Ik nam een bosbad

Ik nam een Bosbad
Categorie: Lifestyle
Getagd:

Ik besloot onlangs mee te gaan met een zogenaamd bosbad. Ja, een bosbad, je leest het goed.

Soms moet je gewoon eens dingen doen die buiten je comfort zone liggen. Of jezelf open te stellen voor die dingen die je misschien een beetje vreemd of anders vind. Regelmatig uit je comfort zone stappen is een manier om jezelf intellectueel en persoonlijk te laten groeien, maar ook – misschien nog wel belangrijker – controleer je of je jouw leven nog wel wilt blijven leiden, zoals je dat tot nu toe deed.

A comfort zone is a beautiful place,
but nothing ever grows there

Bosbad

Bosbad

Ik hou wel van een wandeling door de natuur. Het is echt me-time. Ik doe het alleen veel te weinig. Frisse lucht inademen, genieten van de stilte of luisteren naar het vrolijke gekwetter van vogeltjes. Met een beetje geluk wat wildlife spotten. Meestal kom ik na een korte wandeling al helemaal ontspannen thuis.

Bosbad

Shinrin-yoku, de Japanse naam voor een Bosbad, betekent dat je door middel van speciale technieken jezelf onderdompelt in een bos met als doel je stresslevel te verlagen en je gezondheid te verbeteren. Klinkt goed toch! Wat mij een beetje tegenhield, buiten mijn comfort zone dus, waren juist die technieken die gebruikt worden. Dingen als aardings- en ademhalingsoefening, focusoefening, je zintuigen activeren, etherische olie, Palo Santo branden en patronen doorbreken. Allemaal een ver van mijn bed show.

Bosbad

Maar toch ging ik mee. Open Minded! En ik heb een heerlijke ochtend gehad. Ik kwam helemaal ontspannen weer thuis. Misschien kwam het door het prachtige weer die laatste zaterdag van november. Of misschien toch juist door die Palo Santo, en het doorbreken van mijn patronen door van het pad af te gaan, of die heerlijk etherische olie die op mijn handpalmen aangebracht werd. En door even echt bewust te genieten van al het moois wat er in het bos en net daar buiten te vinden, te horen en te zien is.

Denk je nu, hé zo’n bosbad is echt wat voor mij, schroom dan niet om Blossom, holistic healing op facebook te liken, dan weet je vanzelf wanneer het volgende evenement is.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
ReizenReizen

17 Reacties

 1. rachel

  ik denk niet dat het echt wat voor mij is maar ken genoeg mensen die er wel wat mee hebben

  Antwoord
 2. rory

  Ik ben toevallig heel erg met etherische oliën bezig en met de holistische kijk op dingen. Dus dit spreekt mij heel erg aan. De laatste paar weken waren te druk, te lage weerstand. En dan merk ik dat ik juist dingen als (hot) yoga en de diffuser met fijne etherische oliën skip, terwijl dat juist zo goed voor mij is. Aan de andere kant, heel snotterig hot yoga doen is ook niet per definitie superhandig (je neus loopt leeg en bij bepaalde houdingen is dat niet heel fijn). Maar volgende week wil ik wel wat gaan doen (al wordt dat ook weer een drukke week met twee dagen Parijs in het vooruitzicht…).

  Antwoord
 3. Sherry

  Het klinkt erg gaaf. Ik heb weer wat geleerd vandaag. Ik had er nooit van gehoord.

  Antwoord
 4. Kiki Hasselton

  ik ken het niet, maar het klinkt wel heerlijk. Ik moet heel eerlijk bekennen dat het niet iets voor mij zal zijn, ik heb het geduld er niet voor.

  Antwoord
 5. Sanne

  Ik heb er nog nooit van gehoord. Maar het klinkt echt ontspannend.

  Antwoord
 6. Consuela / Blossom

  Geweldig! Hoe je het ook lekker op jouw manier hebt omschreven! Ik voel me vereerd dat je er een blog aan hebt gewijd. Dankjewel. Ook leuk om te lezen dat het mensen blijkbaar wel aanspreekt.

  Antwoord
 7. Georgina Lifestyle

  Leuke blog! Interessant ook, maar eerlijk gezegd is het niks voor mij :-). Kan mij voorstellen dat anderen het wel ontspannend vinden.

  Antwoord
 8. Elles

  Zoiets zou wel wat voor mij kunnen zijn. Ik denk dat een bos heel erg stressverminderend kan zijn in combinatie met oefeningen.
  Liefs,
  Elles

  Antwoord
 9. Ilona Wielinga

  Ik kende dit dus helemaal niet. Maar het klinkt wel heel prettig. Ik vind lange boswandelingen sowieso altijd heerlijk, alhoewel dit wel echt een next level bosbezoek is, haha.

  Antwoord
 10. Naduah Louisa

  Wat een leuk artikel, en mooie blog! Nieuwe volger hier??

  Antwoord
 11. Bouchra

  Ik vind het heerlijk om boswandelingen te maken. Mijn schoonouders wonen op de Veluwe en daar vind ik het wel erg mooi. We komen vaak ontspannen terug naar Amsterdam.

  Antwoord
 12. Juliette - Strongbody.nl

  Ik vind wandelen heerlijk! En zoiets is echt wat voor mij. Je brengt jezelf naar een volgende level en je weet wat je ontdekt.

  Antwoord
 13. lodi

  Ik weet niet of de technieken iets voor mij zou zijn, toch denk ik dat met meer bezig zijn dan alleen het wandleen in het bos, heerlijk kan zijn. Je open stellen in de natuur kan niet verkeerd zijn. En wandelen gewoon door het bos vind ik ook heerlijk.

  Antwoord
 14. Cynthia

  Ik had er wel eens over gelezen in een boek over Japanse leefwijzen. Ik wist niet dat je dat in Nederland ook hebt. Ik zou er nog wel wat meer over willen weten.

  Antwoord
 15. Wanda

  Ik wandel in de herfst wel graag in het bos, maar anders kom ik er eigenlijk heel weinig omdat het mij altijd een opgesloten gevoel bezorgt. Misschien dat zo’n bospad juist daar bij kan helpen om een ander gevoel bij een bos te krijgen.

  Antwoord
 16. Amina

  Het lijkt mij echt heerlijk! En ik kan erin meegaan tot en met de ademhalings- en aardingsoefeningen, focus en zintuigen. De rest vind ik iets too much. En ook dat woord ‘Bosbad’, wat fantastisch bedacht!

  Antwoord
 17. Nicole Orriëns

  Hier heb ik inderdaad wel van gehoord. Is dat niet overgewaaid uit Japan? In het bos kun je zeker goed tot rust komen is mijn ervaring.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Cadeau voor haar? Zoek niet verder

Zoek je een passend cadeau voor je vrouw, vriendin, moeder of een vrouwelijke collega. Voor de feestdagen, een verjaardag of zomaar? In deze blog heel veel cadeau inspiratie voor haar. Geschenken om met veel liefde te geven. Of voor op je eigen verlanglijstje. Ik zet...

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Zilveren oorbellen met geboortesteen

Sieraden! Welke vrouw houdt daar nu niet van. En de meeste vrouwen hebben waarschijnlijk ook voor elke gelegenheid wel een setje juwelen in het juwelenkistje liggen. Zo ook ik. Maar ik moet ook bekennen dat ik niet snel 'prulletjes' van een paar euro zal kopen. Wat...