Je Eigen Bedrijf Starten
Getting Personal

Je Eigen Bedrijf Starten

Je eigen bedrijf starten. Het blijft eng. Ook als je het, zoals ik, als eens eerder gedaan hebt. Al is mijn webdesign bedrijf op enkele leuke opdrachten na, een stille dood gestorven, ik heb er toen wél heel veel van geleerd. Waarvan de belangrijkste les; je bent meer waard dan je denkt.

Toen was de tijd er misschien nog niet helemaal rijp voor. Nu heb ik het gevoel dat ik er echt voor moet gaan.
Toch komen wéér de vragen naar boven. Kan ik het? Heb ik genoeg kennis? Wat als ik iets niet kan/weet? Gaat het lukken qua tijd? Heb ik genoeg discipline?
Allemaal vragen waarvan je de antwoorden pas krijgt als je het ook daadwerkelijk gaat doen. Daarom heb ik ook besloten de spreekwoordelijke knoop gewoon door te hakken. Niet meer langer wachten en twijfelen, ik ga starten voor mezelf. De voor-inschrijving is gedaan en 31 oktober heb ik een afspraak bij de kamer van koophandel om te in te schrijven als zzp’er Virtual Assistant. In eerste instantie naast mijn huidige baan. Maar wie weet wat de toekomst brengt.

Maar dan, naast de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, moet er nog heel veel geregeld en beslist worden.

  • Welke diensten ga ik aanbieden? Wat word mijn specialisatie?
  • Branding. Wat word mijn bedrijfsnaam, logo, lettertype- en kleurgebruik?
  • Website en het website adres?
  • Welke sociale media kanalen ga ik inzetten om mijn netwerk te vergroten? En hoe ga ik deze inzetten?
  • LinkedIn op de juiste bijwerken
  • Visite kaartje. Ja of nee? Zo ja, Wat word het ontwerp en waar laat ik ze afdrukken? Vorige keer koos ik voor Vistaprint. Kies ik deze weer of ga ik toch eens ergens anders proberen zoals bijvoorbeeld Fotofabriek, waar ik al eens eens foto op canvas heb laten drukken.
  • Heb ik nog opleiding nodig. Wil ik me nog ergens in verdiepen?
  • Hoe ga ik mijn administratie bijhouden?
  • Heb ik alle benodigde (legale) software zoals bijvoorbeeld Office 365.

Allemaal vragen waar ik me de laatste weken over gebogen heb. En er zullen vast nog wel meer vraagstukken zijn.
Maar beetje bij beetje begint alles vorm te krijgen. Zodat als ik op 31 oktober naar de kamer van koophandel ga, ik ook klaar ben voor een vliegende start.

Trouwens, mijn zakelijke instagram account is al een tijdje live (klik). En ik vind het super om te zien hoe snel mijn netwerk zich daar opbouwt.

Ik ben Saskia en woon in het mooie Maastricht met mijn man René en de twee katten Aeon en Lola. Op dit blog vind je een vrolijke mix over over alles waar ik als veertig plusser, blij en gelukkig van word.

10 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.