Meteen naar de inhoud
ik ga op reis en neem mee
Home » Ik ga op reis en neem mee

Ik ga op reis en neem mee

Binnenkort is het weer zover. We gaan weer op vakantie! Maar dan komt de vraag, wat neem ik allemaal mee? En wat juist niet. Juist ja, ik ga op reis en neem mee… Sowieso kleding en toilet spullen. Maar er zijn meer dingen om over na te denken. Hoe je je kostbare spulletjes veilig mee kan nemen bijvoorbeeld.

Ik ga op reis en neem mee: Reisapotheek

Een kleine reisapotheek met spulletjes zoals paracetamol, pleisters en blaren-pleisters, een insectenwerend middel met DEET, maar ook Azaron of iets soortgelijks voor als er een insectenbeet is, een diarree-remmer, een klein tubetje Zovirax en een tekentang. Better safe than sorry, zullen we maar zeggen. Deze dingen heb ik liever uit voorzorg al bij me dan dat ik ter plekke op zoek moet naar een apotheek.

Ik ga op reis en neem mee: reisapotheek
Ik ga op reis en neem mee: reisapotheek

Ik ga op reis en neem mee: elektronica

Tegenwoordig niet meer weg te denken in je reisbagage; de nodige elektronica. Wat neem ik zoal mee:

 • Mijn iPhone natuurlijk. Voorzien van een stevig telefoonhoesje.
 • Mijn kostbare Macbook, ook deze in een beschermende Macbook case of sleeve. Dan kan ik ’s avonds nog aan een reisverslag en/of blog werken, mocht ik daar zin in hebben. Sowieso gaat ‘ie mee om tussendoor foto’s veilig op te slaan vanaf mijn fotocamera.
 • Om de mooiste foto’s te maken mijn fijne en lichte Canon EOS M50 fotocamera.
 • Een powerbank lijkt me trouwens ook geen overbodige luxe. Niks zo vervelend als een lege telefoon wanneer je net Mickey Mouse tegen het mollige lijf loopt in Disney World.
 • Ik kocht onlangs bij Kruidvat een Elektronica Reis etui om allerlei oplaadkabels handig en overzichtelijk in op de bergen. Geen gedoe meer met losse kabels tussen je kleding of toiletspullen.
 • Een universele reisstekker / wereldstekker. Zodat je je meegenomen apparatuur ook kan gebruiken en opladen.

Wat neem jij eigenlijk mee op reis behalve kleding en toiletartikelen? Net als ik een laptop en een fotocamera, of alleen je telefoon?

Mocht je nog op zoek zijn naar een vrolijk koffer. José zocht de leukste koffers voor op vakantie voor je uit. Je krijgt spontaan zin om alvast in te pakken! En ga je op reis met de motor? Check dan eens de blogpost: Motorvakantie Checklist, handig voor je volgende motorvakantie. Nog op zoek naar handige reisgadgets? Lees dan Het verlanglijstje van de wereld reiziger.


Dit artikel is ontstaan uit een samenwerking. Dankjewel voor het lezen, hierdoor kan mijn blog blijven bestaan.

18 reacties op “Ik ga op reis en neem mee”

 1. ja een reisapotheek, heel belangrijk en mijn telefoon en camera vooral. Verder hier altijd en lading medicijnen voor de jongens. En mijn travel journal, hier kan ik op vakantie al lekker in knutselenen schrijven wat we allemaal doen.

 2. Ik laat mijn laptop thuis. Maar mijn telefoon en fotocamera gaan zeker mee. En ik neem ook een klein EHBO setje mee. Gelukkig heb ik deze afgelopen vakantie niet hoeven te gebruiken

 3. Ik heb ook een apart tasje voor al mijn snoertjes, want er gaan er toch een hoop altijd weer mee. Ik heb alleen niet zo’n mooi tasje om ze in te sorteren. Daar ga ik zeker eens naar opzoek

 4. Ik neem buiten de usual mee: dingen om te lezen, mijn laptop, mijn reflexamera, een schrift en pennen (laptop en schrift omdat ik nu eenmaal overal en altijd de mogelijkheid wil hebben om te schrijven)

 5. Eigenlijk neem ik nooit een laptop mee. Ik heb nooit het gevoel alsof ik daar wat mee kan op vakantie. Zo’n reisapotheek is wel handig om te onthouden!
  Liefs,
  Elles

 6. Vroeger nam ik mijn spiegelreflex mee op reis maar die vond ik toch wat te zwaar om overal mee te zeulen. Nu heb ik een goede compactcamera gekocht. Weegt niets en de kwaliteit is toch veel beter dan bij smartphones.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.