Ingrediënten om een baaldag te overwinnen

Ingrediënten om een baaldag te overwinnen

Een baaldag, een dag je je minder lekker voelt, slecht in je vel zit, een dag waarop je baalt van wat er speelt, zoals stress op het werk of de persoonlijke situatie waarin je verkeert. Of gewoon zo’n dag waarop je bij het ontwaken al weet, dít wordt niet je dag! Zo’n dag hebben we allemaal wel eens. Ik heb tips voor je om zo’n baaldag te overwinnen. Dé ingrediënten om een baaldag te lijf te gaan! Of je in elk geval weer even wat beter te voelen.

baaldag

Baaldag? Wees eerlijk!

Heb je een baaldag en moet je naar kantoor? Zeg tegen je collega’s: ‘sorry jongens, ik heb echt een enorme rotdag en ik heb geen idee waarom’. Dat lijkt misschien gek, maar uiteindelijk heeft het alleen maar voordelen om zo recht voor z’n raap te zeggen wat je voelt. Ten eerste voor jezelf. Door uit te spreken dat je gewoon even niet zo blij bent, ontstaat ruimte in je hoofd. Je zit gewoon even niet zo lekker in je vel en dat is prima. Ten tweede is het voor je collega’s ook fijn. Die hoeven zich nu namelijk niet de hele dag af te vragen of jouw chagrijnige bui misschien met hun te maken heeft. (bron)

Netflix!

Een heerlijke no-brainer als Riverdale zorgt dat je even al je ’troubles’ en ook baaldag vergeet. Heerlijk onder een dekentje en in mijn geval lekker met de katten tegen me aan. Warme kop thee erbij! En misschien nog wat te knabbelen.

Ontspannen / Me-time

Je terug trekken op de badkamer met je favoriete producten. Na een scrubje, warme douche of ontspannen bad en een maskertje voel je je als herboren en kun je de hele wereld weer aan.

Baaldag overwinnen, ga bewegen

Ga sporten. Hoe moeilijk het ook is om je bij elkaar te rapen. GO! Ga hardlopen, naar de sportschool of voor mij part in de woonkamer rondhopsen met een fitness video. Of een blokje wandelen. Bewegen zorgt ervoor dat je even met andere dingen bezig bent dan je baaldag en zwelgen in zelfmedelijden! Daarnaast zorgt beweging ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt, wat je gegarandeerd beter zal doen voelen.

Ingrediënten om een baaldag te overwinnen.
Een baaldag! Zo'n dag waarop je bij het ontwaken al weet, dít wordt niet je dag! Ik heb tips voor je om een baaldag te overwinnen. Dé ingrediënten om een baaldag te lijf te gaan
Bewaren voor later!

Muziek

Muziek! Zoek je guilty pleasure playlist op en zet ‘m lekker hard op en doe alsof niemand thuis is. Ik krijg g altijd weer goede zin bij het horen van muziek! En de ene keer is dat een portie agressieve metal en de andere keer weer juiste van mijn lekkere foute guilty pleasures.

baaldag muziek

Met bovenstaande tips zal het vast en zeker lukken om je iets beter te voelen. En wat doe jij als je ontzettende baaldag hebt?

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

22 Comments

 1. Evelyn

  Haha zo’n dag ontsnap ik het gevoel (wat meestal thuis begint), door aan het werk te gaan.
  En sporten en eigenlijk alle beschreven zaken?

  Reply
 2. THomas

  Handige tips, wat voor mij goed werkt is meestal toch gewoon lekker wat muziek uit de speakers laten knallen 🙂

  Reply
 3. kiki hasselton

  ik heb wel eens een off day (meerdere achter elkaar zelfs) maar ik heb geleerd om mezelf niet op te sluiten en wat te gaan doen en dat doe ik dan ook braaf. werkt meestal wel

  Reply
 4. Jitske

  Het gewoon even laten weten dat je een off-day hebt..dat is wel een goede. Of het gewoon voor jezelf accepteren. Niet elke dag kan even hoteldebotel zijn. Ik ben ontzettend blij dat ik vanuit huis werk. Als ik een “slechte dag” heb betekent het vaak dat ik overprikkeld ben. Het helpt mij dan het beste me helemaal terug te trekken.

  Reply
 5. Jouvence.nl

  Erg handige tips geef je! Ervoor uitkomen als je ergens naartoe moet (je werk bijvoorbeeld) is voor iedereen het fijnste denk ik.

