De veelzijdigheid van Dasty
HuishoudTips

Huishoudtip: De veelzijdigheid van Dasty

De blogpost Azijn voor de zwarte was is een erg populaire post die veel wordt gevonden via de zoekmachines, hij staat al geruime tijd bovenaan mijn top blog posts. Het lijkt me leuk om daar eens op in te haken met een andere huishoudtip, te weten DASTY! Dasty is te koop bij de Wibra, kost een prikkie en is meer dan een ontvetter. Ik heb dit spul al voor verschillende doeleinden succesvol gebruikt.

Dasty gebruik je voor

 • Velgen van de auto of motor worden weer blinkend schoon als je ze eerst even inspuit met Dasty. Even laat intrekken en weer goed afspoelen.
 • BBQ roosters worden weer bijna als nieuw na een nachtje weken in Dasty aangelengd met (heet) water.
 • Dit geld ook voor je gaspitten. Een nachtje weken het het verdunde gele goedje doet wonderen.
 • De ketting van mijn motor heb ik er ook eens mee gereinigd. Goed inspuiten, even laten intrekken en grondig naspoelen met water. Na reiniging wel weer goed en grondig invetten. Een flesje ketting reiniger kost al snel een tientje. Mooie budget tip dus.

Geverfde deuren zijn er iets minder blij met Dasty van de wibra. Je verf komt los. Dus niet zomaar overal op spuiten maar eerst een stukje testen.

Wat zoekwerk op internet geeft nog veel meer handige toepassingen van dit felle gele spul. Het spul schijnt zelfs een heel eigen fanclub te hebben.

Ken jij Dasty van de Wibra al? Ik leg precies uit waar je dit schoonmaakmiddel allemaal voor kunt gebruiken. Want het is meer dan alleen een ontvetter.

Ben jij bekend met Dasty? En waarvoor gebruik je het?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

13 Comments

  • Bram

   Nooit auto ruiten met schoonmaakmiddelen behandelen , dat gaat tekorten van de veiligheid. Er zit een laag op je autoruit die er voor zorgt dat bij een botsing je ruit op de veiligste manier stuk gaat. Die verwijder of beschadig je meet schoonmaak middelen die daar niet voor bedoeld zijn.

 • Wanda

  Heb er wel van gehoord maar nog nooit zelf gebruikt…
  Ik heb je trouwens ook getagd voor de Sharing is Caring tag, voel je niet verplicht hoor!

 • melanie

  Je kunt er heel veel mee schoonmaken, heb hem standaard in mijn keukenkastje staan. Denk ook eens aan de aangekoekte spetter en olie vlekken van het bakken op de kastjes en tegels 🙂

 • Evelien M.

  Ik ken het al jaren, je doet er lang mee met zo’n fles.
  Vaak in de aanbieding.
  Gebruikte het voor de vette pannenkast op het vroegere werk.

  Maar thuis gebruik in het voor de afzuigkap en afzuigsysteem en boven op mn keukenkastjes even insprayen laten trekken en dan met warme vochtige doek afnemen.
  Zo gepiept!

  Echt het beste spul van de Wiebra!
  Kijk erook voor kleding is betaalbaar
  En hobby spulletjes
  Eigenlijk voor van alles is een Leuke winkel!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.