Kaunertaler Gletscherstraße

Kaunertaler Gletscherstraße / Kaunertaler Gletscherstrasse
Categorie: Oostenrijk

De Kaunertaler Gletscherstraße is een prachtige bergweg gelegen in Oostenrijk, in de regio Tirol. Het is een populaire toeristische attractie die naar de Kaunertaler gletsjer leidt, een van de grootste gletsjers van de Oostelijke Alpen. De Kaunertaler Gletscherstraße begint in het dorpje Feichten en strekt zich uit over een lengte van ongeveer 26 kilometer. De weg is goed onderhouden en biedt adembenemende uitzichten op de omliggende bergen, valleien en gletsjers. Het is een schilderachtige route die door groene alpenweiden, dichte bossen en ruige rotsformaties voert.

Wat de Kaunertaler Gletscherstraße echt bijzonder maakt, is dat het een hoogteverschil van meer dan 1.500 meter overbrugt. Dit betekent dat je tijdens de rit naar de gletsjer steeds hoger de bergen in gaat en kunt genieten van panoramische uitzichten op de omgeving. Onderweg zijn er verschillende uitkijkpunten en parkeerplaatsen waar je kunt stoppen om van het landschap te genieten en foto’s te maken.

Kaunertaler Gletscherstrasse
Gepatsch-Stausee aan de Kaunertaler Gletscherstraße
Gepatsch-Stausee aan de Kaunertaler Gletscherstraße

Adembenemende Uitzichtpunten op de Kaunertaler Gletscherstraße

Langs bergpas zijn er verschillende uitzichtpunten waar je kunt stoppen en genieten van de adembenemende schoonheid van de omgeving. Deze uitzichtpunten bieden panoramische vergezichten over de vallei, met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen en gletsjers. Het is alsof je in een ansichtkaart stapt die tot leven komt.

De Kaunertaler Gletscherstraße voert je door een landschap dat rijk is aan natuurlijke pracht. Onderweg kom je langs alpenweiden met kleurrijke bloemen, indrukwekkende watervallen en kristalheldere bergmeren. Het gebied staat ook bekend om zijn diversiteit aan dierenleven, waaronder marmotten, steenbokken en adelaars. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze bijzondere momenten vast te leggen.

Kaunertaler Gletscherstrasse
Kaunertaler Gletscherstrasse
Steenbokjes

De weg eindigt bij het bergstation van de Kaunertaler gletsjer, dat zich op een hoogte van ongeveer 2.750 meter bevindt. Hier vind je een parkeerplaats en diverse faciliteiten, zoals restaurants, een bezoekerscentrum en winkels. Vanaf het bergstation kun je met een kabelbaan verder omhoog naar de top van de gletsjer, waar je kunt wandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht.

Uitzicht vanaf Kaunertaler gletsjer

De Kaunertaler Gletscherstraße is niet alleen in de zomer, maar ook in de winter geopend. Mocht je deze bergpass willen bezoeken en je komt aanrijden via het Vorarlberg, neem dan ook eens de Silvretta Hochalpenstrasse mee.

Kortom, de Kaunertaler Gletscherstraße is een prachtige bergweg die je meeneemt naar de majestueuze Kaunertaler gletsjer. Het biedt een onvergetelijke rijervaring met adembenemende landschappen en activiteiten voor zowel zomer- als winterrecreatie.

Geschreven door

Hi daar en welkom! Mijn naam is Saskia. Ik woon in het mooie Maastricht samen met mijn man en twee katten. Op dit blog neem ik je als reislustige veertiger graag mee op ontdekkingstocht naar alle mooie plekjes op de wereld. In het dagelijkste leven ondersteun ik ondernemers met hun online zichtbaarheid: VA-Saskia.
Saskia Denkers - Reisblog / Travelblog
ReizenReizen

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ook leuk om te lezen

gerelateerde artikelen

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Wandelen rondom de Lünersee, Oostenrijk

Na meerdere veelbelovende blogs te hebben gelezen over dit prachtige stuwmeer in Oostenrijk ging hij op mijn bucketlist; De Lünersee! Voor als ik eens in de buurt zou zijn, dan zou een wandeling rondom de Lünersee zeker op de agenda staan. En tijdens onze vakantie...

Fietsen in Oostenrijk – Jägersee

Fietsen in Oostenrijk – Jägersee

Dat fietsen in Oostenrijk zo ontzettend leuk zou zijn had ik niet verwacht. Vooral met een e-bike is fietsen in Oostenrijk een superleuke manier om de omgeving beter te verkennen. We hadden thuis al uitgedokterd dat we tijdens ons verblijf in het Salzburgerland...

Digitaal Vignet Oostenrijk super snel geregeld

Digitaal Vignet Oostenrijk super snel geregeld

Oostenrijk is 'by far' een van mijn meest favoriete vakantie landen. We zijn er al meerdere keren met de motoren geweest en hebben er de meest geweldige vakanties gehad. Wil je Oostenrijk met eigen vervoer bezoeken dat zijn er enkele regels waar je rekening mee moet...