Je Eigen Bedrijf Starten

Je Eigen Bedrijf Starten

Je eigen bedrijf starten. Het blijft eng. Ook als je het, zoals ik, als eens eerder gedaan hebt. Al is mijn webdesign bedrijf op enkele leuke opdrachten na, een stille dood gestorven, ik heb er toen wél heel veel van geleerd. Waarvan de belangrijkste les; je bent meer waard dan je denkt.

Toen was de tijd er misschien nog niet helemaal rijp voor. Nu heb ik het gevoel dat ik er echt voor moet gaan.
Toch komen wéér de vragen naar boven. Kan ik het? Heb ik genoeg kennis? Wat als ik iets niet kan/weet? Gaat het lukken qua tijd? Heb ik genoeg discipline?
Allemaal vragen waarvan je de antwoorden pas krijgt als je het ook daadwerkelijk gaat doen. Daarom heb ik ook besloten de spreekwoordelijke knoop gewoon door te hakken. Niet meer langer wachten en twijfelen, ik ga starten voor mezelf. De voor-inschrijving is gedaan en 31 oktober heb ik een afspraak bij de kamer van koophandel om te in te schrijven als zzp’er Virtual Assistant. In eerste instantie naast mijn huidige baan. Maar wie weet wat de toekomst brengt.

Maar dan, naast de inschrijving bij de Kamer van Koophandel, moet er nog heel veel geregeld en beslist worden.

  • Welke diensten ga ik aanbieden? Wat word mijn specialisatie?
  • Branding. Wat word mijn bedrijfsnaam, logo, lettertype- en kleurgebruik?
  • Website en het website adres?
  • Welke sociale media kanalen ga ik inzetten om mijn netwerk te vergroten? En hoe ga ik deze inzetten?
  • LinkedIn op de juiste bijwerken
  • Visite kaartje. Ja of nee? Zo ja, Wat word het ontwerp en waar laat ik ze afdrukken? Vorige keer koos ik voor Vistaprint. Kies ik deze weer of ga ik toch eens ergens anders proberen zoals bijvoorbeeld Fotofabriek, waar ik al eens eens foto op canvas heb laten drukken.
  • Heb ik nog opleiding nodig. Wil ik me nog ergens in verdiepen?
  • Hoe ga ik mijn administratie bijhouden?
  • Heb ik alle benodigde (legale) software zoals bijvoorbeeld Office 365.

Allemaal vragen waar ik me de laatste weken over gebogen heb. En er zullen vast nog wel meer vraagstukken zijn.
Maar beetje bij beetje begint alles vorm te krijgen. Zodat als ik op 31 oktober naar de kamer van koophandel ga, ik ook klaar ben voor een vliegende start.

Trouwens, mijn zakelijke instagram account is al een tijdje live (klik). En ik vind het super om te zien hoe snel mijn netwerk zich daar opbouwt.

Geschreven door

Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee in alles wat mij bezighoudt!

10 Comments

  1. Yousra Yasmine

    Wat leuk dat je er over nadenkt om een nieuw bedrijf te gaan starten. Handig om volgens een stappenplan te werken.
    Ik ga je bedrijfs instagram volgen.

    Reply
    • Saskia

      Dankjewel! Ook voor de volg op instagram.

    • Saskia

      Dat zal precies bekend worden zodra mijn website officieel online staat. Maar ik ga me vooral richting op onderhoud van websites en social media.

  2. Lizzie

    Wat knap… ik denk er wel eens over, maar vind het zo eng. Ben benieuwd hoe het je zal vergaan. Heel erg veel succes in ieder geval!!

    Reply
  3. Melissa

    Wat leuk zeg! Ik heb er heel vaak overna gedacht maar ik durf gewoon niet vanwege dat je om de 3 maand je belasting moet doen. Daar snap ik namelijk nog steeds niks van hoe dat werkt.

    Reply
  4. Maaike | Travelbliss

    Wat goed dat je er gewoon voor gaat. Ik ben al een paar jaar zelfstandig en het is hard werken, maar wat geniet ik van die vrijheid! Heel veel succes en 31 oktober is een moment om te vieren. Veel dingen vallen later vanzelf op hun plek. Gewoon beginnen…en leer iedere dag bij! En tja…die administratie dat blijft wel een dingetje 😉

    Reply
    • Saskia

      dankjewel voor je antwoord. Voor hard werken ben ik niet bang, en inderdaad, zelf je tijd indelen zal het grote pulspunt zijn uiteindelijk. Ik las laatst ergens de tip om fouten te zien als leren in plaats van falen. Met die insteek ga ik het dan ook aan 🙂

  5. Morgaine

    Super gaaf! You go girl!

    X

    Reply
    • Saskia

      Ja, dankjewel! Voelt ook gewoon goed en hoewel het momenteel enorm veel vrije tijd opslokt, krijg ik er enorm veel goede energie van!

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Life Lately #14 – Even bijkletsen

Het is al een tijdje wat stiller op mijn blog. Wat niet wil zeggen dat ik stil zit! Integendeel. Ik ben hard aan de weg aan het timmeren. Mooie doelen aan het stellen (waar ik dat eerder niet deed) en deze ook aan het najagen. Ondernemerskriebels Toen begin vorig jaar...

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

2020 – De saaie cijfertjes op een rij

Ik vind het altijd heerlijk om terug te kijken hoe mijn blog het heeft gedaan over het afgelopen jaar. Eind 2019 maakte ik een blog over hoe mijn blog en socials gegroeid waren. En zoals in die blog van 2019 ook al aangegeven, ik blog niet om de cijfertjes, maar het...

Dankbaarheidslijstje

Dankbaarheidslijstje

We leven in een hele rare tijd. Het sociale leven staat volledig op zijn kop en we mogen nog maar weinig dankzij die intelligente lockdown. Bij Jenn vond ik deze ochtend een mooi dankbaarheidslijstje. Volgens haar is het in tijden als deze beter om je te focussen op...