Binnenkort is het weer zover. We gaan weer op vakantie! Maar dan komt de vraag, wat neem ik allemaal mee? En wat juist niet. Juist ja, ik ga op reis en neem mee… Sowieso kleding en toilet spullen. Maar er zijn meer dingen om over na te denken. Hoe je je kostbare spulletjes veilig mee kan nemen bijvoorbeeld.

Ik ga op reis en neem mee: Reisapotheek

ik ga op reis en neem mee: een reisapotheek met spulletjes zoals paracetamol, pleisters en blaren-pleisters, een insectenwerend middel met DEET en nog veel meer spulletjes. Better safe than sorry, zullen we maar zeggen. Deze dingen heb ik liever uit voorzorg al bij me dan dat ik ter plekke op zoek moet naar een apotheek.

Ik ga op reis en neem mee: reisapotheek
Ik ga op reis en neem mee: reisapotheek

Ik ga op reis en neem mee: elektronica

Tegenwoordig niet meer weg te denken in je reisbagage; de nodige elektronica. Wat neem ik zoal mee:

  • Mijn iPhone natuurlijk. Voorzien van een stevig telefoonhoesje.
  • Mijn kostbare Macbook, ook deze in een beschermende Macbook case of sleeve. Dan kan ik ’s avonds nog aan een reisverslag en/of blog werken, mocht ik daar zin in hebben. Sowieso gaat ‘ie mee om tussendoor foto’s veilig op te slaan vanaf mijn fotocamera.
  • Om de mooiste foto’s te maken mijn fijne en lichte Canon EOS M50 systeem camera.
  • Een powerbank lijkt me trouwens ook geen overbodige luxe. Niks zo vervelend als een lege telefoon wanneer je net Mickey Mouse tegen het mollige lijf loopt in Disney World.
  • Ik kocht onlangs bij Kruidvat een Elektronica Reis etui om allerlei oplaadkabels handig en overzichtelijk in op de bergen. Geen gedoe meer met losse kabels tussen je kleding of toiletspullen.
  • Een universele reisstekker / wereldstekker. Zodat je je meegenomen apparatuur ook kan gebruiken en opladen.

Wat neem jij eigenlijk mee op reis behalve kleding en toiletartikelen? Net als ik een laptop en een fotocamera, of alleen je telefoon?

Ga je op reis met de motor? Check dan eens de blogpost: Motorvakantie Checklist, handig voor je volgende motorvakantie. Nog op zoek naar handige reisgadgets? Lees dan Het verlanglijstje van de wereld reiziger.


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.