachter, het zou de speciale werking (vochtafvoer) teniet doen.

En jij, kende jij deze tip al? En ga je deze ook toepassen?

Ook leuk:

18 reacties

  1. Wat een goede tip! Ik herken het helemaal en wist echt niet hoe ik dit kwijt kon raken, maar zo simpel dus eigenlijk! Top, ik ga het ook doen.

    1. Meeste van mijn sportkleding ook niet. Zijn maar enkele kledingstukken die net even dat vieze geurtjes hebben. Vaak de iets dikkere stoffen…

  2. Azijn is zo veelzijdig! Goede tip. En inderdaad zoveel beter voor het milieu. Ik heb nog niet ziveel sportkleding om uit te wassen maar gebruik wel regelmatig azijn.

  3. Nog nooit van gehoord. Azijn is sowieso fantastisch voor het schoonmaken van heel veel dingen en ook nog veel beter dan alle chemische troep, maar dat van de was wist ik nog niet. Ik ga hem onthouden!

  4. Ik had er weleens van gehoord maar zelf nog nooit uitgeprobeerd. Ik denk dan altijd dat je straks zo’n azijnlucht om je heen hebt hangen maar dat is dus duidelijk niet zo. Misschien dan toch maar eens een keer testen.

  5. Handige tip voor als ik straks uit huis ga en mijn eigen was moet doen! Ruik je ook niet een beetje azijn, of ruikt het gewoon lekker naar wasmiddel? Daar ben ik wel benieuwd naar!

  6. Ik gebruik eigenlijk nooit wasverzachter, maar het lijkt me eigenlijk wel logisch dat azijn ook goed is voor je was machine. Vanwege de kalk, denk ik? Dus alleen daarom is het een idee wat vaker azijn toe te voegen bij de was… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.