Ik nam een Bosbad
Lifestyle

Ik nam een bosbad

Ik besloot onlangs mee te gaan met een zogenaamd bosbad. Ja, een bosbad, je leest het goed.

Soms moet je gewoon eens dingen doen die buiten je comfort zone liggen. Of jezelf open te stellen voor die dingen die je misschien een beetje vreemd of anders vind. Regelmatig uit je comfort zone stappen is een manier om jezelf intellectueel en persoonlijk te laten groeien, maar ook – misschien nog wel belangrijker – controleer je of je jouw leven nog wel wilt blijven leiden, zoals je dat tot nu toe deed.

A comfort zone is a beautiful place,

but nothing ever grows there

Bosbad

Bosbad

Ik hou wel van een wandeling door de natuur. Het is echt me-time. Ik doe het alleen veel te weinig. Frisse lucht inademen, genieten van de stilte of luisteren naar het vrolijke gekwetter van vogeltjes. Met een beetje geluk wat wildlife spotten. Meestal kom ik na een korte wandeling al helemaal ontspannen thuis.

Bosbad

Shinrin-yoku, de Japanse naam voor een Bosbad, betekent dat je door middel van speciale technieken jezelf onderdompelt in een bos met als doel je stresslevel te verlagen en je gezondheid te verbeteren. Klinkt goed toch! Wat mij een beetje tegenhield, buiten mijn comfort zone dus, waren juist die technieken die gebruikt worden. Dingen als aardings- en ademhalingsoefening, focusoefening, je zintuigen activeren, etherische olie, Palo Santo branden en patronen doorbreken. Allemaal een ver van mijn bed show.

Bosbad

Maar toch ging ik mee. Open Minded! En ik heb een heerlijke ochtend gehad. Ik kwam helemaal ontspannen weer thuis. Misschien kwam het door het prachtige weer die laatste zaterdag van november. Of misschien toch juist door die Palo Santo, en het doorbreken van mijn patronen door van het pad af te gaan, of die heerlijk etherische olie die op mijn handpalmen aangebracht werd. En door even echt bewust te genieten van al het moois wat er in het bos en net daar buiten te vinden, te horen en te zien is.

Denk je nu, hé zo’n bosbad is echt wat voor mij, schroom dan niet om Blossom, holistic healing op facebook te liken, dan weet je vanzelf wanneer het volgende evenement is.

Stresslevel verlagen? Je gezondheid te verbeteren? Neem eens een bosbad! 
Door middel van speciale technieken jezelf onderdompelen in een bos met als doel je stresslevel te verlagen en gezondheid te verbeteren

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

17 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.