Ik heb het al eerder aangegeven: ik heb een nieuwe thuiswerkplek! Helemaal super natuurlijk. Maar toch, er miste iets! Een mooie kamerplant voor op mijn thuiswerkplek maakte het uiteindelijk helemaal af.

Een nieuwe thuiswerkplek

De meeste van ons zijn al geruime tijd vanuit huis aan het werk. Ik in elk geval wel. Sinds Maart 2020 werk ik vanuit huis en de keren dat ik op kantoor ben geweest kan ik op een hand tellen. Het vele thuiswerken heeft ons doen besluiten om werk- en slaapkamer om te ruilen. Een iets kleinere slaapkamer in ruil voor meer ruimte op de werkkamer. En een grotere werkkamer geeft de mogelijk tot het creëren van nog idealere thuiswerkplek.

De ideale werkplek creëren

Alles is fris gewit en er is een nieuwe laminaat vloer gelegd. Ook zijn er fijne grote bureaus geplaatst. Er is rekening gehouden met ergonomie en zit-houding. Je zit er per slot van rekening toch minimaal acht uur per dag op deze plek. En om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten is er aandacht besteed aan (dag)licht en verlichting. Aan cable-management is ook gedaan. Zoveel mogelijk kabels zijn weggewerkt wat weer voor een stukje rust en opgeruimdheid zorgt. Het was een hele klus, maar oh, wat ben ik er blij mee.

Maar toch, er ontbrak iets. Iets meer knusheid en gezelligheid. Een fijne plant zou het geheel helemaal afmaken.

Maar wat zijn nu ideale kamerplanten voor een thuiswerkplek?

Ideale kamerplanten voor op je thuiswerkplek?

Kamerplanten op je thuiswerkplek is meer dan gezelligheid alleen. Planten op je werkplek:

  • zuiveren de lucht; ze produceren extra zuurstof, breken schadelijke stoffen af én verbeteren de luchtvochtigheid
  • geven meer kleur aan je werkplek.
  • hebben ze een positief effect op stress.
  • helpen je beter te concentreren.

Genoeg redenen voor een plant dus. En die plant vond ik in de vorm van een prachtige Kentia Palm.

Mijn keuze voor de Kentia palm heeft verschillende redenen:

  • Zo is hij best groot, dat geeft een fijn urban jungle gevoel
  • Hij is luchtzuiverend
  • heeft niet al te veel en te vaak water nodig
  • hij is veilig voor huisdieren!

Vooral dat laatste vind ik heel belangrijk! Ik heb hier namelijk twee nieuwsgierige tijgers rondlopen die planten over het algemeen net zo leuk vinden als ik, maar dan anders 😉

Je ideale kamer plant bepalen

De kamerplant voor mijn thuiswerkplek komt van jngl, een toffe webshop met een grote keus uit mooie kamerplanten. Zo kun je bijvoorbeeld ook apart zoeken welke diervriendelijke kamerplanten er zijn.

De plant werd stevig verpakt in een enorme kartonnen doos thuisbezorgd. En na het uitpakken heb ik hem (of haar?) een mooi plekje gegeven op mijn bureau. De witte pot was de enige passende die ik nog had staan. Als de winkels binnenkort weer open zijn, ga ik kijken voor een iets mooiere pot.

Tip: last van gravende katten? Ik gebruikte een deel van het kartonnen verpakkingsmateriaal om er een soort van potgrond-deksel van te maken. Maar je kunt natuurlijk ook de veel mooiere Plantbuddy bestellen.

Mocht je zelf niet of weinig tijd hebben voor het onderhouden en verzorgen van kamerplanten. Er zijn ook volop makkelijke kamerplanten die tegen een stootje kunnen en weinig water nodig hebben. En ik heb ook een artikel gevonden over planten water geven, over hoeveel en hoe vaak dat dat zou moeten.

Overige spullen in dit artikel:

Heb jij planten op je thuiswerkplek? Of heb je je werkplek op een andere manier gezellig gemaakt?

Ideale kamerplanten voor je thuiswerkplek

Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

Samenwerken met mij als blogger? Leuk! kijk hier voor de mogelijkheden.Op deze website wordt gebruik gemaakt van affiliate links.
Als jij iets koopt op de website waarnaar ik linkte, ontvang ik een kleine commissie.
Jij betaalt niets extra’s, gewoon dezelfde prijs die je gewoonlijk zou betalen.
Hierdoor kan mijn blog wel blijven bestaan.