  Reply
 6. José

  Fijne tips die zeker eens van pas gaan komen! Ben nog steeds erg benieuwd naar Riverdale, ik blijf er goede verhalen over horen!

  Reply
 7. lodi

  Vroeger op school, mochten we een baaldag hebben, dat was altijd best fijn. Goede tips heb je hier neer gezet, af en toe heb je er gewoon even behoefte aan en moet je het er maar gewoon van nemen.

  Reply
 8. Nicole Orriëns

  Bij mij helpt hardlopen meestal wel tegen een baaldag. Daarna voel ik me vrijwel altijd beter.

  Reply
 9. beautyn0te

  Aha, dat zijn eens goede tips! Leuk bedachte titel 🙂

  Reply
 10. Wanda

  Het liefst zou ik dan de hele dag in bed willen blijven liggen, maar daar schiet je natuurlijk ook weinig mee op. Dus als ik echt een ontzettende baaldag heb, dan probeer ik meestal om even ergens een leuke wandeling te maken. Gewoon mijn hoofd leegmaken en op die manier weer de rust krijgen. Dat werkt 9 van de 10 keer prima bij mij.

  Reply
 11. melanie Hoogvliet

  Ik had gisteren een enorme baaldag. Het liefste kruip ik dan lekker onder de dekens met een heerlijk boek.

  Reply
 12. Fleur

  Toevallig vandaag een flinke baaldag. Ik vertel mijn huisgenoten dat ze mij vandaag beter met rust kunnen laten en ik trek mij lekker even terug met mijn laptop, thee en een groot stuk chocolade

  Reply
 13. Juliette

  Gelukkig heb ik vrij weinig baaldagen maar als het gebeurt dan trek ik mezelf even terug. Ga ik in mijn dagboek schrijven om te ontdekken waarom ik me zo voel. Helpt me enorm!

  Reply
 14. Nadia

  Bij mij werkt het meestal door gewoon wat te gaan doen! Of gewoon lekker een baaldag nemen haha… Manlief heeft vandaag een baaldag volgens mij, wordt een lekker rustig dagje 😉

  Reply
 15. Frederique

  Ja, muziek! Dat helpt bij mij altijd, lekker meeblèren. En even een stukje alleen lopen vind ik lekker. En een vakantie boeken maar dat kan helaas niet bij elke baaldag haha

  Reply
 16. Mila

  Soms is het heerlijk om even toe te geven aan een baaldag en dan volg ik jouw netflix tip. Hoe makkelijker de serie hoe beter. Alleen mijn katten zijn honden. Heerlijk. Soms hou ik zelfs van baaldagen.

  Reply
 17. Sabine

  Fijne tips! Toevallig had ik vandaag zo’n dag… Muziek werkt meestal goed inderdaad! Maar ook accepteren dat het soms zo is kan bevrijdend voelen 🙂

  Reply
 18. An

  Inderdaad, hardlopennis een gouden tip. je komt helemaal anders terug na een possje rennen!!

  Reply
 19. Mandy

  Handige tips! Ik heb vandaag zo’n dag en ik probeer hem gewoon door te komen. Niets meer en niets minder. Ik reageer altijd alles zo veel op mezelf af, gewoon afleiding zoeken en ook deze dagen hebben maar 24 uur.

  Reply

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Recept Pompoensoep

Recept Pompoensoep

Op zoek naar een makkelijk, snel klaar en gezond recept voor pompoensoep? Ik heb een fijn recept voor je! Pompoensoep is een meestal gebonden soep gemaakt van de puree van een pompoen. Het wordt gemaakt door het vlees van een pompoen te combineren met bouillon. Het...

Uit eten in Maastricht

Uit eten in Maastricht

Wil je uit eten in Maastricht? Dan zit je in Maastricht goed. De stad telt maar liefst 529 cafés en restaurants. Keus te over dus en bijna overal is het heerlijk eten. Maar welke plekken zijn nu de hotspots? Waar gaat de Maastrichtenaar zelf eten? Ik heb een aantal...

Apple fan in stijl

Apple fan in stijl

Ik ben een echte Apple fan. Ik heb een mooie toffe MacBook pro, een iPad, een iPhone en een Apple watch. Yes, de hele Apple familie is compleet. En er komt er bij mij ook niks anders in huis dan Apple. Het prettige van Apple en waarom ik zo'n fan ben; alles...