Ingrediënten om een baaldag te overwinnen
Lifestyle

Ingrediënten om een baaldag te overwinnen

Een baaldag, een dag je je minder lekker voelt, slecht in je vel zit, een dag waarop je baalt van wat er speelt, zoals stress op het werk of de persoonlijke situatie waarin je verkeert. Of gewoon zo’n dag waarop je bij het ontwaken al weet, dít wordt niet je dag! Zo’n dag hebben we allemaal wel eens. Ik heb tips voor je om zo’n baaldag te overwinnen. Dé ingrediënten om een baaldag te lijf te gaan! Of je in elk geval weer even wat beter te voelen.

baaldag

Baaldag? Wees eerlijk!

Heb je een baaldag en moet je naar kantoor? Zeg tegen je collega’s: ‘sorry jongens, ik heb echt een enorme rotdag en ik heb geen idee waarom’. Dat lijkt misschien gek, maar uiteindelijk heeft het alleen maar voordelen om zo recht voor z’n raap te zeggen wat je voelt. Ten eerste voor jezelf. Door uit te spreken dat je gewoon even niet zo blij bent, ontstaat ruimte in je hoofd. Je zit gewoon even niet zo lekker in je vel en dat is prima. Ten tweede is het voor je collega’s ook fijn. Die hoeven zich nu namelijk niet de hele dag af te vragen of jouw chagrijnige bui misschien met hun te maken heeft. (bron)

Netflix!

Een heerlijke no-brainer als Riverdale zorgt dat je even al je ’troubles’ en ook baaldag vergeet. Heerlijk onder een dekentje en in mijn geval lekker met de katten tegen me aan. Warme kop thee erbij! En misschien nog wat te knabbelen.

Ontspannen / Me-time

Je terug trekken op de badkamer met je favoriete producten. Na een scrubje, warme douche of ontspannen bad en een maskertje voel je je als herboren en kun je de hele wereld weer aan.

Baaldag overwinnen, ga bewegen

Ga sporten. Hoe moeilijk het ook is om je bij elkaar te rapen. GO! Ga hardlopen, naar de sportschool of voor mij part in de woonkamer rondhopsen met een fitness video. Of een blokje wandelen. Bewegen zorgt ervoor dat je even met andere dingen bezig bent dan je baaldag en zwelgen in zelfmedelijden! Daarnaast zorgt beweging ervoor dat je lichaam endorfine aanmaakt, wat je gegarandeerd beter zal doen voelen.

Ingrediënten om een baaldag te overwinnen.
Een baaldag! Zo'n dag waarop je bij het ontwaken al weet, dít wordt niet je dag! Ik heb tips voor je om een baaldag te overwinnen. Dé ingrediënten om een baaldag te lijf te gaan
Bewaren voor later!

Muziek

Muziek! Zoek je guilty pleasure playlist op en zet ‘m lekker hard op en doe alsof niemand thuis is. Ik krijg g altijd weer goede zin bij het horen van muziek! En de ene keer is dat een portie agressieve metal en de andere keer weer juiste van mijn lekkere foute guilty pleasures.

baaldag muziek

Met bovenstaande tips zal het vast en zeker lukken om je iets beter te voelen. En wat doe jij als je ontzettende baaldag hebt?

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

22 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.