Home » In de ban van Jax

In de ban van Jax

Na 7 seizoenen Criminal Minds was het zoeken naar wat nieuws.
Maar wat blijkt, binnenkort komt seizoen vijf van Sons of Anarchy, of kortweg SOA, uit. Seizoen 1 tot en met 4 heb ik met veel plezier gevolgd. Lekker ding Charlie Hunnam en de goede acteer prestaties van Katey (Peggy Bundy) Sagal maken deze serie een heerlijke wegkijker. Dus ter voorbereiding op seizoen 5, besloten om 1 tot en met 4 nogmaals te bekijken.

Wij krijgen onze spaarzame gezamenlijke avondjes wel weer om!

Sons of Anarchy is een televisieserie uit de Verenigde Staten. De serie is van de hand van Kurt Sutter en gaat over de Sons of Anarchy Motorcycle Club. De uitvalsbasis van de Sons is het (niet-bestaande) stadje Charming in Californië. Hoofdpersoon van de serie is Jackson “Jax” Teller (gespeeld door Charlie Hunnam), de jonge vicepresident van de club die zich steeds meer afvraagt welke richting de juiste is voor de club en hemzelf.
De Sons of Anarchy MC is een fictieve motorclub, losjes gebaseerd op de Hells Angels, met meerdere charters (of chapters) in de Verenigde Staten en daarbuiten. Het Charming-charter is het eerst opgerichte charter van de Sons of Anarchy, en zij hebben dan ook de bijnaam “Redwood Original”. Een bijnaam voor de Sons is Sam Crow, gebaseerd op het acroniem SAMCRO van Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original. De clubleden lijken een voorliefde te hebben voor gecustomiseerde Harley-Davidson Dyna Glides.
John Teller (Jax’ vader) en Piermont “Piney” Winston hebben SAMCRO in 1967 na hun terugkomst uit Vietnam opgericht. Zes van de “First 9” clubleden waren veteranen. Na John’s dood in 1993 is Clay getrouwd met John’s weduwe Gemma. Jax is nu de vicepresident van de club en dus de ‘second in command’. Hij is recentelijk gescheiden van Wendy, de moeder van zijn zoon Abel, die door het aanhoudende drugsgebruik van Wendy 10 weken te vroeg werd geboren. Jax’ nieuwe partner is zijn jeugdliefde Tara, die dokter is in het plaatselijke ziekenhuis.
Bron

Volg:
Share:

3 Reacties

  1. 26 augustus 2012 / 12:37

    Ik heb er een paar keer naar gekeken, maar mij kan het niet boeien.

  2. 26 augustus 2012 / 21:05

    Ik ken het niet maar denk niet dat het iets voor mij is..

  3. 27 augustus 2012 / 10:33

    Wel eens een stukje van gezien, volgens mij geen verkeerde serie. Maar om nu de afkorting SOA te gebruiken? Hahahaha…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: