Iets met Hooi en Vorken

Ik heb best wel getwijfeld of ik deze post online zou plaatsen. Het is namelijk heel persoonlijk. Maar hé, een blog is er ook om de minder leuke dingen te delen.

Het begon op maandag avond, bij thuiskomst van het werk. Daar waar ik al enkele weken moeite had om, na wéér een drukke werkdag, echt af te schakelen, lukte het die avond helemaal niet. Totaal niet! In mijn hoofd werd het niet rustig, ik bleef malen en piekeren. En deze keer draaide ook mijn lijf op volle toeren mee. Dat gevoel wat je hebt als je ergens als een berg tegen op ziet, die druk op je borst, dat opgejaagde gevoel. Hoe zeer ik me ook probeerde te ontspannen. Het ging niet weg. Ik kon niet ontspannen!

Om 20:00 uur lag deze dame dan ook in bed, koud, rillerig, malend, draaiend, onrustig en opgejaagd. Het gevoel een of andere paniek aanval te krijgen. Rustig en diep ademhalen en zo de ontspanning zoeken ging echt totaal niet. Gevoel van machteloosheid. Controle verliezen. Dat is eng voor iemand als ik, die graag overal controle over heeft. Tot diep in de nacht wakker. Pas na een fijn gesprek met manlief en een warme mok melk met veel anijs viel ik in een onrustige slaap.

Hooi & Vork

Dinsdag ochtend dat ene telefoontje om me ziek te melden, bah. Want nog steeds is mijn lijf onrustig. Mijn hoofd een nog grotere warboel. Uitleggen wat er aan de hand is, moeilijk. Want het liefst wil ik heel hard janken. Daarna ook meteen de huisarts gebeld voor een afspraak. Want ik wil toch wel graag weten wat er met mijn persoontje aan de hand is. Gelukkig kon ik vrijwel meteen terecht.

Ook daar, dat uitleggen hoe je je voelt, die brok emotie die weer naar boven komt. Emotie die ik al een paar weken voel, maar niet uitspreek, als ik de simpele vraag krijg hoe het met me gaat. Want eigenlijk gaat het helemaal niet zo lekker met me. Ik ben doodmoe, uitgeput. Het gesprek is fijn, dat wel. Een luisterend oor. Maar uitleggen waar het precies aan ligt is moeilijk. Wijzen met een vingertje lukt dus niet; dat daar, dat is de oorzaak.

Voor nu is het doktersadvies minimaal een week ontspanning opzoeken en rusten. Dingen doen die je hoofd leegmaken. Relaxen. Want alles wijst erop dat ik de afgelopen maanden te veel hooi op mijn vorkje heb genomen. Dat mijn lichaam even ho zegt, tot hier en even niet verder.

Ik heb nu in elk geval lekker mijn hart gelucht. Het even van me af getypt.
Nu nog de rust in mijn lijf en hoofd terug vinden.

Afbeelding afkomstig van: Chaotic Blackbook

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

13 Comments

 1. Serena

  Ooh man, dat is absoluut niet fijn!!! Hoop dat je nu wel een beetje af kunt schakelen…
  Lekker rustig aan doen, beetje lezen, fröbelen aan je blog, filmpje kijken. Alleen maar leuke dingen doen.
  Sterkte!!!

  Reply
  • Saskia

   Leuke dingen doen. Was ik ook van plan. Ben op het moment eigenlijk alleen maar aan het slapen :/

 2. Petra

  Ach meid toch wat vervelend. Goed dat je naar de dokter bent gegaan. En volgt de raad op. Rust uit, ga lekker naar buiten, lezen of waar jij zin in hebt. Sterkte!

  Reply
 3. Jenn

  He wat vervelend 🙁 Sterkte en beterschap!

  Reply
 4. jackiedeklerk

  wat vervelend….
  en op het moment zo herkenbaar,
  ik ben echt op, mijn hoofd zeurt nog steeds, geen fut voor niets…
  beterschap, xoxo

  Reply
 5. [F]rankie.XL

  Het eerste wat in me opkwam was het woord “burnout” en dan ga je het niet redden met een weekje rust. Hopelijk zit ik er he-le-maal naast!
  Des-on-danks wens ik je heel veel sterkte! Knuf

  Reply
 6. Maaike

  Aan toe geven aan je behoefte is het beste wat je kan doen, maar wel ronduit *** natuurlijk zoiets. Sterkte!

  Reply
 7. Nicetobeout

  Van je aftypen is ook fijn. Veel sterkte en fijn dat zowel jijzelf, als je huisarts het serieus hebben genomen!

  Reply
 8. Mieke

  Ja, dan is het echt tijd voor een pas op de plaats. Goed dat je aan de bel hebt getrokken! Hopelijk lukt het je om tot rust te komen. En probeer daar je tijd voor te nemen. Pas goed op jezelf. Knuffel!

  Reply
 9. Sas

  Wat vervelend! Van je aftypen helpt inderdaad vaak wel een stuk. Succes met het vinden van rust 🙂

  Reply
 10. Wanda

  Goed van je dat je zo snel naar de dokter bent gegaan! Dan is het tenminste uitgesproken en kun je proberen het tij te keren. Sterkte meid!

  Reply
 11. Pirre

  Wat goed van je dat je naar je lichaam luistert! Heel herkenbaar verhaal ook. Geniet van je weekje rust en beterschap/sterkte!

  Reply
 12. Marcella

  Ik had dit nog niet gelezen. Heftig joh, neem goed de tijd voor jezelf hoor. Rustig aan en doe vooral dingen die je blij maken en rust geven. Take care!

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...