Meteen naar de inhoud
Kerst in Disneyland Parijs
Home » Kerst in Disneyland Parijs

Kerst in Disneyland Parijs

Een pretpark, daar hou ik wel van. En een pretparkbezoek rond Kerst periode vind ik altijd iets extra’s hebben. Kerst in Disneyland Parijs is bijzonder. Werkelijk alles heeft een beetje extra magie. De mooie kerstversieringen en duizenden twinkellichtjes. Wat nog meer sfeer geeft zodra de schemer intreed. En schemer dat gebeurt vroeg in deze tijd van het jaar. Wanneer begint Kerst in Disneyland Parijs en hoe magisch het allemaal echt is, ik laat het je zien in die blog.

Kerst in Disneyland Parijs
Kerst in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, eerst Euro Disney Resort en nog later Disneyland Resort Parijs, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van de Franse hoofdstad Parijs. Het bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Sinds 20 juni 2017 is the Walt Disney company de volledige eigenaar van Disneyland Parijs en hield Euro Disney S.C.A na 25 jaar op te bestaan.

Kerst in Disneyland Parijs
Kerst in Disneyland Parijs

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park. In juli 1995 had het park voor het eerst in de geschiedenis positieve kwartaalcijfers. bron.

Kerst in Disneyland Parijs

Waneer begint kerst in Disneyland Parijs? De kerstperiode start altijd vroeg in Disneyland Parijs, begin november om precies te zijn. En duurt tot na de jaarwisseling. Tijd genoeg dus om al dat moois te zien.

Wij gingen begin december. Ter ere van het veertig jarig huwelijk van mijn ouders. We hadden ontzettend geluk met het weer; het was ijskoud, maar onbewolkt en hadden een prachtig zonnetje wat ons de hele dag vergezelde. Vroeg in het kerstseizoen gaan heeft het grote voordeel dat het absoluut niet druk is. Je kunt volop genieten van de attracties de kerstparade en al het andere moois dat er te zien is. Een klein nadeeltje: niet alle attracties zijn geopend tijdens het winterseizoen.

Foto Momentjes

Mijn camera heeft niet stil gestaan. Hieronder een kleine selectie van de mooiste foto’s tijdens ons bezoek aan Disneyland Parijs tijdens kerst.

Meer pretpark

Als liefhebber van attractieparken heb ik natuurlijk meer tips voor je:

3 reacties op “Kerst in Disneyland Parijs”

  1. Wow, je hebt echt hele mooie foto’s gemaakt. Ik ben er voor het laatst met Kerst 1999 geweest en zo te zien is er waanzinnig veel veranderd. Goede reden om misschien toch nog maar eens te gaan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.