Huishoudtip: De veelzijdigheid van Dasty

De veelzijdigheid van Dasty
Categorie: HuishoudTips

De blogpost Azijn voor de zwarte was is een erg populaire post die veel wordt gevonden via de zoekmachines, hij staat al geruime tijd bovenaan mijn top blog posts. Het lijkt me leuk om daar eens op in te haken met een andere huishoudtip, te weten Dasty! Dasty is te koop bij de Wibra, kost een prikkie en is meer dan een ontvetter. Ik heb dit spul al voor verschillende doeleinden succesvol gebruikt.

Dasty gebruik je voor

 • Velgen van de auto of motor worden weer blinkend schoon als je ze eerst even inspuit met Dasty. Even laat intrekken en weer goed afspoelen.
 • BBQ roosters worden weer bijna als nieuw na een nachtje weken in Dasty aangelengd met (heet) water.
 • Dit geld ook voor je gaspitten. Een nachtje weken het het verdunde gele goedje doet wonderen.
 • De ketting van mijn motor heb ik er ook eens mee gereinigd. Goed inspuiten, even laten intrekken en grondig naspoelen met water. Na reiniging wel weer goed en grondig invetten. Een flesje ketting reiniger kost al snel een tientje. Mooie budget tip dus.
 • Smoezelig dekbedovertrek? Een nachtje laten weken in de Dasty voordat je het in de wasmachine stopt. Je beddengoed komt er weer heerlijk fris uit.
 • Hetzelfde geld voor een vetvlek in je kleding. Inspuiten en even laten inwerken alvorens je het in de machine doet en weg is je vetvlek
 • En wat dacht je van een vettige frituurpan? Inspuiten, goed laten inwerken, eventueel met heet water en daarna schoonschrobben. Daarna wél weer heel goed spoelen anders smaken je frietjes wat vreemd 😉 Je frituurpan is als nieuw!

Dasty kopen:

Niet zomaar overal gebruiken

Geverfde deuren zijn er iets minder blij met Dasty van de wibra. Je verf komt los. Dus niet zomaar overal op spuiten maar eerst een stukje testen.

Wat zoekwerk op internet geeft nog veel meer handige toepassingen van dit felle gele spul. Dasty schijnt zelfs een heel eigen fanclub te hebben.

Ken jij Dasty van de Wibra al? Ik leg precies uit waar je dit schoonmaakmiddel allemaal voor kunt gebruiken. Want het is meer dan alleen een ontvetter.

Ben jij bekend met Dasty? En waarvoor gebruik je het?

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

14 Reacties

 1. Chantal

  Geweldig spul. Gebruik het regelmatig om vet uit kleding te krijgen en om de ketting van mijn racefiets schoon te maken.

  Antwoord
 2. Morgaine

  Nee, ik gebruik meer milieu vriendelijk of meer ouderwets, zelfde effect, baking soda en schoonmaakazijn.

  Antwoord
 3. Serena

  Ik wist inderdaad dat het goed spul was voor de velgen, die gaspitten niet. Binnenkort toch maar weer eens een fles halen…

  Antwoord
 4. jackie

  Ik koop schoonmaakmiddelen eigenlijk daar waar ik net ben..
  Maar ik heb ooit wel eens dasty gehad en vind die echt super…

  Antwoord
 5. Jenn

  Ik gebruik het om de dode vliegjes van mijn autoraam te vegen, ideaal.

  Antwoord
  • Bram

   Nooit auto ruiten met schoonmaakmiddelen behandelen , dat gaat tekorten van de veiligheid. Er zit een laag op je autoruit die er voor zorgt dat bij een botsing je ruit op de veiligste manier stuk gaat. Die verwijder of beschadig je meet schoonmaak middelen die daar niet voor bedoeld zijn.

 6. Flavie

  Ik kende het niet, tot ik eens een goede ontvetter nodig had, heeft een collega mij dit aanbevolen… een superproduct!

  Antwoord
 7. Mieke

  Heftig spulletje, dat Dasty. Wij gebruiken het om de oven te reinigen. Werkt als een tierelier.

  Antwoord
 8. Northflix

  Ik kende dit dus niet, maar als ik zo naar de oven kijk…
  Dan weet ik wat ik kopen moet!

  Antwoord
 9. Wanda

  Heb er wel van gehoord maar nog nooit zelf gebruikt…
  Ik heb je trouwens ook getagd voor de Sharing is Caring tag, voel je niet verplicht hoor!

  Antwoord
 10. melanie

  Je kunt er heel veel mee schoonmaken, heb hem standaard in mijn keukenkastje staan. Denk ook eens aan de aangekoekte spetter en olie vlekken van het bakken op de kastjes en tegels 🙂

  Antwoord
 11. Evelien M.

  Ik ken het al jaren, je doet er lang mee met zo’n fles.
  Vaak in de aanbieding.
  Gebruikte het voor de vette pannenkast op het vroegere werk.

  Maar thuis gebruik in het voor de afzuigkap en afzuigsysteem en boven op mn keukenkastjes even insprayen laten trekken en dan met warme vochtige doek afnemen.
  Zo gepiept!

  Echt het beste spul van de Wiebra!
  Kijk erook voor kleding is betaalbaar
  En hobby spulletjes
  Eigenlijk voor van alles is een Leuke winkel!

  Antwoord
 12. Saar

  ik heb het altijd in huis,voor gasstel en pitten ,afzuigkap,de frietpan,kragen van overhemden,vlekjes in kleding.en voor van alles en nog wat hahaha.
  echt heel goed spul.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Een Kastje Per Dag

Een kastje per dag. Elke dag één kast opruimen! Opruimen volgens een heel eenvoudig en goed te doen plan. Zorgt deze manier van opruimen en ontspullen voor een opgeruimd huis en meer rust in het hoofd? Ik neem de proef op de som! Ik hou van een opgeruimd huis. Alles...

Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleding!

Huishoudtip: Nooit meer stinkende sportkleding!

Voor iemand die regelmatig sport is het waarschijnlijk erg herkenbaar: stinkende sportkleding. Sportkleding, net schoon uit de kast, dat bij de minste beweging alweer ontzettende stinkt. Azijn zou de oplossing moeten zijn bij stinkende sportkleren. Het zou de...

Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Huishoudtip: Azijn voor de zwarte was

Ik heb een hele slimme en budget huishoudtip: Azijn voor de zwarte was! Ik heb véél kleding die zwart van kleur is. In zwart voel ik me nu eenmaal het prettigst. Tot voor kort bracht die zwarte kleding wel een groot nadeel met zich mee. Ik had vaak van die vage witte...