De blogpost Azijn voor de zwarte was is een erg populaire post die veel wordt gevonden via de zoekmachines, hij staat al geruime tijd bovenaan mijn top blog posts. Het lijkt me leuk om daar eens op in te haken met een andere huishoudtip, te weten Dasty! Dasty is te koop bij de Wibra, kost een prikkie en is meer dan een ontvetter. Ik heb dit spul al voor verschillende doeleinden succesvol gebruikt.

Waar kan ik dasty voor gebruiken?

Dasty gebruik je voor:

  • velgen schoonmaken dasty: De velgen van je auto of motor worden weer blinkend schoon als je ze eerst even inspuit met Dasty. Even laat intrekken en weer goed afspoelen.
  • BBQ roosters worden weer bijna als nieuw na een nachtje weken in Dasty aangelengd met (heet) water.
  • Dit geld ook voor je gaspitten. Een nachtje weken het het verdunde gele goedje doet wonderen.
  • De ketting van mijn motor heb ik er ook eens mee gereinigd. Goed inspuiten, even laten intrekken en grondig naspoelen met water. Na reiniging wel weer goed en grondig invetten. Een flesje ketting reiniger kost al snel een tientje. Mooie budget tip dus.
  • Smoezelig dekbedovertrek? Een nachtje laten weken in de Dasty voordat je het in de wasmachine stopt. Je beddengoed komt er weer heerlijk fris uit.
  • Hetzelfde geld voor een vetvlek in je kleding. Inspuiten en even laten inwerken alvorens je het in de machine doet en weg is je vetvlek
  • En wat dacht je van een vettige frituurpan? Inspuiten, goed laten inwerken, eventueel met heet water en daarna schoonschrobben. Daarna wél weer heel goed spoelen anders smaken je frietjes wat vreemd 😉 Je frituurpan is als nieuw!

Dasty kopen:

Niet zomaar overal gebruiken

Geverfde deuren zijn er iets minder blij met Dasty van de wibra. Je verf komt los. Dus niet zomaar overal op spuiten maar eerst een stukje testen.

Wat zoekwerk op internet geeft nog veel meer handige toepassingen van dit felle gele spul. Dasty schijnt zelfs een heel eigen fanclub te hebben.

Ken jij Dasty van de Wibra al? Ik leg precies uit waar je dit schoonmaakmiddel allemaal voor kunt gebruiken. Want het is meer dan alleen een ontvetter.

Ben jij bekend met Dasty? En waarvoor gebruik je het?